Novosti

>

5. 10. 2018

Župan Komadina sudjeluje na Razvojnom forumu u Šibeniku

Župan Komadina sudjeluje na Razvojnom forumu u Šibeniku
Župan Zlatko Komadina i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan sudjeluju na Razvojnom forumu koji se održava u Šibeniku u okviru Dana regionalnog razvoja i EU fondova.

Jedna od tema Foruma je i Energetska tranzicija  te načini motivacije otočnog stanovništva za primjenu novih tehnologija i obnovljivih izvora energije gdje je veliki iskorak napravila upravo Primorsko-goranska županija.

U četvrtak navečer, uoči početka  same Konferencije, održana je i svečanost   proglašenja   najboljih gradova u Hrvatskoj  u organizaciji portala gradonačelnik.hr i Jutarnjeg lista.  Za ukupno 12 nagrada u 6 kategorija  konkurirao je 41 grad, a čak dvije  nagrade otišle su u Primorsko-goransku županiju.

Grad Rijeka osvojio je nagradu u kategoriji najboljih smart city rješenja i prakse, a Grad Krk za najbolji grad u kategoriji gospodarstvo malih gradova. Priznanja su dobili i gradovi Opatija, Bakar, Kastav, Mali Lošinj i Cres, koji su u različitim kategorijama nominirani među pet najuspješnijih hrvatskih gradova.

Župan Komadina komentirao je za medije temu EU fondova te rekao: „Mnogi gradovi nemaju mogućnost pripremanja projekata, a ako nešto i pripreme, prolaze kroz odabir preko natječaja ministarstava, često potroše novce i ispadnu im projekti,“ kazao je župan istaknuvši poljski primjer kao izrazito uspješan jer država odvoji dio za kapitalnu krupnu infrastrukturu, a njihova vojvodstva određuju koliko dobiva koji grad ili općina. Hrvatska, nastavio je župan, svake godine povlači sve više sredstava, ali treba još više zasukati rukave i ubrzati proces.
ispiši stranicu ispiši stranicu