Novosti

>

8. 11. 2018

Regionalna radionica "Izgradnja učinkovite nacionalne i regionalne spremnosti i sposobnosti odgovora na onečišćenja mora

KOnferencija u Istambulu
Pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević sudjelovala je na skupu stručnjaka iz područja zaštite mora i morskog okoliša, koji se održavao u Istanbulu od 06.-08. studenog 2018. pod nazivom Regionalna radionica "Izgradnja učinkovite nacionalne i regionalne spremnosti i sposobnosti odgovora na onečišćenja mora

Glavni cilj radionice bio je jačanje i razvoj subregionalnih planova intervencija, poboljšanje nacionalne i regionalne koordinacijske sposobnosti, razmjena podataka, naučenih lekcija i najbolje prakse iz prethodnih vježbi, te primjenjivanje najnovijih tehnologija. Također, održana je vježba pod nazivom "Golden Horn-Istanbul" kojom je prikazana spremnost i educiranost službi na iznenadno onečišćenje.

ATRAC kao Tehnički partner MOIG-a (Mediterranean Oil Industry Group), koji okuplja naftnu industriju Sredozemlja (između ostalih i INA i JANAF), aktivno će sudjelovati na Radionici kojom prilikom će se prezentirati sam ATRAC, njegova uloga i aktivnosti te sustav pripravnosti i reagiranja u RH i jadranskoj regiji.Sudjelovanje na ovoj Radionici značajno će povećati međunarodnu „vidljivost“ ATRAC-a. Pored toga, Regija istočnog Sredozemlja vrlo je zanimljivo tržište na koje ATRAC može, u suradnji s MOIG-om, proširiti svoje aktivnosti.

ATRAC je s MOIG-om dogovorio domaćinstvo za održavanje takvog velikog godišnjeg skupa za 2020. godinu upravo u Primorsko-goranskoj županiji. Primorsko goranska županija kao osnivač ATRAC-a prati rad ove ustanove pa je ovo prigoda za njenu prezentaciju,kojom prilikom će se održati i pokazna vježba, a sama organizacija radionice je moguće iskustvo za pripremu konferencije kojoj  će ATRAC biti domaćin u Rijeci.


ispiši stranicu ispiši stranicu