Novosti

>

6. 12. 2018

Dodijeljena polica životnog osiguranja Zaklade "Vaša pošta"

Vaša pošta Polica životnog osiguranja Zaklade „Vaša pošta“ u iznosu od 50 tisuća kuna dodijeljena je Adelisi Beganović, korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“. Policu je uručio zamjenik župana Petar Mamula, koji je pohvalio inicijativu zaklade koja predstavlja osiguranje mladim ljudima pri kretanju u život i izlasku iz sustava udomiteljske skrbi.

Primorsko-goranska županija od 2012. godine kroz projekt "Dobri ljudi djeci Hrvatske" Zaklade „Vaša pošta“ osigurava sredstva za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće egzistencije do pronalaska prvog zaposlenja. Cilj projekta je potpora mladima koji se uključuju u društveni život financijskom pomoći kroz razdoblje od 2 godine. Županija je osigurala sredstva za financiranje provedbe Projekta u Proračunu za 2018. godinu.

Upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“ Senka Klarić pohvalila je Primorsko-goransku županiju kao prvu koja je dala podršku djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U Zakladu sredstva donira 55 jedinica lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj. Zahvalila se i Centru za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ na suradnji.

Ravnatelj Centra Nikica Sečen zahvalio je Županiji i istaknuo da Centar ove godine slavi 100. obljetnicu rada, a pohvalio je i Zakladu kao oblik konkretne pomoći djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Dodao je da djeca po izlasku iz udomiteljskog sustava zaslužuju subvencionirano stambeno zbrinjavanje od strane lokalne zajednice kako ne bi sa 18 godina bila prepuštena sama sebi.

Dodjeli su prisustvovali i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, voditeljica Organiziranog stanovanja u Centru za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Hana Rižovski Delogu, odgajatelji Vladimir Cvitković i Vesna Šarar te prošlogodišnji korisnik police Stjepan Stanišić.


ispiši stranicu ispiši stranicu