Novosti

>

6. 12. 2018

Sudionici projekta „Ljubav djeci prije svega“ u posjetu PGŽ

Sudionici projekta Ljubav djeci prije svega u posjetu PGŽ Učenici i mentori OŠ Centar i OŠ Dolac, sudionici projekta "Ljubav djeci prije svega", predali su zamjeniku župana Petru Mamuli knjigoteku s porukama. Tijekom Dječjeg tjedan Društvo „Naša djeca“ Rijeka organiziralo je i provelo projekt s ciljem skretanja pažnje odraslih na prava i potrebe djece, u skladu s Konvencijom UN o dječjim pravima čija je potpisnica i naša zemlja. Učenici su pisali poruke odraslima na Korzu te su tako nastale knjigoteke.

Učenice Veronika Rac i Anika Juriša pozdravile su zamjenika Mamulu i pročelnika Ureda županije Gorana Petrca i predale im knjigoteku.

Mentorice Sanja Kukić-Katalinić i Jasna Milković istaknule su da su djeca izrazito dobro informirana o svojim pravima, a poruke koje sadrži knjigoteka su uglavnom poruke ljubavi i prijateljstva.

Uslijedilo je mnoštvo pitanja za zamjenika i pročelnika, gotovo su sve ruke bile u zraku. Djecu je zanimalo što najviše vole raditi, je li im posao stresan te koju glazbu najviše vole slušati. Zamjenik Mamula odgovorio je da su mu najdraža upravo ovakva druženja s djecom.

ispiši stranicu ispiši stranicu