Novosti

>

7. 12. 2018

Svečanost dodjele nagrada i priznanja HGK-Županijske komore Rijeka

Svečanost dodjele nagrada i priznanja HGK-Županijske komore Rijeka U prepunoj dvorani HKD na Sušaku održana je svečanost dodjele „Zlatne kune“ koju Hrvatska gospodarska komora, županijska komora Rijeka dodjeljuje svake godine najuspješnijim gospodarstvenicima u kategoriji velikih, srednjih i mali tvrtki. Uz supokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, osim plaketa dodijeljeno je i šesnaest posebnih priznanja te nagrada za životno djelo, kao i dvadeset jubilarnih priznanja riječkim tvrtkama koje slave obljetnice 35 i više godina poslovanja.

Prisutnima su se obratili Predsjednik HGK ŽK Rijeka Vidoje Vujić, zamjenik gradonačelnika grade Rijeke Marko Filipović, potpredsjednik HGK Tomislav Radoš, te u ime PGŽ Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić koji je istaknuo kako upravo zahvaljujući gospodarstvenicima Primorsko-goranska županija po većini ekonomskih pokazatelja spada u društvo najrazvijenijih hrvatskih županija i među tri je županije koje u državni proračun godišnje uplaćuju znatno više nego što se potom u ovaj kraj i vrati.

Primorsko-goranska županija kao odgovorna regionalna samouprava dokazala se kao regija prijatelj investicija, te je stvaranje povoljne investicijske klime, podrška izvoznim aktivnostima i gospodarska promocija vrlo visoko na listi prioriteta.

Svim laureatima čestitao je  na ostvarenim poslovnim rezultatima uz želju da i dalje ostanu nositelji gospodarskog stabilnosti ove regije i ujedno poželio da nadolazeća 2019. bude još uspješnija i plodonosnija.

U sklopu svečanosti postavljena je izložba „Riječka arhitektonska produkcija kao pokretač gospodarskog razvoja“, te prezentacija D. Frankovića „Nova poslovna pravila u digitalnom dobu“.

ispiši stranicu ispiši stranicu