Novosti

>

16. 4. 2018

Zamjenika župana Mamula na Konferenciji "Mir i sukobi"

Zamjenika župana Mamula na Konferenciji Mir i sukobi
Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na konferenciji na temu mira i sukoba te današnjih i budućih izazova koju Sveučilište u Rijeci u suradnji s Institutom za istraživanje mira iz Osla, Međunarodnim centrom za etiku u znanostima iz Tübingena, Centrom za mirovne studije iz Zagreba te udrugom CeKaDe iz Rijeke, organizira u Rijeci.

Prigodom svečanog otvorenja Konferencije, pored zamjenika Mamule, prisutnima su se obratili rektorica Sveučilišta u Rijeci, Snježana Prijić-Samaržija, gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel, direktor Zaklade Friedrich Ebert u Zagrebu, Max Brändle, te predstavnik Instituta Peace Research iz Osla, Henrik Urdal.

Prenijevši pozdrave župana Zlatka Komadine, u svom obraćanju zamjenik Mamula naglasio je važnost otvorenog dijaloga o pitanjima zamrznutih konflikata, unutarnjih sukoba i političkog nasilja te aktualne migracijske krize. Također je istaknuo da Primorsko-goranska županija, zbog svog multikulturalnog nasljeđa i prisutnosti nacionalnih i vjerskih manjina na svom području, zagovora prihvaćanje i poštivanje različitosti te vjeruje da kontinuirano promicanje nenasilja, tolerancije i solidarnosti na svim razinama pridonosi razvoju ljudskih vrijednosti koje se temelje na humanim idejama poštivanja ljudskih prava. U tom smislu zamjenik Mamula zaželio je sudionicima Konferencije uspješan rad te kvalitetnu i zanimljivu raspravu koja će društvo u cjelini učiniti konstruktivnim, tolerantnim i nenasilnim.

Partneri Konferencije uključuju zakladu Friedrich Ebert iz Zagreba, Centar za napredne studije JI Europe, Grad Rijeku, Primorsko-goransku županiju te Rijeka 2020, a svi zainteresirani program mogu popratiti u razdoblju od 16. do 17. travnja 2018. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci - Akvariju Studentskog centra.

ispiši stranicu ispiši stranicu