Novosti

>

16. 4. 2018

Otvoren 16. Festival znanosti

Festival znanosti
U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke otvoren je 16. Festival znanosti čija je ovogodišnja tema „Otkrića.“ U ime Primorsko-goranske županije na otvorenju Festivala prisutne je pozdravila zamjenica župana Marina Medarić koja je istaknula da je Festival znanosti prepoznat kao pozitivan I zanimljiv način približavanja znanstvenog djelovanja široj javnosti.

"Primorsko-goranska županija od početka je pružila potporu organizaciji Festivala. Vjerujem da će se i u ovogodišnjem bogatom  programu pronaći za svakoga ponešto. Posebno veseli činjenica što su predavanja namijenjena svima – od učenika osnovnih i srednjih škola do šire javnosti. Možda će upravo neko od ovogodišnjih predavanja ili radionica probuditi znatiželju u malim istraživačima i izumiteljima koji će ovaj kraj proslaviti kao što su to učinili Franjo Petrić, Ivan Luppis", rekla je zamjenica Medarić.

Na ovogodišnjem Festivalu u periodu od 16.-21. travnja, održat će se više od 150 događanja na 23 lokacije. U Festival znanosti ove se godine uključilo više od 30 institucija te 22 dječja vrtića i 14 škola. Ovogodišnji se Festival odvija i u okviru obilježavanja 45 godina Sveučilišta u Rijeci te 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci. Uz Sveučilište od samog početak manifestaciju prate Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

ispiši stranicu ispiši stranicu