Novosti

>

14. 5. 2018

Otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Rijeka

Otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Rijeka
U Rijeci je otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Regionalne podružnice sastavni su dio Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade te će na lokalnoj i regionalnoj razini pružati podršku odobrenih sredstava bespovratnih sredstava ESF-a u cilju povećanja razine profesionalnosti i učinkovitosti provođenja projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima, kvalitetnog korištenja odobrenih sredstava te utjecaja na društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Tom prigodom zamjenik župana Petar Mamula je istaknuo: „Primorsko-goranska županija  koja je i u svojoj razvojnoj strategiji kao jedna od ciljeva postavila da bude društveno pravedna regija, poželjna za život i rad, dosljedno se trudi provoditi prioritete jačanja kapaciteta i učinkovite suradnja s civilnim društvom.

Na godišnjoj razini, sukladno našim proračunskim mogućnosti,  za razvoj civilnog društva, te pomoći u radu udrugama i ostalim neprofitnim organizacijama izdvajamo u prosjeku oko 4 milijuna kuna, zaključio je Mamula te nadodao da otvaranje regionalnog ureda Nacionalne zaklade  je značajan iskorak u  približavanju i podršci projektnim i programskim aktivnostima iz širokog spektra civilnog društva te da su često upravo udruge te koje su pokretači u brojnih inicijativa društvu.

Prigodnim riječima obratili su se ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić,  gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel te upraviteljica zaklade Cvjetana Plavša.

ispiši stranicu ispiši stranicu