Novosti

>

15. 5. 2018

Otvoren 8. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske

Otvoren 8. Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske
U Prirodoslovnom muzeju započeo je 8.Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske. Manifestaciju kojom se želi popularizirati botanički vrtovi kao institucije te istaknuti njihova uloga u edukaciji, promociji, zaštiti i istraživanju biljnih vrsta otvorio je zamjenik župana Petar Mamula u nazočnosti ravnateljice muzeja Željke Modrić Surine i gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela.

Prilikom otvorenja zamjenik župana naglasio je važnost očuvanja bioraznolikosti Primorsko-goranske županije. Zamjenik Mamula i gradonačelnik Obersnel stavili su prve dvije biljke u režim zaštite. Zamjenik Mamula stavio je oznaku na teglicu s velebitskom degenijom u stražnjem dijelu preuređenog Botaničkog vrta Namijenjenog uzgoju biljaka u trajnom režimu ex-situ zaštite.

Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatske traje do 17. svibnja, a u okviru njega održat će se raznovrsni programi, predavanja, radionice za djecu predškolske dobi, te stručna vodstva kroz vrt i muzej.

ispiši stranicu ispiši stranicu