Novosti

>

16. 5. 2018

Potpisivanje Sporazuma o medijskom pokroviteljstvu manifestacije "Frankopani 900"

Medijsko pokroviteljstvo projekta Frankopani 900
Župan Zlatko Komadina, predsjednica uprave Novog lista Ankica Kruljac i direktor KanalaRi Ivan Jerčinović potpisali su Sporazum o medijskom pokroviteljstvu manifestacije „Frankopani 900“ s ciljem promocije frankopanske materijalne i nematerijalne baštine.

Da bi se što bolje promovirao projekt i medijski što jače afirmirala Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, ove godine će se povodom 25. godine djelovanja Primorsko-goranske županije i u godini Europske kulturne baštine, obilježiti 900. godišnjica Frankopana, odnosno spomen na prvo spominjanje knezova Krčkih pod nazivom "Frankopani 900", a obilježit će se mnoštvom kulturnih, znanstvenih, zabavnih i sportskih događanja.

"Priče se moraju ispričati slovom i slikom i zato zahvaljujem Novom listu i KanaluRi koji će tijekom godine pratiti projekt „Frankopani 900“ kao našeg projekta kojem smo udahnuli novi život i koji je sastavnica i nastavak priče Europska prijestolnica kulture.  Mi našu kulturno povijesnu baštinu koja je prelijepa i prebogata stavljamo u funkciju turizma i kulture", rekao je župan zahvalivši se svima koji su to prepoznali.

Predsjednica uprave Novog lista Ankica Kruljac istaknula je da povijest kakvu ima Primorsko-goranska županija svakako treba pretvoriti u vrlo značajne aspekte razvoja našeg kraja. "Mi kao novinska kuća zainteresirani smo medijski popratiti ovakve projekte i ponosni smo što ćemo kroz godinu dana pisati 18 povijesnih priča o Frankopanima i na taj način doprinijeti promociju svih tih starih kulturnih baština ovoga kraja", rekla je Kruljac.
Direktor KanalaRi Ivan Jerčinovići istaknuo je kako bi se na ovaj način inače trebali voditi projekti, jer od samog brendiranja i prezentiranja projekt ima svoju glavu i rep i biti će uspješno pripremljen.

Pročelnik Jurešić rekao je kako Primorsko-goranska županija radi na još mnogim sadržajima koji će pomoć u interpretaciji kako bi se što bolje predstavile kulturne znamenitosti a i kako bi posjetitelji upoznali i naš prirodno bogati prostor.

Većina događanja odvijat će se u izvornim, povijesnim ambijentima, kroz izložbe, koncerte, opere, scenska uprizorenja, povijesne šetnje, izlete i mnoštvo drugih događanja, s ciljem upoznavanja posjetitelja s djelićima raskošne baštine Frankopana.

ispiši stranicu ispiši stranicu