Novosti

>

16. 5. 2018

Župan Komadina obišao Prirodoslovno i grafičku školu

Župan Komadina obišao Prirodoslovno i grafičku školu
Župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edite Stilin, te ravnatelj Ustanove REA Kvarner Darko Jardas u pratnji ravnatelja Radenka Bradića obišao je Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka.

Riječ je o srednjoj strukovnoj školi koja je davne je 1945. godine započela  s educiranjem prvih kemijskih programa a danas u 19 razrednih odjeljenja koje pohađa oko 450 učenika provodi 9 odgojno-obrazovnih programa od čega 6 četverogodišnjih (prirodoslovna gimnazija; kemijski tehničar; ekološki tehničar; medijski tehničar; web dizajner i grafički urednik-dizajner) i 3 trogodišnja (grafičar dorade; grafičar tiska i fotograf).

Kako je istaknuo župan Komadina, u želji i da se omogući učenicima strukovnih škola izravno iskustvo rada na projektu EU projektima te  istovremeno promovira njihovu stručnost i inventivnost PGŽ je od Prirodoslovno i grafičke škole „naručila“ razradu elemenata vidljivosti i komunikacije na projektu Energetske obnove škola. U okviru te suradnje učenici su osmislili i izradili vizual promotivnog roll-upa projekta te će biti uključeni u izradu promotivnog video uratka, ali i letaka kojima će se promicati projektne aktivnosti i ciljevi ovog velikog investicijskog projekta PGŽ.

"Na ovaj način učenici će osim referenci i iskustva sudjelovanja u EU projektu imati prilike doživjeti iskustvo pristupa tržištu rada pri čemu će od konkretnog naručitelja (Županije) dobiti radni zadatak te će sami uz vodstvo mentora osmisliti, predložiti i isporučiti konačno rješenje, a za koje će školi biti osigurana naknada kroz proračun projekta", istaknula je pročelnica Stilin.


ispiši stranicu ispiši stranicu