Novosti

>

17. 5. 2018

11. Sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština Održana je 11. Sjednica Županijske skupštine. Na dnevnom redu bilo je 20 točaka, a članovi Skupštine raspravljali su o prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna PGŽ, izvješću o radu Županijske uprave za ceste, prijedlozima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru i drugim temama. Najavljujući raspravu o proračunu, pročelnik Krešimir Parat rekao je da Proračun Primorsko-goranske županije kao i prethodne dvije godine iskazuje suficit i na konsolidiranoj i na županijskoj razini.

“ Na županijskoj razini govorimo o neutrošenim sredstvima u iznosu od 21,4 milijun kuna, od kojih je veći dio već unaprijed određen posebnim propisima i preuzetim obvezama kroz ugovore, a o višku govorimo o iznosu od 6,8 milijuna kuna- koji je rezultat ušteda na materijalnim rashodima i plaćama. Spomenuti višak ide većinom za EU projekte, poticanje sportske infrastrukture, obrazovanje , sportsku infrastrukturu, socijalu, zdravstvo neprofitne organizacije …. Naš se proračun kroz ovaj rebalans povećava za 53, 8 milijun kuna i za napomenuti je da je kapitalno vrlo intenzivan, pogotovo županijski dio koji zajedno sa kapitalnim potporama iznosi 31% proračuna", naglasio je pročelnik Parat.

Župan Komadina istaknuo je da su u proračun svi amandmani oporbe uključeni te se njima praktički kuca na otvorena vrata. No, dodao je da često amandmani služe da bi oporba mogla imati alibi da glasa protiv rebalansa. Komentirajući zahtjev vijećnika Akcije mladih za sazivanje izvanredne Sjednice Županijske skupštine na temu rada Marišćine župan je rekao da smo već imali posebnih sjednica na temu Marišćine no ako vijećnici to žele imat ćemo ih još. Imamo tvrtku koja radi svoj posao i koja mora raditi sukladno zakonima. No s obzirom na nezadovoljstvo dijela građana Viškova zbog, kako tvrde, učestalih pojava neugodnih mirisa red je da se u javnosti o tome čuje, poručio je župan.

Točke vezane za proračun i rebalans, prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Primorsko-goranske županije za 2017. godinu, izvještaj o radu Župana Primorsko-goranske županije za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine, prijedlog odluke o raspodjeli rezultata Primorsko-goranske županije za 2017. godinu i prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Primorsko-goranske županije za 2018. godinu i projekcija za 2019. i 2020. godinu usvojene su.

ispiši stranicu ispiši stranicu