Novosti

>

17. 5. 2018

Održana akcija "Motociklom u život"

Motociklom u životČetrnaesta akcija "Motociklom u život" održana je na Automotodromu "Grobnik". U akciji je sudjelovalo 22 kandidata koji su kroz zanimljiv i dinamičan program upoznati s važnim temama u cilju povećanja sigurnost u prometu vozača motocikla.

Akcija se održava kroz dvije cjeline, teoretski i praktični dio koji su provodili Krešimir Eerdec, voditelj akcije, motociklistički as Hrvatske, Boris Skeledžić, predsjednik Županijskog savjeta i načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave Primorsko-goranske, Livio Hubička, dugogodišnji voditelj Ispitnog centra HAK-a, Darko Ledić, liječnik neurokirurg, KBC Sušak i Zdravko Lisac, tajnik Županijskog savjeta.

U prvom dijelu kroz teoretsko predavanje kandidati  su upoznati sa značajem nabavke odgovarajuće opreme za motocikl i vozača bez kojih su posljedice stradavanja u prometu posebice teške, predstavnici policije ukazali su na najčešće i najopasnije prekršaje, a HAK-ovi ispitivači kroz prigodne testove polaznike su podsjetili što su sve zaboravili od prometnih propisa i sigurnosnih pravila što može dovesti do prometne nesreće.

Nakon teoretskog dijela, održana je tiskovna konferencija na kojoj su s akcijom upoznati predstavnici medija. Posebno je istaknuto kako su već nekoliko godina evidentno pozitivni trendovi odnosno manji je broj stradalih sudionika u prometu, na žalost ne i kod ove kategorije vozača.

Ispred Primorsko-goranske županije zamjenik župana Marko Boras Mandić pohvalio je akciju, te istaknuo i posredni pozitivni utjecaj koji je akcija polučila jer se ista ili slična inicijativa proširila na cijelu RH.  

ispiši stranicu ispiši stranicu