Novosti

>

11. 6. 2018

Dogovor na GSV-u: Zajednička sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine o stanju u 3.maju 28.lipnja

Press kolegij
Zajednička sjednica Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Rijeke o stanju u 3. maju bit će održana 28. lipnja u dvorani Građevinskog fakulteta na Trsatu, dogovoreno je to na današnjoj sjednici Gospodarsko socijalnog vijeća PGŽ-a.

Radi dogovora o zajedničkoj tematskoj sjednici današnjem GSV prisustvovao je i predsjednik Gradskog vijeća Rijeke, a dijelu sjednice nazočio je i župan Zlatko Komadina koji je ponovio već puno puta izrečen stav o snažnoj političkoj podršci Županije za očuvanje trećemajskih navoza te uputio oštru kritiku Uljaniku koji se ponio kao neodgovoran vlasnik te doveo 3.maj do najteže poslovne krize u novijoj povijesti.

Predsjednik GSV-a Damir Bačinović najavio je kako će do tog datuma vladati mir, a nakon toga moguć je i izlazak radnika Trećeg maja na ulice. Najavio je i kako će za tematsku sjednicu od uprave Uljanika zatražiti plan restrukturiranja grupe s naglaskom na budućnost 3. maja,  a od uprave riječkog brodogradilišta će tražiti plan izlaska iz krize. Član GSV i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić kao i predsjednik Gradskog vijeća Rijeke izjavili su kako ne dvoje da će oba predstavnička tijela uputiti snažnu podršku 3.maju.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da gradski vijećnici nastupe jedinstveno o ovom važnom pitanju. Ne treba naglašavati što 3. maj znači za Rijeku, svi smo svjesni njegovog značaja. Nakon svega što smo vidjeli od Uljanika, osobno smatram da Uljanik više nema što tražiti u 3. maju," kazao je Poropat na konferenciji za novinare održanoj nakon sjednice GSV-a.

Predsjednik Županijske skupštine Fabijanić kazao je kako prije svega brine sigurnost radnih mjesta u 3. Maju. "Nažalost, imamo puno nepoznanica koje su vezane uz budućnost, a informacije koje dobivamo su šture i ne daju određene garancije za budućnost brodogradilišta" rekao je Fabijanić te dodao da nova vlasnička struktura nije jamstvo za budućnost 3. Maja. Smatra kako je jedno od glavnih pitanja na koji način u najavljeno planu restrukturiranja Uljanik grupe vidi budućnost 3. maja. Naglasio je kako će Županija kroz prostorni plan inzistirati da se na području 3. maja kao djelatnost zadrži brodogradnja.

ispiši stranicu ispiši stranicu