Novosti

>

11. 6. 2018

Zamjenik Boras Mandić na otvorenju natjecanja Erste Plava liga

Zamjenik Boras Mandić na otvorenju natjecanja Erste Plava liga
U organizaciji Atletskog kluba „Kvarner“ na stadionu Kantrida u Rijeci svečano je otvoreno natjecanje Erste Plava liga. Riječ je o jedinstvenom dječjem natjecanju namijenjenom učenicima od 3. do 6. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj koje se organizira šestu godinu za redom te u kojem je dosada sudjelovalo preko 20 000 učenica i učenika.

Erste Plava liga održava se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport, Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar
Pokrovitelji Erste Plave lige u Rijeci su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka koji redovito podupiru manifestaciju budući da su prepoznali njenu važnost i značaj.

U ime Primorsko-goranske županije na svečanoj otvorenju događanja sudjelovao je zamjenik župana Marko Boras Mandić koji je svim sudionicima zaželio dobro takmičenje. "Danas ste svi pobjednici, dajte sve od sebe, a Primorsko-goranska županija uvijek će biti uz vas", rekao je Boras Mandić.

Jedan od ciljeva ovog projekta je izgradnja svijesti o važnosti redovite fizičke aktivnosti, kojom se želi pridonijeti stvaranju bolje i zdravije zajednice. Stoga je i naziv ovogodišnje kampanje "60 minuta KRENI", kako bi se promoviralo mišljenje stručnjaka o važnosti šezdesetominutne dnevne tjelesne aktivnosti kod djece.

Na temelju rezultata održanih kvalifikacija natjecanja dva najbolja natjecatelja iz svake discipline predstavljat će Rijeku i Primorsko-goransku županiju na velikom finalu koje će se održati 4. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu jednog od najboljih svjetskih atletskih mitinga pod nazivom IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB-Memorijal Borisa Hanžekovića.

ispiši stranicu ispiši stranicu