Novosti

>

15. 6. 2018

U okviru projekta "Focus IN CD" održan simpozij o celijakliji

Proglašeni najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije
U kongresnoj dvorani hotela Jadran u Rijeci održan je simpozij o celijakiji. Simpozij je jedna od aktivnosti u sklopu projekta Focus IN CD, (Fokus na celijakiji) u kojem sudjeluje 12 partnera iz 5 srednjoeuropskih zemalja, među kojima su hrvatski partneri Primorsko-goranska županija, Klinički bolnički centar Rijeka i Udruga oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije iz Rijeke.

U ime Primorsko goranske županije na simpoziju je sudjelovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić.

U obraćanju nazočnima naglasila je da se radi o vrlo dobrom i za pacijente korisnom projektu. Projektom se nastoji doprinijeti boljoj medicinskoj skrbi za pacijente, podizanju stručnih medicinskih znanja, učinkovitijem upravljanju zdravstvenim sustavom razvojem inovativnih medicinskih usluga.

Od projekta se do konca provođenja očekuju nove aktivnosti i rezultati, svi usmjereni na dobrobit pacijenata koje projekt stavlja u središte interesa.

U ime Grada Rijeke na simpoziju je sudjelovala pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković. Istaknula je da, iako Grad Rijeka nije  direktni partner u projektu, projekt podržava jer je koristan za pacijente. Pohvalila je rad Udruge pacijenata oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije koja ustrajno radi i  duži niz godina pomaže pacijentima te provodi projekte kojima  je Grad Rijeka pružao potporu.

Simpozij o celijakiji  organizirali su KBC Rijeka, Pimorsko-goranska županija i Udruga pacijenata oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije, a uz domaćine i projetne partnere iz inozemstva na simpoziju su sudjelovali gosti predavači iz zemlje i inozemstva.

ispiši stranicu ispiši stranicu