Novosti

>

11. 9. 2018

Održana izborna sjednica Skupštine TZ Kvarnera, Komadina čestitao na rekordnim rezultatima

Održana izborna sjenica Skupštine TZ Kvarnera, Komadina čestitao na rekordnim rezultatima
Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina prisustvovao je izbornoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Kvarnera koja je održana u opatijskoj Vili Kapetanović. Istaknuo je kako se ovaj mandat bliži kraju te da idemo u rekordnu godinu, odnosno porast turističkog prometa na Kvarneru od čak 30 posto.

"Pokrenuli smo puno toga novoga, oživjeli aerodrom, pokrenuli programe koji podižu kvalitetu, napravili smo novi strateški plan razvoja turizma za naredno razdoblje. Strategija je dakle poznata, a koristim priliku i da se zahvalim turističkim djelatnicima na ovoj iznimnoj sezoni," izjavio je župan te najavio i novi set zakonskih regulativa iz turizma o čemu je bilo riječ i na skupštini.

Na pitanje novinara komentirao je i Zakon o otocima. "Naši otoci su jedni od rijetkih mjesta u Hrvatskoj koja imaju porast stanovništva, imaju i širi spektar djelatnosti, ne samo turizam. Županija je dala svoj veliki doprinos u izgradnji lučke infrastrukture, kontinuirano se zadnjih godina grade nove rive, pristaništa, marine, vezovi. Dajemo svoj doprinos prometnoj povezanosti za domicilno stanovništvo, ali i turističkoj priči," istaknuo je župan te dodao kako nije ljubitelj posebnih zakona poput Zakona o otocima, ali da se u Hrvatskoj to tako mora rješavati.

"Ja sam prije za to da se daje izvorni prihod gradovima i općinama, ono što oni prihoduju od poreza na dohodak na tom području, da sami time upravljaju, a ne da stalno moraju prositi i kandidirati, ulagati sredstva i slati prema Bruxellesu projekte koji mogu i ne proći," zaključio je župan.

ispiši stranicu ispiši stranicu