Novosti

>

12. 9. 2018

Župan Komadina primio predstavnike Talijanske unije

Župan Komadina primio predstavnike Talijanske unije
Župan Zlatko Komadina sa suradnicima danas se u sjedištu Primorsko-goranske županije susreo s predsjednikom Talijanske Unije Maurizijem Tremulom i predsjednikom Izvršnog odbora Talijanske unije Marinom Corvom. Susretu su također nazočili i predstavnici Zajednice Talijana Rijeka – predsjednica Melita Sciucca i predsjednik Skupštine Moreno Vrancich.

Na sastanku su gosti predstavili programske smjernice Talijanske unije za novo mandatno razdoblje 2018. – 2020. godine te se razgovaralo o mogućnostima intenziviranja suradnje s Primorsko-goranskom županijom, posebice u okviru suradnje na zajedničkim projektima sufinanciranim sredstvima programa Europske unije.

Naglasivši tradicionalno uspješnu suradnju s Primorsko-goranskom županijom, predstavnici Talijanske Unije posebno su zahvalili na potpori koju je Županija pružila izdavačkoj kući EDIT u kritičnom trenutku 2016. godine. Naglasili su da daljnju suradnju sa županijskim institucijama vide i kroz zajedničke EU projekte u kojima Talijanska unija već posjeduje bogato iskustvo i tim stručnjaka koji aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi projekata.

Župan Komadina pojasnio je da Županija financijski podržava programe i projekte svih sedam Zajednica Talijana koje djeluju na njenom području te da dodatno financira rad Vijeća talijanske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije. Kao otvorena i multikulturalna sredina, Županija, naglasio je Komadina, vrlo dobro surađuje s talijanskim partnerima u niz EU projekata, ali je također, unutar granica postojećih mogućnosti, otvorena za nove prijedloge. Poseban interes u tom smislu Županija bi imala za prijenos iskustava talijanskih planinskih regija u segmentu uspjeha njihove održivosti i opstojnosti.

Zahvalivši predstavnicima Talijanske unije na iskazanom interesu za suradnju, župan Komadina zaključno ih je pozvao da nadležnim županijskim službama upute prijedloge ideja i zajedničkih projekata.

ispiši stranicu ispiši stranicu