Novosti

>

14. 9. 2018

Održana završna konferencija projekta STAR – Starost bez granica

Starost bez granica
Pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije Dragica Marač prisustvovala je u četvrtak u Hotelu Jadran konferenciji projekta STAR „Starost bez granica/Starost brez mej“ koji se provodi u okviru Programa Interreg V-A Slovenija–Hrvatska. Partneri na projektu su Dom za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, Primorsko-goranska županija, Obalni dom upokojencev Koper, Občina Hrpelje-Kozina, Inštitut Anton Trstenjak. Vodeći partner je Občina Hrpelje Kozina. Vrijednost projekta je 700 tisuća eura.

Cilj projekta je razvoj novih oblika socijalnih usluga, te nadogradnja postojećih modela i načela skrbi, što bi starijoj osobi omogućavalo ostanak u vlastitom domu što je moguće duže, odnosno boravak u domu za starije osobe u humanom okruženju tipa kućanske zajednice.

Uloga Županije u ovom projektu vezana je uz promociju, a udio u ukupnom proračunu projekta iznosi 11.400 eura. Interes Doma „Kantrida“ čiji je osnivač Županija, je financiranje EU sredstvima  nabavka opreme za još jednu kućansku zajednicu te za Halo-pomoć sustav u kućanstvima. Također, u okviru projekta pružila se i mogućnost dodatne edukacije radnika Doma za rad s korisnicima oboljelim od Alzheimerove bolesti. Financijski udio Doma u ukupnom proračunu projekta iznosi oko 200 tisuća eura.

ispiši stranicu ispiši stranicu