Novosti

>

4. 10. 2019

Svečanost povodom Svjetskog dana učitelja

Svjetski dan učitelja U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana je svečanost povodom Svjetskog dana učitelja. Tom prigodom zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, dodijelile su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.

Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade izabralo je tri najuspješnije ustanove (jedan vrtić, jednu osnovnu školu i jedan učenički dom) i 6 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika. Prilikom odabira vrednovala se uspješnost po rezultatima rada, ugled u svom okruženju, uspješnost učenika u natjecanjima znanja, umijećima i sposobnostima te u nastavku školovanja, postignuti rezultati u poboljšanju kvalitete života djece i mladeži s teškoćama, javna djelatnost i javni stručni rad te prinos općem napretku. Osim priznanja nagrade su imale i financijsku vrijednost pa su tako svakom učitelju donijele po 3.000,00 kn, a svakoj ustanovi po 4.000,00 kn.

U prigodnom uvodnom obraćanju zamjenica Medarić čestitala je laureatima u svoje i u ime župana Zlatka Komadine te istaknula: Ova svečanost koju PA već tradicionalno upriličuje ovdje u Pomorskom i povijesnom muzeju na neki načinje odavanje priznanja svima vama za ono što svakodnevno činiti jer svi smo svjesni da odgoj, obrazovanje i odrastanje naših učenika, naših mladih ljudi zapravo je u vašim rukama. Naša uloga kao osnivača jest ujednačavanje standarda u svim našim školama, a pogotovo u našim subregijama, na našim otocima i u Gorskom kotaru“.

U tom smislu Medarić je zahvalila i Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje na brojnim realiziranim projektima od energetske obnove 8 škola nabavke novih kombi vozila za škole u Klani i Fužinama pa sve do započete dogradnje škole u Matuljima ili izgradnje nove školu Jelenje-Dražice.

U prigodnom programu svečanosti nastupili su članovi zbora Lovranske črešnjice Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran te učenici Područne škole Mošćenićka Draga s lutkarskim igrokazom Ribarići.

Nagrađene odgojno-obrazovne ustanove su Dječji vrtić Rijeka, Rijeka,Osnovna škola Nikola Tesla, Rijeka i Dom učenika Sušak, Rijeka.

Nagrađeni odgojno-obrazovni djelatnici su Maja Škrinjar, Dječji vrtić Vladimir Nazor Kastav, Esmina Skopljak, Dječji vrtić Matulji, Mirjana Pribanić-Klanac, Osnovna škola Ivanke Trohar Fužine, Ksenija Marincel, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Delnice,Anita Primorac, Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i Goran Gotlibović, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka.ispiši stranicu ispiši stranicu