Novosti

>

7. 10. 2019

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova Predstavnici Primorsko-goranske županije sudjelovali su na konferenciji u okviru „Dana regionalnoga razvoja i EU fondova“ koji su u Šibeniku održani u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Konferencija je okupila predstavnike državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave koji sudjeluju u pripremi i provedbi projekata financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Svrha konferencije je bila međusobna razmjena iskustava i mišljenja o aktualnim temama vezanim uz mogućnosti financiranja različitih projekata iz europskih fondova, kao i izazovima u njihovom korištenju.

U okviru stručnih radionica organizirane su panel rasprave s predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova a u kojima su aktivno sudjelovali i predstavnici Primorsko-goranske županije, sve u cilju poticanja bržeg i učinkovitijeg korištenja raspoloživih sredstava iz europskih fondova.

Na konferenciji su također održane prezentacija „Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ te panel rasprava „EU fondovi – izazovi za budućnost“ na kojima su resorna ministarstva predstavila planove za korištenje europskih fondova iz svojih resora u okviru pregovora o višegodišnjem financijskom okviru, odnosno novoj financijskoj perspektivi EU za razdoblje 2021.-2027.

ispiši stranicu ispiši stranicu