Novosti

>

6. 11. 2019

27. tradicionalno savjetovanje Ekonomska politika Hrvatske u 2020. u Opatiji

27. tradicionalno savjetovanje Ekonomska politika Hrvatske u 2020. u Opatiji Zamjenica župana Marina Medarić sudjelovala je na 27. tradicionalnom savjetovanju Ekonomska politika Hrvatske u 2020. na kojem su se okupili vodeći ekonomski stručnjaci.

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić govorio je o izvorima hrvatske gospodarske stagnacije, državni tajnik Ministarstva financija Zdravko Zrinušić o Ekonomskoj i fiskalnoj politici Hrvatske u 2020. godini, dok je  guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić govorio o monetarnoj politici u uvjetima globalnog usporavanja i jačanja negativnih rizika.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović govorila je o ključnim izazovima i preduvjetima ekonomskog razvoja Hrvatske.

Tijekom dana na temu "Monetarna politika u uvjetima globalnog usporavanja i jačanja negativnih rizika" govorili su Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke dok je o gospodarstvu Srbije- stanje i perspektive izlagao predsjednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović.

Savjetovanje se nastavlja sutra temama osobito posvećenim strategiji razvoja, europskim fondovima i tržištu rada te u petak Danom studenata ekonomskih fakulteta.

ispiši stranicu ispiši stranicu