Novosti

>

6. 11. 2019

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ optimistične najave o budućnosti 3. maja

Županija osigurala preko 400 tisuća kuna za obnovu malih tradicijskih barki Na putu oporavka brodogradilišta 3. maj još je puno prepreka i problema no svi sudionici današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ, gdje je stanje u tom brodogradilištu bila prva točka dnevnog reda, vjeruju da će se dugoročno stabiliziranje poslovanja i dogoditi.

Kako je na samom početku rasprave istaknuo predsjednik GSV Damir Bačinović najveću zaslugu da se izbjegao najcrnji scenarij za 3. maj imaju župan Komadina i gradonačelnik Obersnel koji su zajedno s GSV-om i trećemajskim sindikatima bili predvodnici bitke za spas najvećeg riječkog brodogradilišta.

U osvrtu na to razdoblje predsjednik Županijske skupštine Erika Fabijanić podsjetio je da je agonija predugo trajala i da su problemi 3. maja kulminirali zbog neodgovorne bivše uprave. Robert Blažinović iz ministarstva gospodarstva rekao je da se traži model dugoročne opstojnosti 3. maja koji će biti u skladu s europskim i hrvatskim propisima ali i stečajnim zakonom. Također je rekao da se intenzivno traži i rješenja za Uljanik kojem slijedi i ozbiljno restrukturiranje. U 3. maju danas je 749 zaposlenih od kojih je  200 radnika još na čekanju  i čim se osiguraju novi poslovi, svi će bit vraćeni na posao, naglasio je je predsjednik uprave 3. maja Edi Kučan. Ponovio je da uz svu silu problema s kojima se dnevno suočava on vjeruju u 3.maj na čijim bi navozima već u prvoj polovici slijedeće godine mogle biti položene nove kobilice.

ispiši stranicu ispiši stranicu