Novosti

>

7. 2. 2019

Interaktivni koncert Gitarističkog kvarteta u sklopu izložbe "Love ART"

Interaktivni koncert Gitarističkog kvarteta u sklopu izložbe Love ART U sklopu izložbe „Love ART“, održan je koncert Gitarističkog kvarteta učenika Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov i mentorice Slađane Čolović. Galerija Juraj Klović bila je puna ljubitelja glazbe koji su uživali u izvedbama klasične glazbe, ali i pljeskali i pucketali prstima prateći poznate pjesme poput onih od kultne grupe The Queen.

Bio je to neuobičajen koncert kvarteta gitara tri učenika i njihove profesorice, prije svega edukativan i interaktivan. Kroz koncert publiku su vodili sami izvođači, šarmantno i duhovito.
Publika je imala zadatak dok sluša glazbu, na kartonu nacrtati ili napisati osjećaje koje u njima pobuđuje ono sto čuju te su na kraju koncerta izvođačima uručili svoje poruke. Brojni Riječani i učenici glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov dugim i glasnim pljeskom nagradili su mlade glazbenike i njihovu profesoricu.

Mentorica Slađana Čolović i učenici Zelda Bašić, Imran Duraj i Ivan Jurlina mogu biti zadovoljni jer je njihov koncept interaktivnog koncerta odlično prihvaćen.
Ovo je tek prvi u nizu koncerata ovog gitarističkog kvarteta, a sljedeći koncert održat će u Puli.

Edukativni koncept Love ART pokrenut je s idejom osmišljavanja kvalitetnog provođenja vremena učenika srednjoškolskog uzrasta. Cilj projekta je promicanje vizualne kulture i likovnog izražavanja, razvoj svijesti i osjetljivosti, kritičkog razmišljanja, kao i prezentacija vlastitih ostvarenja i likovnih radova, ali i drugih umjetnosti, poput glazbene.

U sklopu Izložbe bit će održan i koncert gitara i violina pod mentorstvom Maje Veljak.

ispiši stranicu ispiši stranicu