Novosti

>

28. 2. 2019

Župan Komadina sa suradnicima posjetio obnovljenu Osnovnu školu u Novom Vinodolskom

Otvorena Međunarodna konferencija o brendiranju kulture U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom svečano je obilježen završetak energetske obnove školske zgrade. Župan Zlatko Komadina, zamjenica Marina Medarić, resorna pročelnica Edite Stilin te gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić u pratnji zamjenika gradonačelnika Tomislava Cvitkovića i ravnatelje REA Kvarner Darko Jardas, prilikom obilaska izrazili su zadovoljstvo dovršetkom ove velike investicije.

Kroz projekt energetske obnove školska zgrada dobila je novu fasadu,  stolariju, rekonstruiran je krov  i ugrađena je energetski učinkovita rasvjeta što omogućuje uštedu energije od čak 80 posto.

"U obnovljenoj školi imate bolje uvjete rada pa će djeca sigurno pohađati nastavu s većim zadovoljstvom. U slijedećem investicijskom ciklusu Županija upravo ima puno projekta u Novom Vinodolskom kojima ćemo osigurati kvalitetnu nastavu i zdravstvenu zaštitu za našu djecu. To je ono za što smo zaduženi i sa zadovoljstvom to i ispunjavamo", rekao je župan. Ravnatelj škole Boris Turjak  zahvalio se  svima koji su sudjelovali u ovoj investiciji te rekao da je ovo projekt ne samo za ovu generaciju već i one koji tek dolaze.

Osnovna škola Ivana Mažuranića jedna je od osam škola obuhvaćenih projektom "Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije" koji predstavlja dosada najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu ukupne vrijednosti 37,1 milijuna kuna. Vrijednost investicije u OŠ Ivana Mažuranića iznosi 6.360.466,99 kuna, od čega je sufinanciranje Primorsko-goranske županije iznosilo 2.611.379,78 kuna, a Grad Novi Vinodolski  sudjelovao je s 543.130,00 kuna a ostatak iznosa pokriven je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.ispiši stranicu ispiši stranicu