Novosti

>

7. 3. 2019

Klaster zdravstvenog turizma predstavljen na ITB sajmu u Berlinu

Klaster zdravstvenog turizma  predstavljen na  ITB sajmu u Berlinu  Župan Zlatko Komadina sudjelovao je u predstavljanju zdravstvenog turizma Kvarnera na ITB sajmu u Berlinu-najvećem turističkom sajmu u Europi. U sklopu sajma održana je konferencija na kojoj je bila prilika da se dodatno upozna njemačko tržište s ponudom u Primorsko-goranskoj županiji kako zdravstvenog, tako i drugim granama turizma.

Tom prigodom župan Komadina istaknuo je kako je Primorsko-goranska županija puno učinila na razvoju i brendiranju zdravstvenog turizma kao jednog od najbrže rastućih sektora turističke ponude.

"Upravo je naša Županija prva u Republici Hrvatskoj još 2014.godine pokrenula osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera u kojem su članice i sve županijske zdravstvene ustanove. To je  prva  asocijacija ove vrste na našim prostorima koju posebno odlikuje sinergija javnog i privatnog zdravstvenog sektora kao i uključenost akademske zajednice po čemu je ova naša udruga, prerastavši nacionalne okvire, postala jedinstvena i prepoznatljiva na međunarodnoj razini. Želimo da turizam zdravlja bude ono po čemu će kvarnerska regija biti prepoznata", rekao je Komadina.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irene Peršić Živadinov rekla je kako je sajam ITB u Berlinu potvrdio da je njemačko tržište za Kvarner i dalje jedno od najvažnijih tržišta.
"Kada se primjerice osvrnemo na zadnjih 5 godina, broj gostiju iz Njemačke povećan je za 35% a broj njihovih noćenja za čak 40%.Tijekom turističke 2019. godine interes gostiju iz Njemačke za Kvarnerom neće jenjavati, tako nam bar pokazuju trenutne procjene i povratne informacije od partnera.Turistička zajednica Kvarnera je prema planu do sada odradila više od 10-ak sajamskih nastupa, i još nam ih nekoliko slijedi. Promocija kroz brojne marketinške aktivnosti su u tijeku, nastavljamo i s prihvatom studijskih grupa novinara, a po preporuci njemačkih partnera kreće se i u dodatnu ciljanu medijsku kampanju kako bi se pojačala vidljivost regije Kvarner na njemačkom tržištu", rekla je Peršić Živadinov.

Na predstavljanju Klastera zdravstvenog turizma sudjelovao je i predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera Vladimir Mozetić sa suradnicima.

ispiši stranicu ispiši stranicu