Novosti

>

10. 4. 2019

Prijave za Konferenciju o razvoju Gorskog kotara: Gorski kotar u fokusu


KOnferencija GK
Primorsko-goranska županija, Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije i Regionalna energetska agencija Kvarner organiziraju Konferenciju Gorski kotar u fokusu na kojoj se planiraju okupiti svi dionici važni za razvoj Gorskog kotara: predstavnici regionalne i lokalne vlasti, poduzetnici i građani kako bi zajednički kritički razmotrili kako poboljšati život u Gorskom kotaru. Na konferenciji će biti riječi i o važećem zakonodavnom okviru i dostupnim programima čije mogućnosti bi trebalo maksimalno iskoristiti za poticanje razvoja Gorskog kotara.

Zaključci konferencije i prijedlozi mjera za razvoj brdsko-planinskih područja će se uputiti nadležnim nacionalnim tijelima koja će izraditi Program razvoja brdsko-planinskih područja, odnosno strateški dokument koji se mora izraditi sukladno Zakonu o brdsko-planinskim područjima. Konferencija će se održati 26. travnja 2019. godine u Domu kulture u Mrkoplju s početkom u 9:30 sati.

Program Konferencije obuhvaća: Uvodna obraćanja, Panel 1. Život u Gorskom kotaru – prvi preduvjet razvoja (osvrt na kvalitetu života i svakodnevne izazove stanovnika Gorskog kotara), Predstavljanje uspješne inozemne prakse u poticanju razvoja brdsko-planinskog područja, Prezentacija „Pametni“ Gorski kotar (razmatranje novih tehnologija koje mogu poboljšati kvalitetu života stanovnika Gorskog kotara), Panel 2. Pogled u budućnost Gorskog kotara (pregled zakonskog i strateškog okvira za razvoj brdsko-planinskih područja)

Prijava sudjelovanja može se izvršiti slanjem prijavnog obrasca putem adresa elektroničke pošte: kristina.burina.bonefacic@pgz.hr ili tanja.zatezalo@pgz.hr

Ostale informacije dostupne su putem telefona Primorsko-goranske županije: 051/351-912 i 351-905.

Program konferencije

ispiši stranicu ispiši stranicu