Novosti

>

11. 4. 2019

Najavljena akcija "Šume su život"


Šume su život
U povodu Dana planete Zemlje predstavljen je neprofitni program "Šume su život" -  pošumljavanje područja uništenih prirodnim nepogodama. Riječ je o programu koji nastoji okupiti što više predstavnika s prostora Primorsko-goranske županije i šire s ciljem očuvanje okoliša i edukacije o zajedničkom djelovanju na čuvanju i oplemenjivanju životnog okruženje.

Akciju su najavili  predstavnici udruga  Croatian Way, Hrvatskih šuma, Primorsko-goranske županije, Razvojne agencije Pins, TZ Delnice i JU Priroda.

Zamjenik župana Petar Mamula rekao je kako očekuje veliki odaziv te da je plan posaditi 10.000 sadnica koje će pomoći regeneriranju šuma devastiranih prirodnim nepogodama.

Ravnateljica JU Priroda Sonja Šišić istaknula je kako će se u akciji pošumljavanja, uz smreku i jelu, posaditi i voćkarice koje pridonose bio raznolikosti Gorskog kotara te imaju bitnu ulogu u očuvanju ptica i pomažu da naš eko sustav ostane ovako bogat kao i do sada. Sama akcija pošumljavanja održat će se 27. travnja na području Grada Delnica.

ispiši stranicu ispiši stranicu