Novosti

>

11. 4. 2019

Župan Komadina na sjednici saborskog Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu


Župan Komadina na sjednici saborskog Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu
Župan Zlatko Komadina sudjelovao je danas na sjednici saborskog Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Zakona o sustavu državne uprave. Zakon je u saborskoj proceduri i trebao bi stupiti na snagu u lipnja ove godine.

Prema riječima župana Komadine taj Zakon predstavlja samo okvir, a za njegovu primjenu potrebno je mijenjati još 30-tak drugih zakona koji reguliraju poslove i nadležnost državne uprave, a koji se prema intenciji ovog Zakona žele pripojiti Županijama.

"Ukazao sam na današnjem sastanku kako je oko tog procesa previše nedorečenosti. Ne protivimo se mi preuzimanju dijela poslova i zaposlenih iz sustava državne uprave ali ne na način da ugrozimo Županijski proračun. Tražimo da se preraspodjelom poreza na dohodak poveća stalni izvorni prihod našeg proračuna, a ne da se financiranje rješava transferima iz državnog proračuna na godišnjoj ili nekoj drugoj razini", istaknuo je župan te dodao da je Odbor ovakav prijedlog i prihvatio te će ga uputiti kao sugestiju predlagatelju.

ispiši stranicu ispiši stranicu