Novosti

>

13. 5. 2019

Studenti preuzeli ključeve grada: Počeo je 10. Student Day Festival


Studenti preuzeli ključeve grada: Počeo je 10. Student Day Festival
Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, u prisustvu zamjenice župana Marine Medarić, rektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prijić – Samaržija i Alena Tibljaša predao je ključeve Grada zamjeniku predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Marku Mesariću, čime je i službeno započeo jubilarni, 10. Student Day Festival.

Jubilarno izdanje SDF trajat će do 18. svibnja uz obilje kulturnih, sportskih, edukativnih, humanitarnih, znanstvenih i koncertnih sadržaja te pružiti zaokruženi društveni doživljaj prvenstveno studentima, ali i svim građanima i posjetiteljima Rijeke. Festival organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RIKUP uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije te Sveučilišta u Rijeci.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je da Students Day Festival ima podršku Primorsko-goranske županije od samih početaka "Veseli me ova predaja ključeva studentima jer Rijeka je studentski grad, ovdje studiraju ljudi iz čitave Hrvatske i inozemstva, a još više ih dolazi u grad upravo zbog Student Day Festivala. Znam da će mnogi studenti dočekati svoje kolege iz drugih županija, a moram i sama preko vikenda iseliti jer i u moj stan stižu studenti. Sigurna sam da će se zabaviti svi koji su mladi i koji se osjećaju mladima", kazala je zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić.

"Jako smo ponosni na naše studente. Student Day Festival je manifestacija koja već desetu godinu zaredom raste i postala je pravi studentski i sveučilišni brend na nacionalnoj, ali i na regionalnoj razini. Nema takvog studentskog zbora niti studentske organizacije koja ovako velikim događanjem obilježava svoje dane. Uz besplatan koncert koji u dva dana okuplja nevjerojatan broj studenata, građana Rijeke i posjetitelje iz čitave regije, tu je i niz događanja u tjednu koji je pred nama – sportskih aktivnosti, kulturnih programa, predstavljanja udruga i drugih zanimljivih aktivnosti", kazala je rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić – Samaržija, dodavši da se SDF ove godine preklopio s Danima Sveučilišta zbog čega u dva tjedna ima velik broj vrlo interesantnih događanja.

"Danas je nemoguće govoriti o razvoju grada ako ne govorimo o razvoju Sveučilišta, a ta činjenica da je Rijeka sveučilišni grad je za nas izuzetno značajna, kako zbog toga što kvalitetno Sveučilište omogućuje građanima Rijeke dobro obrazovanje, tako i zbog toga što svojom atraktivnošću privlači studente iz cijele zemlje, ali i inozemstva. Ova predaja ključeva grada kao simbolički čin najbolje dokazuje koliko cijenimo studente i sve ovo što radite, ali i s druge strane koliko vjerujemo u to", rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Zamjenik predsjednice Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Marko Mesarić predstavio je ovogodišnji program SDF-a koji je započeo današnjim oslikavanjem murala na Kampusu, a nastavit će se brojnim zanimljivim aktivnostima do kraja tjedna. Najavio je dva humanitarna događanja u sklopu kojih će se sakupljati novac za projekt KosaRi studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci čiji je cilj prikupljanje kose i izrada perika za djecu oboljelih od autoimunih i onkoloških bolesti.

Alen Tribljaš predstavio je koncertni program Festivala istaknuvši nastup Rudimentala koji spada trenutačno u najveće svjetske koncertne, budući se radi o jubilarnom 10 izdanju SDF.

ispiši stranicu ispiši stranicu