Novosti

>

12. 6. 2019

Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ


GSVU prostoru Zajednice Talijana održana je 26. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije. Na sjednici su sudjelovali i predstavnici gospodarsko-socijalnih vijeća Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije koji su predstavili projekt usmjeren na povećanje učinkovitosti i održivosti rada svojih gospodarsko-socijalnih vijeća.

Nositelj projekta sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda je Bjelovarsko-bilogorska županija, dok je uz Međimursku i Varaždinsku, partner na projektu i Sindikat zaposlenih u srednjim školama.

Predsjednik GSV PGŽ Damir Bačinović u izvještaju o radu za prošlu godinu rekao je da su se bavili isključivo gospodarstvom, prije svega 3. majem i društvima vezanim uz 3. maj. Sudionike je pozdravio i  zamjenik župana Petar Mamula istaknuvši zadovoljstvo kvalitetom tripartitnog dijaloga koji je u PGŽ prisutan dugi niz godina, a da je upravo slučaj 3.maja i Uljanika pokazao s kakvim se sve izazovima "nosi" GSV. "Svjedoci smo isto tako nekih novih odnosa po pitanju razvojne , gospodarske i socijalne politike", rekao je Mamula.

Kao gosti na sjednici su sudjelovali i  zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan.

Za goste je organiziran posjet Primorsko-goranskoj Kašetici u kojoj su predstavljeni autohtonih proizvodi Zeleno-plave županije.

ispiši stranicu ispiši stranicu