Novosti

>

13. 6. 2019

Održan 4. sastanak lokalne grupe za podršku u okviru projekta REFREsh


Dan Grada KAstvaNa 4. sastanak lokalne grupe za podršku (Local Support Group) analizirane su dosad provedene aktivnosti Primorsko-goranske županije i Općine Lokve, kao hrvatskih partnera na projektu REFREsh - ruralna revitalizacija kulturne baštine.

Predstavljena je i Regionalna strategija za integraciju kreativne scene za multifunkcionalni razvoj u ruralnim područjima.  Strategija sadrži i prijedloge potencijalnih atraktivnih lokacija pogodnih za razvoj kreativne industrije koje bi mogli koristiti dionici kreativne scene.

Predlaže i mogućnosti suradnje različitih sektora kao i pristupe za uključivanje novih dionika.
 Projekt REFREsh financiran je iz programa transnacionalne suradnje INTERREG Central Europe. U projektu sudjeluje 10 projektnih partnera iz pet država, a Primorsko-goranska županija jedan je od njih. Svrha projekta REFREsh je revitalizacija stare industrijske baštine s ciljem prenamjene iste u društveno korisne objekte, a za potrebe kreativnih i kulturnih industrija.

Cilj projekta je razviti strategije i proces suradnje kreativnih, trgovinskih, poslovnih i uslužnih djelatnosti, a provedba traje do sredine 2020. godine.

ispiši stranicu ispiši stranicu