Novosti

>

5. 8. 2019

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja delegacija Primorsko-goranske županije predvođena predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem, te brojne druge, položile su vijence i upalile svijeće prisjećajući se svih sugrađana sa područja PGŽ koji su svoje živote položili u obrani domovine. Osim Mosta hrvatskih branitelja Domovinskog rata u središtu grada vijenci su položeni i na spomenik u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata te Centralni križ na Drenovi.

Osim Mosta hrvatskih branitelja Domovinskog rata u središtu grada vijenci su položeni i na spomenik u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata te Centralni križ na Drenovi.

Tom prilikom Erik Fabijanić i sam sudionik VRO "Oloja" kao član 128. bojne HV istaknuo je: "Riječani su prvi u Oluji izbili na Bosanske granice, Riječani su oslobodili Korenicu, Riječani su oslobodili Plitvička jezera. Mnogi Riječani i ne samo Riječani nego stanovnici Primorsko-goranske županije njih preko dvije stotine dalo je život u domovinskom ratu a većina njih su položili živote upravo tijekom Vojno redarstvenu operacije "Oluja". I zato je red da ih se prisjetimo i zato je naša dužnost da se tih dana sjećamo, da se nikada ne bi zaboravilo i da se to nikada ne bi ponovilo." 

 
 

ispiši stranicu ispiši stranicu