Novosti

>

19. 8. 2019

Malinska zaplovila na "jidra"

Zajedno u ratu – zajedno u miru, 1995-2020. U Malinskoj se proteklog vikenda prvi put održala Smotra i regata tradicijskih barki „Homo na jidra“ u sklopu europskog projekta "Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine", sufinanciranoga sredstvima EU fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Glavni cilj projekta je razvoj zajedničkog turističkog proizvoda utemeljenog na načelnima društvene i ekološke održivosti koji istovremeno valorizira, čuva, štiti i promiče bogatu pomorsku, ribarsku i brodograditeljsku baštinu.

Organizatori jedriličarske regate „Homo na jidra“ su Turistička zajednica Općine Malinska – Dubašnica, Općina Malinska – Dubašnica te Jedriličarki klub Malinska.

Nakon svečanog otvorenja, u 12 sati započela je prva regata tradicijskih barki na jedra. U okviru dvodnevne manifestacije održan je i edukacijski program na temu maritimne baštine uz prigodnu gastronomsku ponudu i sajam eko-etno proizvoda te ribarske fešte u večernjim satima.

ispiši stranicu ispiši stranicu