Novosti

>

20. 8. 2019

27 susjedstava i Porto Etno – uigravanje počelo u Gomirju, nastavlja se u Čavlima i Vrbniku

27 susjedstava i Porto Etno – uigravanje počelo u Gomirju, nastavlja se u Čavlima i Vrbniku Uvod u ovogodišnje izdanje Porto etno - festivala svjetske glazbe i gastronomije - kao dijela programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture prošlog je vikenda započelo u Gomirju – jednoj od triju odabranih lokacija. Lokacije su dio 27 susjedstava programskog pravca Rijeke 2020 čiju provedbu sufinancira Primorsko-goranska županija.

U okviru manifestacije "Gomirje harmonika mundial" tijekom dvodnevnog programa publici su se predstavili međunarodno priznati i višestruko nagrađivani harmonikaši i skladatelji te Porto Etno orkestar.

Uvod u Porto Etno nastavit će se u susjedstvu Čavle u petak 23. kolovoza od 20,30 sati, kada posjetitelje na Trgu hrvatskih branitelja očekuje Zvončarska simfonija - jedinstveni glazbeni spoj bubnjara i zvončara, za koju će biti zaduženi Karlovački bubnjari i Grobnički dondolaši.

Posljednja uvertira u Porto Etno održat će se u subotu 24. kolovoza u okviru Porto Etno warm up-a u Vrbniku na otoku Krku kada će Vrbenski Sopci nastupiti Trgu Škujica u 21 sat,. Uz Vrbenske sopce posjetitelji će imati prilike poslušati polaznike radionice koji će održati eko-etno muziciranje na glazbalima izrađenim od recikliranih materijala, a sopci i sopčići, electro rock fusion band Marka Želea (iz susjedstva Lovran) te zbor Vrbenskih Kanturica pokazat će kako eksperimentirati s tradicionalnim zvukovima Mediterana.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Foto: Tanja Kanazir

ispiši stranicu ispiši stranicu