Novosti

>

11. 9. 2019

Najavljena završna događanja u sklopu projekta ArTVision+

Artvision U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je konferencija za novinare na kojoj su pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, voditeljica projekta Irena Grdinić i Valnea Ivašić iz TZ Kvarnera najavile nadolazeća događanja u sklopu EU projekta ArTVision+.

Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić podsjetila je da se projekt ArTVision+ provodi kako bi se stvorile inovacije u međuinstitucionalnoj i interdisciplinarnoj kulturnoj komunikaciji među regijama Hrvatske i Italije. "Projektom se želi unaprijediti turistički razvoj te promocija destinacija kroz prizmu kulture. Uključuje poticanje promocije turističkih destinacija predstavljanjem njihova kulturnog nasljeđa te jačanje kvalitetne suradnje između umjetnika i organizatora turističke ponude putem IT platforme koja je izrađena u okviru projekta", rekla je pročelnica Šišić te istaknula kako je Primorsko-goranska županija u sklopu Projekta snimila 9 promotivnih filmova među kojima je i film "Rab- srednjovjekovna baština" nagrađen na 76. Venecijanskom filmskom festivalu, u kategoriji očuvanja lokalne baštine i identiteta.

Voditeljica projekta Irena Grdinić najavila je nadolazeća događanja u sklopu projekta: "Manifestacija koja će predstaviti kulturnu suradnju hrvatskih i talijanskih regija održat će se ovoga petka, 13. rujna 2019. godine u Mošćeničkoj Dragi. Počinje u 17.30 sati otvaranjem izložbe skupine autora u galeriji Cisterna – La Cistern, a nastavlja se nastupima talijanskih i hrvatskih glazbenika, Waltera Lupija, Easterna Bordera Ensemble-a i Maria Lipovšeka Batiffiace, na pozornici u centru Mošćeničke Drage te degustacijom lokalnih delicija. Završna konferencija projekta održat će se 17. i 18. rujna 2019. godine u Pomorskom i povijesnom muzeju hrvatskog primorja Rijeka. Na njoj će se predstaviti glavni rezultati projekta ArTVison+: IT platfoma - kulturna platforma za povezivanje, edukacijske radionice, prekogranični kulturni događaji te produkcija 38 kratkih promotivnih filmova, umjetničkih prikaza turističkih odredišta u četirima regijama (Puglia, Veneto, Kvarner i Dalmacija)", rekla je Grdinić.

Primorsko-goranska županija vodeći je partner u projektu ArTVision+ uz podršku još dvaju partnera iz Hrvatske (Turističke zajednica Kvarnera i Javna ustanova RERA za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije) te četiriju partnera iz Italije (Zaklada Pino Pascali, Agencija Puglia Promozione, Sveučilišta Ca Foscari iz Venecije te Regija Veneto).

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa suradnje INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. - 2020., a riječ je o nastavku projekta ArTVision. Ukupna vrijednost projekta je 1.006.360,00 eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose 855.406,00 eura. Proračun Primorsko-goranske županije iznosi 244.310,00 eura, od čega bespovratna sredstva iznose 207.663,50 eura. Projekt se provodi od 1. siječnja 2018. do 30. rujna 2019. godine.


ispiši stranicu ispiši stranicu