Novosti

>

19. 9. 2019

Udruga slijepih PGŽ obilježila 70.obljetnicu

Udruga slijepih PGŽ obilježila 70.obljetnicu Prigodnom svečanosti održanoj danas u Guvernerovoj palači obilježena je 70. obljetnica djelovanja Udruge slijepih Primorsko-goranske županije. Čestitke u povodu ove vrijedne i velike obljetnice Udruzi je uputila zamjenica župana Marina Medarić te naglasila da Primorsko-goranska županija od samoga osnutka prati rad Udruge i financijski pomaže u organiziranju i obogaćivanju slobodnog vremena slijepi i slabovidnih osoba.

"Zahvaljujem na uloženom trudu i entuzijazmu kojim ste proteklih 70 godina promicali važnost posebnih prava slijepih osoba na zaštitu, te na taj način nastojali senzibilizirani naše društvo spram potreba slijepih i slabovidnih osoba", istaknula je Medarić.

U povodu 70. obljetnice Udruga je Pomorskom muzeju donirala tiflo-tehnička pomagala,30-ak uporabnih predmeta koje su slijepi koristili jer  žele da građani Rijeke dožive dio života slijepih osoba. U okviru svečanosti uručene su zahvalnice zaslužnim članovima Udruge, suradnicima i parterima.

Zahvalnica je uručena i Primorsko-goranskoj županiji za dugogodišnju potporu.

ispiši stranicu ispiši stranicu