Novosti

>

9. 2. 2020

HRT centar Rijeka otvorio novi televizijski i radijski studio

HRT centar Rijeka otvorio novi televizijski i radijski studio
Župan Zlatko Komadina prisustvovao je prigodnom programu kojim je Hrvatska radiotelevizija svečano otvorila svoj preuređeni HRT centar Rijeka - novi, moderni televizijski i radijski studio.

Uređenjem novog radijskog i TV studija na samom Korzu, u prizemlju zgrade HRT centra Rijeka, omogućit će se veća prepoznatljivost radijskog i televizijskog programa, kojega će gledatelji moći i fizički pratiti izravno sa samog Korza i u njemu sudjelovati. 

Program iz novog televizijskog i radijskog studija krenuo je  1. veljače 2020., na dan otvaranja projekta "Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020." Studio je namijenjen za praćenje svih događaja vezanih uz EPK, kao i za javljanja u razne mozaične i informativne emisije HRT-a, poput "Dobro jutro, Hrvatska", "Vijesti iz kulture", "TV dnevnik", "Regionalni dnevnik" i druge. U novom studiju snima se i specijalizirana emisija iz kulture koja se emitira na Trećem programu HTV-a svake druge nedjelje za trajanja projekta EPK 2020. Tu će biti i medijski centar iz kojeg će moći raditi svoje priloge vezane za EPK i strane TV ekipe koje će biti u Rijeci i pratiti događanja iz programa EPK 2020.

Novouređeni riječki HRT centar svečano je otvorio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

ispiši stranicu ispiši stranicu