Novosti

>

15. 2. 2020

Delegacija gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u RH u posjetu PGŽ i Gradu Rijeci

Delegacija gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u RH u posjetu PGŽ i Gradu Rijeci
Primorsko-goransku županiju i Grad Rijeku posjetila je delegacija gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u Republici Hrvatskoj s ciljem upoznavanja sa gospodarskim i investicijskim potencijalima naše županije te mogućnostima širenja poslovne suradnje i tržišta.

Delegacija je njaprije  posjećuje u pratnji predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva gospodarstva.
Delegacija je najprije posjetila Grad Rijeku gdje su predstavnicima diplomatskih misija i trgovinskih ureda u Republici Hrvatskoj pozdravne riječi uputili su Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Robert Maršanić, zamjenik predsjednika Županijske skupštine Primorsko-goranske i Zlatko Mičetić, zamjenik predsjednika HGK Županijske komore Rijeka i Rina Eterović Goreta, načelnica Sektora za gospodarske odnose u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Gostima su održane prezentacije o prometnom i geostrateškom položaju Rijeke, riječkom prometnom pravcu, europskim koridorima, od kojih jedan počinje u Rijeci, Klasteru zdravstvenog turizma, mogućnostima ulaganja i investicijskim projektima.
Vedran Kružić, ravnatelj Regionalne razvojne agencija Primorsko-goranske županije govorio je o gospodarskim potencijalima Primorsko-goranske županije, Lučka uprava predstavila je lučke razvojne projekte i terminale u kraćem video materijalu, a Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke govorio je utjecaju kulturnog i kreativnog sektora na gospodarski razvoj, u kontekstu Europske prijestolnice kulture 2020.

Nakon sastanka s predstavnicima Primorsko- goranske županije, Grada Rijeke i Županijske komore Rijeka, gospodarski savjetnici akreditirani pri stranim diplomatskim misijama posjetili su Studentski centar Rijeka gdje ih je primila rektorica Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija i zajedno sa suradnicima govorila o Centru za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost, Centru kompetencija za pametne gradove “Smart RI” te inovacijskim projektima u Primorsko-goranskoj županiji.

U sklopu posjeta predviđen je i obilazak Jadran galenskog laboratorija d.d., posjet Industrijskoj zoni Bakar i na koncu obilazak postava i predstavljanje programa EPK2020., u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

ispiši stranicu ispiši stranicu