Gostovanje Piotra Wolskog u PGŽ

U okviru provedbe aktivnosti poticanja međuregionalne suradnje i edukacija o provedbi EU projekata,  Primorsko-goranska županija u razdoblju od 2. – 5. listopada 2012. godine ugostila je konzultanta Zapadnopomorskog vojvodstva, g. Piotra Wolskog, glavnog stručnjaka pri Odjelu za upravljanje Regionalnim operativnim programom.
 
Za vrijeme boravka u Županiji, g. Wolski posjetio je lokaciju budućeg Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak u pratnji predstavnika Primorsko-goranske županije i Goranskog sportskog centra.
 
Tijekom službenog sastanka s predstavnicima upravnih tijela Primorsko-goranske županije zaduženima za rad na projektima sufinanciranim sredstvima Europske unije, kao i s predstavnicima trgovačkih društava i javnih ustanova Županije te Sveučilišta u Rijeci, g. Wolski je podijelio iskustva poljske regije vezana uz  procedure upravljanja projektima, unutarnje ustrojstvo, dosadašnje rezultate u apsorpciji europskih sredstava kao i primjere najbolje prakse projekata financiranih iz EU fondova. Pored navedenog sastanka poljski konzultant analizirao je i djelatnicima Upravnog odjela za  regionalni razvoj i infrastrukturu; Upravnog odjela za gospodarstvo i poduzetništvo te Upravnog odjela za pomorstvo, promet i turizam savjetodavnu podršku u razradi razvojnih projekta Županije koje se želi pripremiti za financiranje Strukturnim fondovima Europske unije. Riječ je o projektima Regionalni sportsko- rekreacijski i turistički centar Platak, Unaprjeđenje i rekonstrukcija cesta na području Gorskoga kotara; e-Županija; Stara Sušica, Hrvatska kuća vina, Izgradnja višenamjenskog streljačkog centra Grobnik; Žičara Učka te projektima vezanim uz razvoj Zračne luke Rijeka, morskih luka županijskog i lokalnog značaja; cestovnog putničkog prijevoza; regionalne televizije; Veletržnice ribe Rijeka i turističkih destinacija i manifestacija na području Primorsko-goranske županije.
 
Konzultacije s g. Wolskim predstavljaju početak uspješne suradnje Primorsko-goranske županije i Zapadnopomorskog vojvodstva koja će se nastaviti te dodatno dinamizirati približavanjem ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju.
ispiši stranicu ispiši stranicu