Najave

 • Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa

  Povodom Svjetskog dana dijabetesa, u srijedu, 13. studenog 2019. godine u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) bit će najavljene aktivnosti obilježavanja te projekti „Pravilnom prehranom protiv dijabetesa“ i „Vještine za zdravlje“ koje provodi Dom zdravlja Primorsko-goranske županije.

  Projekti su financirani iz Europskog socijalnog fonda, a cilj im je povećati znanje i svijest građana o ulozi pravilne prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II. 

  Na konferenciji za novinare sudjelovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, a ispred Doma zdravlja PGŽ  - dr. med., spec. interne medicine  kardiologije Alenka Brozina, voditelj projekta „Pravilnom prehranom protiv dijabetesa“   Goran Đorđević, dr. med., specijalistica interne medicine – kardiologije Danijela Malić Zahirović i voditelj projekta „Vještine za zdravlje“ Moreno Mušković.

  opširnije >>
 • Posjet Župi sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi

  Na poziv velečasnog Josipa Tomića, u srijedu, 13. studenoga 2019. godine u 13 sati župan Zlatko Komadina posjetit će Župu sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi.
  Crkva je izgrađena 1670. godine i dio je Zrinskog grada u Brodu na Kupi te zaštićeni spomenik kulture.

  Primorsko-goranska županija pomogla je Župi u projektu elektrifikacije crkvenih zvona.

  opširnije >>
 • Obilazak radova na energetskoj obnovi zgrade Centra za obuku interventnih službi– Šapjane

  U utorak 12. studenog 2019. godine u 11 sati zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima obići će Centar za obuku interventnih službi Primorsko-goranske županije - Šapjane (Pasjak 70) te se upoznati sa dosadašnjim tijekom radova na energetskoj obnovi upravne zgrade.

  Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.013.632,94 kn, a sufinancira se sredstvima Primorsko-goranske županije, EU i Vatrogasne zajednice PGŽ. Završetak radova očekuje se do kraja siječnja 2020. godine.

  opširnije >>
 • Goranski panel "Djeca u fokusu"

  U utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u Domu kulture Mrkopalj (Novi Varoš 1) održat će se Goranski panel „Djeca u fokusu“.

  Na konferenciji, koju organizira Društvo „Goranin“ Zagreb, bit će prezentirani projekti i programi koji su omogućili da Gorski kotar postane prva mikroregije u Republici Hrvatskoj u kojoj su sve jedinice lokalne samouprave stekle naziv „Prijatelj djece“.

  Također, osim upoznavanja javnosti s aktualnim temama koje imaju direktan utjecaj na kvalitetu života djece, predstavit će se i primjeri dobre prakse.

  U ime pokrovitelja, Primorsko-goranske županije, prisutne će pozdraviti zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Prijem studenata Pravnog fakulteta u Rijeci

  U utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić sa suradnicima primit će studente Pravnog fakulteta u Rijeci, koji praksu u okviru Klinike za europsko pravo obavljaju u Primorsko-goranskoj županiji.

  Studenti će se upoznati s djelokrugom rada županijske Regionalne razvojne agencije kao i Ureda županije te Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu