Najave

 • Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske

  U utorak, 25. lipnja 2019. godine delegacija Primorsko-goranske županije polaganjem vijenaca svečano će obilježiti Dan državnosti Republike Hrvatske.

  Vijenci će se polagati  u 9 sati u Aleji poginulih branitelja te u 9.20 sati na Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova.

  Završno polaganje vijenaca održat će se u 10 sati na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

  Delegaciju Primorsko-goranske županije predvodit će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana antifašističke borbe

  U subotu, 22. lipnja 2019. godine u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine s više događanja svečano će se obilježiti Dan antifašističke borbe.

  Obilježavanje započinje u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomeniku oslobođenja na Delti gdje će delegaciju Primorsko-goranske županije predvoditi potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić.

  Zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će proslavi u Lukovu koja započinje u 10.00 sati polaganjem vijenaca na središnje spomen obilježje palima u NOB-u.
  Na Tuhobiću proslava započinje u 11 sati, a u ime župana Zlatka Komadine uzvanicima će se obratiti načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

  Povodom proslave Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, u srijedu, 19. lipnja 2019. godine u 12 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održat će se svečana akademija.

  Uz nastup učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Sergeja Božića i Danijele Pende, te višestrukog dobitnika Porina, Darka Jurkovića – Charlija prigodnim govorom na svečanosti obratit će se predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

  opširnije >>
 • Bogat program ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana glazbe

  HGU - Podružnica Rijeka i ove je godine pripremila bogat program povodom Svjetskog dana glazbe. U sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u utorak, 18. lipnja 2019. godine u 12 sati predstavit će ga pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić,  tajnik HGU PGŽ Toni Tibljaš  te neki od sudionika programa - Aleksandar Valenčić, Duško Jeličić-Dule, Predrag Kraljević - Kralj.

  Obilježavanje Svjetskog dana glazbe „Umrežimo se glazbom od 7–77 godina“ , ovogodišnjeg mota „…glazbom u pohode po mjestima  Primorsko goranske županije…“, HGU Podružnica Rijeka organizira u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, pod pokroviteljstvom HDS-ZAMP, HUZIP i Ministarstva kulture RH. Cilj je približiti glazbu građanima obilaskom gradova i općina županije, odnosno domova te ustanova socijalne skrbi u kojima se tijekom godine rjeđe zbivaju susreti s glazbenicima.

  opširnije >>
 • Gotovo 100 izlagača na ovogodišnjem Kvarner expo-u

  Na prodajnom sajam suvenira, vina i autohtonih proizvoda „Kvarner expo“ okupit će se proizvođači izvornih i originalnih suvenira iz cijele Hrvatske. O detaljima samog događaja u utorak, 18. lipnja 2019. godine u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) govorit će zamjenik župana Marko Boras Mandić, pročelnica UO za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Crikvenice Jasminka Citković i potpredsjednik Obrtničke komore PGŽ Kristijan Koščić.

  Sajam organizira Obrtnička komora PGŽ i Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Primorsko–goranske županije, Grada Crikvenice, HGK i Obrtničke komore PGŽ.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu