Najave

 • Prijem predstavnika Kluba Zapovjedništva i Udruga 111. brigade "Zmajevi"

  U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima te zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš održat će prijem predstavnika Udruga 111. brigade i Kluba Zapovjedništva predvođenih predsjednikom Kluba Vladom Milkovićem.

  Nizom prigodnih aktivnosti, članovi Kluba Zapovjedništva i Udruga ove će godine obilježiti 28. godišnjicu osnutka 111. brigade ZNG/HV, "Zmajeva".

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske

  U utorak, 25. lipnja 2019. godine delegacija Primorsko-goranske županije polaganjem vijenaca svečano će obilježiti Dan državnosti Republike Hrvatske.

  Vijenci će se polagati  u 9 sati u Aleji poginulih branitelja te u 9.20 sati na Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova.

  Završno polaganje vijenaca održat će se u 10 sati na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

  Delegaciju Primorsko-goranske županije predvodit će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana antifašističke borbe

  U subotu, 22. lipnja 2019. godine u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine s više događanja svečano će se obilježiti Dan antifašističke borbe.

  Obilježavanje započinje u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomeniku oslobođenja na Delti gdje će delegaciju Primorsko-goranske županije predvoditi potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić.

  Zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će proslavi u Lukovu koja započinje u 10.00 sati polaganjem vijenaca na središnje spomen obilježje palima u NOB-u.
  Na Tuhobiću proslava započinje u 11 sati, a u ime župana Zlatka Komadine uzvanicima će se obratiti načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

  Povodom proslave Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, u srijedu, 19. lipnja 2019. godine u 12 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održat će se svečana akademija.

  Uz nastup učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Sergeja Božića i Danijele Pende, te višestrukog dobitnika Porina, Darka Jurkovića – Charlija prigodnim govorom na svečanosti obratit će se predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

  opširnije >>
 • Bogat program ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana glazbe

  HGU - Podružnica Rijeka i ove je godine pripremila bogat program povodom Svjetskog dana glazbe. U sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u utorak, 18. lipnja 2019. godine u 12 sati predstavit će ga pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić,  tajnik HGU PGŽ Toni Tibljaš  te neki od sudionika programa - Aleksandar Valenčić, Duško Jeličić-Dule, Predrag Kraljević - Kralj.

  Obilježavanje Svjetskog dana glazbe „Umrežimo se glazbom od 7–77 godina“ , ovogodišnjeg mota „…glazbom u pohode po mjestima  Primorsko goranske županije…“, HGU Podružnica Rijeka organizira u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, pod pokroviteljstvom HDS-ZAMP, HUZIP i Ministarstva kulture RH. Cilj je približiti glazbu građanima obilaskom gradova i općina županije, odnosno domova te ustanova socijalne skrbi u kojima se tijekom godine rjeđe zbivaju susreti s glazbenicima.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu