Najave

 • Prijem predstavnika Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite RH

  U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predstavnike Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite RH iz Primorsko-goranske županije, sudionike akcije spašavanja i procjene šteta nakon posljedica potresa u Albaniji.

  Pripadnici su ujedno i članovi udruge eRipio koja se bavi promicanjem vrijednosti civilne zaštite te organizacijom i provedbom svih oblika obučavanja u tehnikama civilne zaštite za operativno djelovanje uslijed velikih nesreća i katastrofa.

  opširnije >>
 • Generalni konzul Talijanske Republike u oproštajnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji

  U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/III.), župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić primit će generalnog konzula Talijanske Republike u Rijeci Paola Palminterija koji je u oproštajnom posjetu.

  Naime, po isteku aktualnog mandata, g. Paolo Palminteri od siječnja 2020. godine preuzet će dužnost savjetnika za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Talijanske Republike u Egiptu.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će posljednju ovogodišnju redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o projektu „Unapređenje primarne zdravstvene zaštite na otocima Primorsko-goranske županije“, dodjeli priznanja Primorsko-goranske županije udrugama nacionalnih manjina, financiranju programa i projekata iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u 2020. godini, godišnjem planu rada i godišnjem financijskom planu Javne ustanove „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 14. sjednica Županijskog operativnog centra

  U petak, 13. prosinca 2019. g. s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se 14. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

  Na dnevnom redu sjednice je prezentacija projekta "Kontrola opasnih podvodnih olupina u županiji s opisom stanja", utvrđivanje prijedloga godišnjeg Programa rada Županijskog operativnog centra Primorsko-goranske županije za 2020. godinu, izvješće o avioizviđanju za 2019. godinu te druge teme.

  U ime Županije, sjednici će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Otvorenje Društvenog centra "Omišalj"

  U petak, 13. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati, župan Zlatko Komadina pridružit će se stanovnicima Općine Omišalj i načelnici Mireli Ahmetović na svečanosti otvorenja Društvenog centra "Omišalj" (Pušća 121).

  Ovaj, za društveni život mjesta, važan objekt, sastoji se od glavne zgrade, multifunkcionalne dvorane koju Općina Omišalj dosad nije imala te vatrogasnog doma.
  Radi se o investiciji vrijednoj preko 14 mil. kuna, a PGŽ je tijekom dvije godine ovaj projekt sufinancirala s ukupnim iznosom od 550 tisuća kuna.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu