Najave

 • Prijem županijskih stipendista-studenata deficitarnih zanimanja

  četvrtak, 1. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održat će prijem za studente deficitarnih zanimanja – korisnike županijskih stipendija u akademskoj 2017./2018. godini.

  Za stipendije studenata deficitarnih zanimanja u ovogodišnjem je proračunu Primorsko-goranske županije izdvojeno 370.000,00 kuna.

  opširnije >>
 • Posjet međimurskog župana Primorsko-goranskoj županiji

  U srijedu, 31. siječnja 2018. godine, župan Zlatko Komadina održat će sastanak s međimurskim županom Matijom Posavcem.

  Predstavnici Međimurske županije žele se upoznati s projektima i ulaganjima PGŽ u području zdravstva, projektima zdravstvenog turizma, radom medicinsko-rehabilitacijskih centara čiji je osnivač Županija i drugim zdravstvenim temama.

  Sastanku će se pridružiti i zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka prof.dr.sc. Nives Jonjić.

  Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka u 11 sati (Adamićeva 10, 1. kat).

  Nakon sastanka predviđen je obilazak Thalassotherapije Opatija gdje će domaćini delegaciji Međimurske županije biti zamjenik župana Marko Boras Mandić i ravnatelj Viktor Peršić.

  opširnije >>
 • Obilazak Frankopanskog kaštela Bakar

  U utorak, 30. siječnja 2018. godine s početkom u 12 sati Gradska straža Bakar, družina u kostimima iz doba Frankopana te budući pomorci - učenici Pomorske škole Bakar, oživjet će dvorane i hodnike Frankopanskog kaštela Bakar koji Primorsko-goranska županija obnavlja u sklopu EU projekta "Putovima Frankopana".

  Bit će to prilika i za najavu programa obilježavanja 900 godina Frankopana.
  Obilasku će prisustvovati župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktori turističkih zajednica s područja PGŽ.

   

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Skupštine Udruženja pčelarskih udruga PGŽ

  U subotu, 27. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati u gradskoj vijećnici Grada Kastva održat će se svečana sjednica Udruženja pčelarskih udruga Primorsko goranske županije.

  U nastavku sjednice održati će se edukativno predavanje na temu "Integriranje novih znanstvenih istraživanja u sustav cjelogodišnje kontrole varooze" predavača profesora Zlatka Puškadije sa poljoprivrednog fakulteta Osijek.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • Noć muzeja u Prirodoslovnom muzeju Rijeka u Rijeci te u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi

  U Prirodoslovnom muzeju Rijeka povod Noći muzeja 2018. pripremljen je prikladni program. Na lokacijama u Rijeci i Brodu na Kupi organizirano je uz zajedničko druženje, u suradnji sa Speleološkom udrugom Estavela predstavljanje načina istraživanja te otkrivanja različitih sportskih disciplina i tehnika koje muzealci koriste u svom terenskom radu u stijenama, špiljama i pod morem.

  Više o informacija možete pronaći u programu Prirodoslovnog muzeja - Noć muzeja '18.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  ponedjeljak, 29. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II.kat), zamjenica župana Marina Medarić i pročelnice Melita Raukar i Edita Stilin održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o izmjeni Pravilnika o uvjetima i kriterijima za raspodjelu sredstava radi gradnje i održavanja lučke podgradnje, financiranju programa produženog boravka za učenike putnike OŠ u drugom polugodištu šk. 2017./2018.g., o natječaju za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, šumarstva, drvne industrije, lovstva kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Promocija knjige "Odlasci" povodom pete obljetnice postojanja i djelovanja prvog hrvatskog hospicija “Marija K. Kozulić“ Rijeka

  U petak, 26. siječnja 2018. godine s početkom u 19 sati u Rijeci u dvorani zgrade Euroherca (Riva ) održat će se promociju prve knjige Hospicija “Marija K. Kozulić“ Rijeka pod nazivom "Odlasci", povodom pete obljetnice postojanja i djelovanja prvog hrvatskog hospicija “Marija K. Kozulić“ Rijeka.

  U ime Primorsko-goranske županije promociji će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Panel diskusija "Izazovi uvođenja eura u Hrvatskoj"

  U petak, 26. siječnja 2018. godine s početkom u 11 sati na Ekonomskom fakultetetu u Rijeci u dvorani Aneks (Ivana Filipovića 4) održat će se panel diskusiju na temu "Izazovi uvođenja eura u Hrvatskoj".

  Raspravljat će se o prednostima i nedostacima u procesu uvođenja eura, koji je zahtjevan i opsežan poduhvat, spremnosti na izazove, uzrocima pojavljivanja zabrinutost i opreza kod jednog dijela javnosti, a istovremenog prihvaćanja uvođenja s zadovoljstvom kod drugog.

  U ime Primorsko-goranske županije na panelu će prisustvovati pročelnik UO a proračun, financije i nabavu Krešimir Parat.

  opširnije >>
 • Svetosavska akademija

  U petak 26. siječnja 2018. godine s početkom u 19.30 sati Rijeci u dvorani Transadria (Riva Boduli 1) održat će se Svetosavska akademija u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine na Rijeci i suorganizatora SKD "Prosvjeta" pododbora Rijeka, VSNM RI, VSNM PGŽ i ZSR.

  U programu će sudjelovati solisti uz klavirsku pratnju te glumci Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica koji će izvesti predstavu "Slike iz života Vladike Nikolaja".

  U ime Primorsko-goranske županije akademiji će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Svečana dodjela nagrada i priznanja ZTK Rijeka i otvaranje izložbe Super svjetlost

  U četvrtak 25. siječnja 2018. godine s početkom u 18 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održat će se otvorenje izložbe Super svjetlost. U 18.30 sati u Mramornoj dvorani započet će svečana dodjela nagrada i priznanja ZTK Rijeka.

  U ime Primorsko-goranske županije programu će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Obilazak lovačke kuće "Jama" i novoizgrađene streljane za trap kod lovačke kuće Cetin

  U srijedu, 24. siječnja 2018. godine župan Zlatko Komadina sa suradnicima obići će obnovljenu lovačku kućicu "Jama" te novoizgrađenu streljanu za trap kod lovačke kuće Cetin.

  Za ove projekte Lovačkog društva "Jelenski jarak" Vrbovsko, Primorsko–goranska županija je osigurala preko 120.000,00 kuna.

  Okupljanje je predviđeno u 11.50 sati u selu Tići kod Moravica.

  opširnije >>
 • Turistički rezultati u 2017. godini i najava aktivnosti za 2018. godinu

  U utorak, 23. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će konferenciju za novinare s osvrtom na ostvarene turističke rezultate u 2017. godini te najavu aktivnosti TZ Kvarnera tijekom 2018. godine.

  Turističku 2018. godinu TZ Kvarnera započela je nastupom na jednom od najvećih sajmova CMT u Stuttgartu na kojem je ponuda Kvarnera predstavljena na čak 4 tematska štanda.

  Tijekom 2017. godine u odnosu na 2016. godinu Kvarner je posjetilo 8% više gostiju (2,9 mil. dolazaka) koji su ostvarili 9% više noćenja (18,5 mil. noćenja).

  opširnije >>
 • Blagoslov vinograda "Vincekovo u Pavlomiru"

  U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine s početkom u 13 sati u vinogradima u Pavlomiru župan Zlatko Komadina prisustvovat će proslavi blagoslova vinograda "Vincekovo u Pavlomiru".

  Blagdan sv. Vinka označava početak nove vinogradarske  godine, koja počinje rezidbom vinograda. Tom prigodom održat će se i promocija mladih vina, berba 2017. godine.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/I), zamjenica župana Marina Medarić i pročelnik UO za razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će riječi o financiranju pomoćnika u nastavi u drugom polugodištu školske godine, rasporedu sredstava za provedbu zdravstvenih programa edukacije i prevencije, o radu Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Dan Mimoza na riječkom Korzu

  U subotu 20. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati na Korzu u Rijeci započet će programa obilježavanja Dana prevencije raka vrata maternice u organizaciji Lige protiv raka PGŽ . Tim povodom bit će postavljen šator, gdje će članovi Lige dijeliti mimoze i edukativni materijal.

  U ime Primorsko-goranske županije programu će prisustvovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • U nedjelju na Platku besplatno testiranje Elanovih skija

  U nedjelju, 21. siječnja 2018. godine, u vremenu od 9.30 do 14 sati, na Platku se održava besplatno testiranje Elanovih skija. Jedna od vodećih kompanija za proizvodnju skija  i skijaške opreme svrstala je Platak u klub najboljih europskih skijališta na kojima redovito organiziraju ovakve promotivno-marketinške aktivnosti.

  Skije može testirati svaki skijaš s osobnim ispravama (osobna iskaznica, vozačka dozvola ili putovnica), pojedini ski test traje sat vremena, a nakon završetka ispitivanja može se zamijeniti skije za još jedan model. Prema informacijama iz  Goranskog sportskog centra Elan je najavio i drugi datum testiranja, 10. i 11. veljače. 

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu LNG terminala na otoku Krku

  U utorak, 16. siječnja 2018. godine s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović održat će konferenciju za novinare na temu aktualne situacije vezane za LNG terminal i najavljenom donošenju tzv. lex LNG-a.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja RH

  U ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Aleji hrvatskih branitelja na Gradskom groblju Drenova u Rijeci, povodom Dana međunarodnog priznavanja Republike Hrvatske održat će se polaganje vijenaca u počast svim poginulim i umrlim braniteljima Domovinskog rata.

  U ime Primorsko-goranske županije odavanju počasti prisustvovat će predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • FIS natjecanje Continental-Balkan cup u skijaškom trčanju

  U subotu i nedjelju, 13. i 14. siječnja 2018. godine, s početkom u 10 sati, u Nordijskom centru HSS-a i SSPGŽ na Vrbovskoj poljani održat će se FIS natjecanja Continental-Balkan cup u skijaškom trčanju.

  U ime Primorsko-goranske županije natjecanju će prisustvovati pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/I), župan Zlatko Komadina održat će prvu ovogodišnju redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Konferencija će se održati u novouređenom prostoru "press rooma" na prvom katu, a tema su aktualnosti u  programskim i projektnim aktivnostima Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom Dana Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije

  U petak, 12. siječnja 2018. godine s početkom u 12 sati u Villi Antonio (Nazorova br. 2, Opatija), održat će se svečanost povodom Dana Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i 124. obljetnice obavljanja djelatnosti hitne medicine na području PGŽ.

  Na svečanosti će biti predstavljeni rezultati rada Zavoda u 2017. godini, projekt „SOS za život“ te će se dodijeliti zahvalnice djelatnicima koji su tijekom prošle godine otišli u mirovinu.

  U ime Županije prisutne će pozdraviti pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Otvorenje gostujuće izložbe Narodnog muzeja Kikinde u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja

  U srijedu, 10. siječnja 2018. godine s početkom u 19 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održat će se otvorenje gostujuće interaktivne izložbe Narodnog muzeja iz Kikinde, inače najvećeg zimovališta malih sova ušara na svijetu. Na otvaranju izložbe ekolog Boris Božić održat će prigodno predavanje pod naslovom "O sovama i ljudima".

  opširnije >>
 • Dan Grada Novog Vinodolskog

  U četvrtak, 4. siječnja 2018. godine, s početkom u 18 sati u Domu kulture u Novom Vinodolskom, povodom proslave Dana Grada Novog Vinodolskog održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća. 

  U ime Primorsko-goranske županije Svečanoj sjednici prisustvovat će pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar-Jurković.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu