Najave

 • Polaganje vijenaca povodom dana Svih svetih

  U srijedu, 31. listopada u 11 sati u Aleji hrvatskih branitelja na Novom groblju Drenova, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima prisustvovat će svečanom polaganju vijenaca povodom dana Svih svetih. 

  opširnije >>
 • Predstavljanje monografije „Putovima Frankopana“

  U srijedu, 31. listopada s početkom u 11 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će predstavljanju monografije „Putovima Frankopana“.
  Riječ je o publikaciji u izdanju Primorsko-goranske županije i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, izrađenoj u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana, a s ciljem upoznavanja građana s pričom o povijesti obitelji Frankopan i vrijednostima kulturno-povijesne baštine ovog kraja.
  Monografiju će predstaviti urednica, dekanica Filozofskog fakulteta Ines Srdoč Konestra te članovi uredništva.

  opširnije >>
 • Župan Zlatko Komadina u posjeti ŽLU Rab

  U srijedu, 31. listopada 2018. godine s početkom u 10.30 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima posjetit će sjedište ŽLU Rab (Šetalište Markantuna de Dominisa 3).

  Tom prigodom ravnatelj Nenad Debelić predstavit će projekte Županijske lučke uprave Rab.
  Nakon toga, zajedno s predstavnicima Grada Raba i Općine Lopar obići će gradilište luke Mišnjak (u 11.30 sati), gdje se planira dogradnja platoa s dvije rampe i izgradnja triju utvrdica za privez trajekata te lokaciju luke Melak (Lopar, u 12.30 sati), gdje je u planu izgradnja glavnog lukobrana duljine 120 metara te prateće površine namijenjene za suhe vezove i izvlačenje brodova, kao i parkirališna površina.

  opširnije >>
 • Berba maslina u nasadu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ u Cresu

  U srijedu, 31. listopada 2018. godine s početkom u 9 sati na prostoru Gracišća (prvo skretanje desno s glavne ceste u smjeru Cresa nakon dolaska s trajekta Valbiska - Merag) održat će se berba maslina.

  U berbi će sudjelovati djelatnici Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ na čelu s ravnateljem Daliborom Šoštarićem. Urod maslina dostavit će se na preradu u Poljoprivrednu zadrugu Cres, a procijenjeni urod je između 600-900 kg, odnosno 78-117 litara ulja.

  Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ uzeo je u zakup zemljište od PZ Cres ukupne površine oko 0,8 hektara. Dio zemljišta su djelatnici Centra iskrčili i posadili sorte maslina s područja Primorsko-goranske županije, a na preostalom dijelu je nasad starih maslina.

  Za dodatna pitanja kontakt osoba je g. Dalibor Šoštarić (098 1721 256).

  opširnije >>
 • Europska koferencija: „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“

  U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine u 15 sati u Centar Gervais u Opatiji, održat će se svečano otvaranje europske konferencije „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ u organizaciji mrežne organizacije Eurochild.

  U ime Primorsko-goranske županije sudionicima će se obratiti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Svjetski dan moždanog udara

  U ponedjeljak, 29. listopada u 10 sati na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić prisustvovat će javnozdravstvenoj akciji Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka povodom obilježavanja Svjetskog dana moždanog udara.

   

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 29. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će biti riječi o rasporedu proračunskih sredstava za poboljšanje i razvoj zdravstvenog standarda Psihijatrijske bolnice Rab za 2018. godinu, dodjeli potpora male vrijednosti poduzetničkim potpornim institucijama za razvoj malog gospodarstva u 2018 godini, suradnji Primorsko-goranske županije i Pravnog fakulteta u Rijeci, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Uređenje igrališta OŠ Mrkopalj

  U petak, 26. listopada u 11 sati, zamjenik župana Marko Boras Mandić prisustvovat će svečanom otvorenju radova na uređenju sportskog igrališta u sklopu OŠ Mrkopalj.

  opširnije >>
 • Manifestacija „Medenjak z'Opatije 2018" i 12. "Zlatno ulište"

  U petak, 26. listopada 2018. godine u 11 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković Opatija održat će se otvorenje manifestacije „Medenjak z'Opatije 2018".

  Na smotri će se predstaviti pčelari, proizvođači pčelarske opreme, eko proizvoda i suvenira, a održat će se i edukativna predavanja, pčelarski povijesni kutak i izložba dječjih radova na temu svijeta pčela.

  Također, dodijelit će se diplome i nagrade pobjednicima i sudionicima natjecanja ocjenjivanja kvalitete meda 12. Zlatnog ulišta.
  U ime Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • 23. jesenski poslovni sastanak Hrvatske mreže zdravih gradova

  U petak, 26. listopada 2018. godine s početkom u 11 sati u „Staroj školi“ u Crikvenici (Vinodolska 1), održat će se otvorenje 23. jesenskog poslovnog sastanaka Hrvatske mreže zdravih gradova.

  Primorsko-goranska županija dio je Hrvatske mreže zdravih gradova, udruženja gradova i županija okupljenih oko ideje promicanja zdravlja, od samih početaka -  2004. godine.
  Centralna tema 23. poslovni sastanak HMZG koji se u Crikvenici održava od 25. - 27. listopada 2018. godine je „Implementacijom strategije ulaganja u rani razvoj djece – povezivanjem sustava zdravstva i socijalne skrbi“.

  U ime Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Tržnica u Kašetici

  U četvrtak, 25. listopada od 10 do 13 sati održat će se Tržnica u Kašetici u organizaciji LAG-a Vinodol. Predstavit će se:  P.T.O. Frankulin sa sirom, OPG Komadina Antonio i OPG Šarar Tihomir s medom u pčelinjim proizvodima, Vinska kuća Pavlomir s vrhunskim vinima, PZ Dolčina sa Starom Bakarskom vodicom i OPG Josip Kršul s maslinovim uljem.

  opširnije >>
 • Smotra pčelarstva PGŽ

  U četvrtak, 25. listopada s početkom u 9.30 sati ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibor Šoštarić, predsjednica i dopredsjednik Organizacijskog odbora "Medenjak " Zdenka Laser i Želimir Depoli, Branko Vidmar iz Udruge za promociju i primjenu ekološke pčelarske etike te tajnik Udruženja pčelarskih udruga PGŽ Mirko Almaši najavit će 5. Smotru pčelarstva PGŽ „Medenjak z' Opatije 2018“ i 12. „Zlatno ulište“.

  opširnije >>
 • Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

  U četvrtak, 25. listopada 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2/VI), održat će se sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ.

  Na dnevnom redu GSV-a je prezentacija pokazatelja o ozljedama na radu na nacionalnoj, sektorskoj i županijskoj razini, ciljevi kampanje Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“ te izmjene i dopune Zakona o zaštiti na radu.
  U ime PGŽ sjednici će prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.
  Izjave za medije predviđene su u 12 sati.

  opširnije >>
 • Dan Učiteljskog fakulteta

  U srijedu, 24. listopada u 11 sati na riječkom Kampusu, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin prisustvovat će svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom obilježavanja Dana Učiteljskog fakulteta.

  opširnije >>
 • Najava promocije monografije „Putovima Frankopana“

  U srijedu, 24. listopada 2018. godine s početkom u 12 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I), dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Ines Srdoč-Konestra i viša savjetnica za odnose s javnošću i EU programe Irena Grdinić najavit će promociju monografije „Putovima Frankopana“.

  Riječ je o publikaciji u izdanju Primorsko-goranske županije i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci koja čitatelje upoznaje s frankopanskom baštinom u Primorsko-goranskoj županiji.

  opširnije >>
 • Prijem višestrukih dobrovoljnih darivatelja krvi

  Uoči obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u srijedu, 24. listopada 2018. godine s početkom u 10.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II), zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima primit će višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja županije.

  Darivateljima, koji su ove godine po jubilarnih 55, 95, 125  i 150 puta dali krv,  bit će uručene zahvalnice i prigodni pokloni.
  Prijemu će prisustvovati i predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić i ravnateljica Vesna Čavar.

  opširnije >>
 • Krštenje katamarana "Jelena" u riječkoj luci

  U utorak, 23. listopada u 11 sati na Putničkom terminalu u riječkoj luci zamjenica župana Marina Medarić prisustvovat će svečanosti krštenja i uvođenja u flotu katamarana „Jelena“.

  opširnije >>
 • Ocjenjivanje kvalitete uzoraka meda prijavljenih na Zlatno ulište 2018.

  U subotu, 20. listopada 2018. godine, u 11.00 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) održat će se senzorsko ocjenjivanje kvalitete uzoraka meda prijavljenih na natjecanje pčelara Zlatno ulište 2018.

  Hrvatska udruga senzorskih analitičara meda ocjenjivat će 80 uzoraka meda prijavljenih na 12. Zlatno ulište, koje organizira Udruga Biopčela i Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

  opširnije >>
 • Prijem za predstavnike Udruge 128. brigade HV-a "Sveti Vid"

  U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine, 13 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, u organizaciji Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije održat će se prijem za predstavnike Udruge 128. brigade HV-a "Sveti Vid", a u povodu obilježavanja obljetnice osnutka 128. brigade HV-a "Sveti Vid".

  Goste će u ime Grada Rijeke primiti gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Grada Rijeke Mladen Vukelić, a u ime Primorsko-goranske županije zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Konferencija o zaštićenim područjima i održivom turizmu

  U ponedjeljak, 22. listopada 2018. g. s početkom u 15.00 sati u Amadria Conference Parku 25/7 (Opatija, Viktora Cara Emina 6), zamjenik župana Petar Mamula sudjelovat će na otvorenju međunarodne konferenciju o zaštićenim područjima i održivom turizmu.

  Konferenciju organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF, zajedno s partnerima na projektu ˝Ekoturizam srednje Europe: alati za zaštitu prirode - CEETO˝ sufinanciranom sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa INTERREG Srednja Europa.

  U sklopu konferencije stručnjaci za turizam i stručnjaci sektora zaštite prirode iz osam europskih zemalja raspravljat će o najuspješnijim mjerama za smanjenje negativnog utjecaja turističkih posjeta te o održivom turizmu kao jedinom prikladnom obliku turizma u zaštićenim područjima i ekološkoj mreži Natura 2000.

  Izjave za medije predviđene su uoči samog početka konferencije, u 14.40 sati ispred ulaza u konferencijsku dvoranu na 2. katu.

  opširnije >>
 • STEM područje u odgojno-obrazovnom sustavu DANAS ZA SUTRA

  U ponedjeljak, 22. listopada u 10 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač prisustvovat će skupu „STEM područje u odgojno-obrazovnom sustavu DANAS ZA SUTRA“

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će biti riječi o Nacrtu odluke o davanju prethodne suglasnosti na 2. izmjene i dopune financijskog plana Županijske uprave za ceste, aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje sustava za zasnježenje na Platku, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Svjetski dan hospicija

  U petak, 19. listopada u 9.30 sati u konferencijskoj dvorani Hospicija „Marija K. Kozulić“, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić prisustvovat će susretu povodom obilježavanja Svjetskog dana hospicija.

  opširnije >>
 • 25 godina Poliklinike Pro Vita

  U četvrtak, 18. listopada u 14 sati, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić prisustvovat će svečanoj proslavi 25. obljetnice Poliklinike Pro Vita u restoranu Molo Longo.  

  opširnije >>
 • Konferencija „Smart islands 2018“ na Krku

  U četvrtak, 18. listopada u 9 sati u Gradskoj vijećnici Grada Krka, zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će otvorenju konferencije „Smart islands 2018“ u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Danske u Hrvatskoj. 

  opširnije >>
 • 7. Sajam stipendija u Rijeci

  U četvrtak, 18. listopada u 10 sati, ravnatelj Regionalne razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić sudjelovat će u panelu „SAS Salon: Koja znanja za budućnost treba Rijeka?“ povodom svečanog otvorenja 7. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u zgradi Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

  opširnije >>
 • 10. obljetnica Tehničkog centra mladih

  U četvrtak, 18. listopada u 11 sati, pročelnik Ureda županije Goran Petrc prisustvovat će svečanosti 10. obljetnice Tehničkog centra mladih u organizaciji Zajednice tehničke kulture Rijeka u Osnovnoj školi Srdoči.

  opširnije >>
 • Edukacija na temu onečišćenja mora opasnim i štetnim tvarima

  U srijedu, 17. listopada 2018. godine, u 10.00 sati u sjedištu Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora – ATRAC (Rijeka, J. P. Kamova 19),  započet će dvodnevna edukacija na temu onečišćenja mora opasnim i štetnim tvarima.

  Edukacija će se održati u suradnji sa Centrom za dokumentaciju i istraživanje kod iznenadnih onečišćenja mora (CEDRE) iz Francuske, a tematski će pokrivati opće aspekte opasnih i štetnih tvari, prevenciju i pripravnost te reagiranja na incidente koje uključuju opasne i štetne tvari.

  Sudionici radionice su predstavnici obalnih županija, lučkih uprava, ministarstva mora, prometa i infrastrukture, albanskog ministarstva prometa i  infrastrukture kao i luke Drač.

  opširnije >>
 • Regionalna konferencija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke

  U srijedu, 17. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1) održat će se Regionalna konferencija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018.

  U okviru Konferencije održat će se Panel diskusija „EU fondovi kao potpora regionalnom razvoju“, koja će uz domaćine – župana Zlatka Komadinu i zamjenika gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića, okupiti župane okolnih županija i predstaviti mogućnosti za razvoj gospodarstva na razini regije.

  Nastavno na panel diskusiju, održat će se besplatne edukacije te tribina koja će se baviti tematikom razvoja i stimuliranja gospodarstva i poduzetništva kroz mjere i subvencije EU-a, državnih i regionalnih samouprava.

  opširnije >>
 • Otvorenje znanstveno-stručnog skupa "Veterinarski dani 2018."

  U utorak, 16. listopada 2018. godine, u 9.00 sati u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta održat će se otvorenje znanstveno-stručnog skupa "Veterinarski dani 2018."

  Na ovogodišnjem skupu doktora veterinarske medicine raspravljat će se o temama iz područja kontrole aktualnih bolesti životinja, primjeni epidemiologije u veterinarskoj praksi, službenim kontrolama u različitim odobrenim objektima za proizvodnju hrane životinjskog podrijetla i drugim temama.

  Skup organizira Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski veterinarski institut.

  U ime Primorsko-goranske županije, jednog od pokrovitelja Skupa, prisutne će pozdraviti zamjenik župana Petar Mamula.


  opširnije >>
 • Konferencija Smart islands 2018 u Gradu Krku

  U Gradu Krku će se 18. listopada održati konferencija „Smart islands 2018“ koju organizira Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj. Cilj je prikazati postignuća u organizaciji i upravljanju pametnim otocima na danskim i hrvatskim primjerima.

  Održat će se brojne panel rasprave i predavanja stručnjaka, a za sudjelovanje se ne plaća kotizacija,dok su sve informacije o prijavi dostupne na web stranici.

  opširnije >>
 • Sajam autohtonih proizvoda PGŽ na riječkom Korzu

  Od ponedjeljaka 15. listopada do petka 19. listopada 2018. godine od 9 do 17 sati, na riječkom Korzu održat će se sajam autohtonih proizvoda iz Primorsko-goranske županije.

  Na sajmu će se predstaviti devet proizvođača sa šarolikom ponudom; meda i pčelinjih proizvoda, sirupa od ljekovitog bilja, pekmeza, voća i povrća, čajeva, ukrasnih predmeta, suvenira. Organizator ove promotivne prodaje autohtonih proizvoda je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

  opširnije >>
 • Otvorenje XIV. Bundevijade u Vrbovskom

  U subotu, 13. listopada 2018. godine u 13.00 sati u Sportskoj dvorani u Vrbovskom (Ul. kralja Tomislava 16) održat će se otvorenje XIV. Bundevijade.

  Riječ je o tradicionalnoj etno-gastronomskoj manifestaciji s bogatim kulturno - umjetničkim programom, izložbom autohtono uzgojne hrane, brojnim degustacijama, uprizorenjima običaja i baštine Gorskog kotara, natjecanjem u izboru najteže, najmanje i najinteresantnije bundeve, naj jela i slastice.

  opširnije >>
 • Javnozdravstvena akcija "Potražimo skriveno blago sv. Nikole"

  U subotu, 16. prosinca 2017. godine u sklopu provođenja županijskog programa „Prevencija bolesti srca i krvožilja“ i nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ održat će se javnozdravstvena akcija „Potražimo skriveno blago sv. Nikole“.

  U akciji će sudjelovati djeca dječjih vrtića s područja županije i njihovi roditelji, koji će šetnjom kroz Šumu Striborovu tražiti skriveno blago - vreću Svetog Nikole s poklonima.
  Akciju organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Dječjim vrtićem Rijeka i Planinarskim društvom Tuhobić uz podršku Primorsko-goranske županije.

  Okupljanje je u 9.45 sati na Biviu (okretište autobusne linije 1), a u 10 sati se kreće na dječju planinarsku stazu „Šuma Striborova“.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik Ured županije Goran Petrc, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o Nacrtu odluke o prihvaćanju usklađene procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija u PGŽ, projektu energetske obnove upravne zgrade Centra za obuku interventnih službi PGŽ,  rasporedu proračunskih sredstava za potpore provedbi aktivnosti iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Obilazak radova na Uzgojnom Centru tetrijeba gluhana

  U subotu, 13. listopada 2018. godine, župan Zlatko Komadina sa suradnicima obići će radove na Uzgojnom Centru tetrijeba gluhana u predjelu Farjevog laza kod Tršća.
  Izgradnja volijere za podivljavanje uzgojenih jedinki nastavak je projekta Udruge za zaštitu životinja Tetrijeb započetog 2012. godine kada je u svrhu uzgoja kupljeno matično jato od dva mužjaka i tri ženke tetrijeba gluhana. 

  Primorsko-goranska županija dosad je financirala projekt s gotovo 400 tisuća kuna.
  Okupljanje je predviđeno u 10 sati ispred Šumarije Tršće (Matije Gupca 13).

  opširnije >>
 • Ružičasti listopad u Delnicama

  U utorak, 16. listopada u 10.45 sati ispred Srednje škole Delnice, održat će se akcija udruge SVE za NJU Ružičasti listopad u Delnicama kada će biti snimljena fotografija učenica i učenika u obliku ružičaste vrpce koju će formirati svojim tijelima.

  opširnije >>
 • Izvanredna sjednica Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

  U petak, 12. listopada 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2/VI), održat će se izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ povodom trenutnog stanja u trgovačkom društvu LUKA RIJEKA d.d..

  Uz članove GSV-a na čelu s predsjednikom Damirom Bačinovićem na sjednici će u ime PGŽ prisustvovati župan Zlatko Komadina.

  Izjave za medije predviđene su u 14 sati.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare i proglašenje jubilarnog putnika Zračne luke Rijeka

  U četvrtak, 11. listopada 2018. godine u 12.30 sati u holu Zračne luke Rijeka, župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne Luke Tomislav Palalić uručit će prigodne poklone jubilarnom 170.000-tom putniku, koji će otputovati redovitim međunarodnim letom kompanije Eurowings EW2963 Rijeka-Stuttgart.

  U povodu ostvarenja rekordnog prometa putnika u jednoj godini čime je oboren dosadašnji rekord iz 2006. godine od 169.250 putnika, u 13.00 sati u VIP salonu Zračne luke Rijeka, bit će održana konferencija za novinare.

  opširnije >>
 • Najava koncerta "Pjesmom za Nadu"

  U srijedu, 10. listopada u 11 sati u Informativnom centru Grada Rijeke članice Udruge Nada najavit će humanitarni koncert „Pjesmom za Nadu“ koji će se održati 12. listopada u 19 sati u HKD-u na Sušaku. U ime Primorsko-goranske županije press konferenciji će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Prezentacija edukativnog crtanog filma „Otvori oči“

  U srijedu, 10. listopada u 14.30 sati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić prisustvovat će prezentaciji edukativnog crtanog filma „Otvori oči“ u sklopu nacionalnog projekta „Želimo vježbati vid“ koja će se održati u predavaonici Zavoda za patologiju KBC-a Rijeka.

  opširnije >>
 • Polaganje vijenaca povodom Dana neovisnosti

  U ponedjeljak, 8. listopada, delegacija PGŽ predvođena zamjenikom župana Petrom Mamulom položit će vijence u 9 sati u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova, u 9.30 na centralnom križu Centralnog gradskog groblja Drenova te u 10.30 sati na Mostu hrvatskih branitelja. Polaganju vijenaca prisustvovat će i izaslanstvo Grada Rijeke.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana ružičaste vrpce

  U subotu, 6. listopada u 10 sati, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sudjelovat će u obilježavanju Dana ružičaste vrpce šetnjom potpore oboljelima od raka dojke od Jelačićevog trga do Gradske vijećnice te puštanjem ružičastih balona u znak sjećanja na sve žene koje su izgubile bitku s ovom bolešću.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom Svjetskog dana učitelja

  U petak, 5. listopada 2018. godine s početkom u 11 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1), Primorsko-goranska županija organizira svečanost povodom Svjetskog dana učitelja.

  Tom prigodom zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin dodijelit će devet Županijskih nagrada od čega šest najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima te tri odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Primorsko-goranske županije.

  U glazbenom djelu programa nastupat će učenici Glazbene škole I. M. Ronjgova i OŠ Nikola Tesla iz Rijeke.

  opširnije >>
 • 14. županijski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi

  U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u petak, 5. listopada 2018. godine u 9.30 sati na igralištu NK Krk započet će 14. županijski  festival  sportske  rekreacije  osoba  starije  životne  dobi.

  Uz sportsko-rekreativna natjecanja umirovljenika, svi zainteresirani moći će posjetiti štandove na kojima će zdravstveni djelatnici provoditi zdravstvene preventivne preglede, dijeliti zdravstvene savjete i edukativne brošure.

  Predviđen je dolazak preko četiristo umirovljenika s područja županije.
  Festival organizira Dom za starije osobe „Mali kartec“, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ i Grad Krk, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.
  U ime PGŽ prisutne će pozdraviti pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Tribina povodom Nacionalnog dana dojenja

  U četvrtak, 4. listopada u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke pročelnica UO za zdravstvo Primorsko-goranske županije Đulija Malatestinić prisustvovat će tribini povodom Nacionalnog dana dojenja.

  opširnije >>
 • Radionica „Fidelity“ – onečišćenje Raškog zaljeva 2018

  U srijedu, 3. listopada 2018. godine u 11 sati u Jadranskom edukativno-istraživačkom centru za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (J. P. Kamova 19, Rijeka) održat će se radionica „Fidelity“ – onečišćenje Raškog zaljeva 2018.

  Na radionici će biti predstavljene poduzete radnje kako bi se umanjili štetni učinci onečišćenja na okoliš i gospodarstvo te naučene lekcije iz ovog slučaja onečišćenja.
  U ime Primorsko-goranske županije, radionici će prisustvovati pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

  opširnije >>
 • Snimanje grupe Krešo i Kisele kiše

  U srijedu, 3. listopada 2018. g. u 12.30 sati na prostoru Panove staze u kanjonu Kamačnik održat će se fotografiranje riječke grupe Krešo i Kisele kiše za kalendar PGŽ 2019.

  Punk/rock bend Krešo i Kisele kiše osnovan je 2007. godine, dosad je odsvirao preko stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a trenutno broji 7 članova.

  Kalendar se radi u suradnji s Hrvatskog glazbenom unijom, Podružnicom u PGŽ  na temu glazbe, ali i mjesta gdje se glazba događa i gdje se o glazbi uči.

  opširnije >>
 • Otvorenje izložbe "Kako čitati prostorni plan"

  U srijedu, 3. listopada 2018. godine u 12 sati na izložbenim panoima na središnjem dijelu riječkog Korza održat će se otvorenje izložbe „Kako čitati prostorni plan“.

  Izložbu organizira Javna ustanova Zavod za prostorno uređenje PGŽ povodom obilježavanja 25 godina Primorsko-goranske županije, a s ciljem upoznavanja građana s prostornim planiranje i educiranja kako čitati prostorni plan.

  Posjetitelji će izložbu moći razgledati u razdoblju od 3. do 12. listopada 2018. godine.
  U ime Primorsko-goranske županije otvorenju će prisustvovati župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Proširenje stalnog postava Zbirke Domovinskog rata „U obrani Domovine“ ratnom zastavom 111. brigade ZNG-a

  U srijedu, 3. listopada 2018. godine s početkom u 11 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1) održat će se svečanost povodom proširenja stalnog postava Zbirke Domovinskog rata „U obrani Domovine“ ratnom zastavom 111. brigade ZNG-a.

  Darom Kluba zapovjedništva 111. brigade ZNG postav će dobiti još jedan iznimno vrijedan eksponat - ratnu zastavu 111. brigade HV "Zmajevi“.
  Stalni postav Zbirke Domovinskog rata „U obrani Domovine“ ostvaren je financijskim sredstvima Primorsko-goranske županije koja je zajedno s nekoliko udruga proizašlih iz Domovinskog rata inicijator ovog projekta.

  U ime PGŽ prisutne će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Svečanost u Ministarstvu zdravstva

  U utorak, 2. listopada u 11 sati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva na zagrebačkom Ksaveru održat će se treća svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanja doktora medicine“.

  opširnije >>
 • Sastanak Nadzornog odbora CETC – EGTC

  U utorak, 2. listopada u 12:30 sati u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održat će se sastanak Nadzornog odbora Središnjeg europskog transportnog koridora - Europska grupacija za teritorijalnu suradnju (CETC – EGTC).

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu