Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu rasporeda kapitalne donacije Vatrogasnoj zajednici PGŽ, rasporedu proračunskih sredstava za sufinanciranje aktivnosti u projektu „Županija prijatelj djece“, prijedlogu odluke o osnivanju Koordinacijske radne skupine za zaštitu životinja, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Primanje predstavnica Instituta za globalno beskućništvo i udruge Depaul Hrvatska

  U ponedjeljak, 3. prosinac 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predsjednicu Instituta za globalno beskućništvo Louise Casey i sestru Veroniku Milu Popić, predsjednicu Udruge Depaul Hrvatska.

  Institut za globalno beskućništvo organizacija je nastala partnerstvom između Sveučilišta Depaul iz Chicaga i međunarodne karitativne organizacije Depaul International. Koordinator je globalne kampanje „Mjesto koje zovemo dom“ koja obuhvaća 150 gradova svijeta, uključujući i grad Rijeku, a cilj joj je iskorijeniti ulično beskućništvo.

  opširnije >>
 • Otvorenje 10. izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2018.“

  U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine s početkom u 19 sati u Galeriji  Principij, (Pod voltun 4, Rijeka) održat će se otvorenje izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak – 2018.“

  Izložba sportske fotografije „Odlučujući trenutak – 2018.“, međunarodnog je karaktera, a posjetitelji će moći razgledati  64 fotografije, djela 38 autora, izabrana od stručnog povjerenstva.

  Uz Zajednicu sportova Primorsko-goranske županije organizator izložbe je Hrvatska olimpijska akademija, a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Hrvatski olimpijski odbor i Središnji državni ured za sport.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom 50. godina Thalassotherapije Crikvenica

  U petak, 30. studenog 2018. godine s početkom u 11 u prostorima Thalassotherapije Crikvenica (Gajevo šetalište 21) održat će se svečanost povodom 50. godina ove županijske ustanove.

  Thalassotherapia Crikvenica osnovana je 1968. godine. Najveća je  rehabilitacijska ustanova u liječenju pedijatrijske populacije iz cijele Hrvatske koja boluju od alergijskih i kroničnih plućnih bolesti te vodeća regionalna bolnica za postoperativnu ortopedsku rehabilitaciju.

  Uz prigodni program uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina, pomoćnik ministra zdravstva Mate Car, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica Silvije Šegulja.

  opširnije >>
 • Sastanak na temu izrade Programa razvoja Gorskog kotara

  U petak, 30. studenog 2018. godine u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Petar Mamula održat će sastanak s goranskim načelnicima i gradonačelnicima na temu izrade Programa razvoja Gorskog kotara, vezanog za novi Zakon o brdsko-planinskim područjima koji je u usvajanju.

  Također, bit će riječi i o posebnom županijskom „Fondu za Gorski kotar“ te definiranju kriterija za sufinanciranje projekata na području Gorskog kotara iz navedenog Fonda.

  Izjave za medije predviđene su u 12.30 sati.

  opširnije >>
 • 16. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 29. studenog 2018. godine s početkom u 10.00 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 16.sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je 11 točaka, a članovi Županijske skupštine će odlučivati o prijedlogu proračuna PGŽ za 2019. godinu, o više koncesijskih prijedloga, glavnom Planu razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran te drugim temama.

  opširnije >>
 • Otvorenje rekonstruirane zgrade Područne škole Punat s dograđenom školskom sportskom dvoranom

  U srijedu, 28. studenog 2018. godine u 11.00 sati održat će se otvorenje rekonstruirane zgrade PŠ Punat s dograđenom školskom sportskom dvoranom (Pod topol 18, Punat).

  Ukupna vrijednost projekta iznosi 28.5 milijuna kuna, a sufinancirali su ga Primorsko-goranska županija i Općina Punat.

  Po završetku radova novoobnovljeni i dograđeni prostori područne škole i dvorane opremljeni su prema najvišim standardima za kvalitetno učenje, ali i za provođenje izvanškolskih aktivnosti i sportskih događanja. Prostorni kapaciteti škole povećani su za oko 1.730 m² te sadašnja ukupna neto površina škole, uključujući i dvoranu, iznosi 3.363 m².

  Prisutne će pozdraviti župan Zlatko Komadina i načelnik Marinko Žic, a prigodnim programom brojne uzvanike počastit će učenici škole.

  opširnije >>
 • Međunarodna konferencija EU projekta SIMPLA

  U srijedu, 28. studenoga u Znanstvenom parku Area pokraj Trsta, održava se završna konferencija projekta SIMPLA u kojemu sudjeluje i PGŽ. Projekt je financiran iz programa EU Horizon 2020. 
  Na konferenciji će stručnjaci i dionici iz cijele Europe raspravljati o novim trendovima u planiranju energetskih potreba i urbane mobilnosti. Pronalaženje ravnoteže između potreba za energijom i mobilnosti u gradovima je u središtu problematike poboljšanja kvalitete života kroz smanjenje onečišćenja i povećanje energetske učinkovitosti.
   

  opširnije >>
 • Donacija Gradskom društvu Crvenog križa Opatija

  U utorak, 27. studenoga u 11.30 sati u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Opatija, pročelnik Ureda županije Goran Petrc prisustvovat će donaciji tehničke opreme za potrebe kuhinje Crvenom križu, čiju je nabavu sufinancirala i PGŽ. 

   

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o suradnji Primorsko-goranske županije i Pravnog fakulteta u Rijeci

  U utorak, 27. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati, na Pravnom fakultetu u Rijeci (Hahlić 6) župan Zlatko Komadina i dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić potpisat će Sporazum o suradnji Primorsko-goranske županije i Pravnog fakulteta u Rijeci.

  Ciljem Sporazuma je podizanja kvalitete obrazovnog sustava i unaprjeđenja rada jedinica područne (regionalne) samouprave. U okviru navedene suradnje posebna pozornost posvetit će se stručnom usavršavaju studenata Fakulteta kroz aktivnosti stručne studentske prakse te predavanja na Pravnom fakultetu od strane službenika upravnih tijela Županije.

  opširnije >>
 • Međunarodni tečaj TCM u Thalassotherapiji Opatija

  U subotu, 24. studenoga s početkom u 9 sati, u Thalassotherapiji Opatija (glavna zgrada Europa 1, prizemlje u prostoru biblioteke) održat će se otvorenje međunarodnog tečaja tradicionalne kineske medicine "Temeljni principi liječenja kronične boli perifernih vaskularnih bolesti i alergija".
  Otvorenju tečaja prisustvovat će ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić, dekan Medicinskog fakulteta Tomislav Rukavina te predavači sa Shanxi Health Vocational College Taiyuan iz Kine.

   

  opširnije >>
 • Promocija PGŽ kalendara za 2019. godinu

  U ponedjeljak, 26. studenoga s početkom u 12 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1) održat će se promocija kalendara Primorsko-goranske županije za 2019. godinu. 
  Kalendar je napravljen u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom PGŽ, a tema su glazba i glazbenici našeg kraja. Ovo je 18. po redu tematski kalendar putem kojeg Županija tradicionalno promovira posebnosti i baštinu ove regije. 
  Promociji će prisustvovati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, glazbenici koji će biti predstavljeni na stranicama kalendara kao i ostali sudionici projekta.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 26. studenoga s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenici župana Marina Medarić i Petar Mamula održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ. 
  Na konferenciji će biti riječi o rasporedu sredstava za sufinanciranje manifestacija i drugih događaja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju, prijedlogu odluke o dodjeli potpora za razvoj malog gospodarstva, nacrtu Odluke o utvrđivanju županijske linije u pomorskom prometu na relaciji Baška-Lopar-Baška, kao i o drugim aktualnostima.

   

  opširnije >>
 • Predstavljanje monografije povodom 50. godina Thalassotherapije Crikvenica

  U petak, 23. studenoga s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat), zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić i ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica Silvije Šegulja predstavit će monografiju i najaviti svečanost povodom 50. godina Thalassotherapije Crikvenica.

  Thalassotherapia Crikvenica specijalna je bolnica važna za postoperativnu ortopedsku fizikalnu rehabilitaciju odrasle populacije cijele regije. Također, najveća je rehabilitacijska ustanova u liječenju pedijatrijske populacije iz cijele Hrvatske koja boluju od alergijskih i kroničnih plućnih bolesti.

  opširnije >>
 • Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ

  U petak, 23. studenoga s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2, 6. kat) održat će se 33. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ na temu „Položaj žena s invaliditetom u Republici Hrvatskoj“.
  Navedenu temu predstavit će pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

   

  opširnije >>
 • Eurowingsov zrakoplov "oslikan" bojama Kvarnera slijeće na Krk

  U četvrtak, 22. studenoga u 12.25 sati u Zračnu luku Rijeka iz Dusseldorfa  će sletjeti zrakoplov Eurowingsa na kojemu se nalaze promotivni logotipi TZ Kvarnera. 
  Naljepnice kojima se promovira Kvarner postavljene su na zrakoplov Eurowingsa koji je proteklih dana polazeći iz Dusseldorfa, letio za Gran Canariu, Budimpeštu, Zürich, London, Hamburg, Dresden, Lanzarote, Prištinu, Berlin, Manchester, Newcastle i Rim. Zrakoplov Eurowingsa s kvarnerskim obilježjima promovirat će naše krajeve do 15. studenoga 2019. godine

   

  opširnije >>
 • Nastavak 15. sjednice Županijske skupštine

  U četvrtak, 22. studenoga s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani "Transadria" održat će se nastavak 15. sjednice Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.
  Na dnevnom redu je informacija o provedbi projekta i radu Centra za gospodarenje otpadom Marišćina te informacija o aktualnom stanju u brodogradilištu „3. maj“.

  Na sjednicu su pozvani ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, predsjednik uprave Uljanika Emil Bulić te predstavnici Kriznog stožera, Štrajkačkog i Sindikalnog odbora te rukovoditelja brodogradilišta „3. maj“.

   

  opširnije >>
 • Ocjenjivanje kvalitete meda od kadulje

  U srijedu, 21. studenoga s početkom u 16.30 sati u Kašetici primorsko-goranskoj održat će se senzorsko ocjenjivanje uzoraka meda od kadulje prijavljenih na natjecanje Salvia Aurea 2018.
  Udruga proizvođača meda od kadulje već treću godinu zaredom organizira ocjenjivanje kvalitete meda od kadulje s međunarodnim sudjelovanjem „Salvia Aurea“ uz potporu Primorsko-goranske županije, općina Omišalj i Punat te Grada Krka.

   

  opširnije >>
 • Okrugli stol o Kastavštini u Prvom svjetskom ratu

  U srijedu, 21. studenoga u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva, pročelnik Ureda županije Goran Petrc prisustvovat će Okruglom stolu "Kastavština u Velikom ratu. Stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata". 

  opširnije >>
 • Posjet radnoj zoni Miklavija

  U srijedu, 21. studenoga župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Matulji Mario Ćiković obići će radnu zonu Miklavija. Okupljanje je predviđeno u 11 sati ispred Općine Matulji.Ove godine Županija je izdvojila 500 tisuća kuna za uređenje platoa u južnom dijelu radne zone Miklavija, a uređenje radne zone dosad je sufinancirala s gotovo 1,634 milijuna kuna. 

  opširnije >>
 • Edukacija iz integrativnog ekspresivnog programa „Ljubav u pokretu“

  U srijedu, 21. studenoga u hotelu Continental održat će se edukacija iz integrativnog ekspresivnog programa „Ljubav u pokretu“ Centra za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“. Partneri Programa su Primorsko-goranska županija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ  te Jadran hoteli d.d. Izjave za medije predviđene su u 13.45 sati.

  opširnije >>
 • Sastanak s goranskim gradonačelnicima i načelnicima na temu osnivanja Fonda za Gorski kotar

  U utorak, 20. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Općine Lokve (Šet. Golubinjak 6) zamjenik župana Petar Mamula i pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković sastat će se s gradonačelnicima i načelnicima s područja Gorskog kotara.

  Tema sastanka je osnivanje Fonda za Gorski kotar i razvojni projekti Gorskog kotara.

  opširnije >>
 • Donacija merkantilnog krumpira OŠ Branimira Markovića u Ravnoj Gori

  U utorak, 20. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati zamjenik župana Petar Mamula i ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Dalibor Šoštarić donirat će merkantilni krumpir učenicima Osnovne škole Branimira Markovića u Ravnoj Gori (Ivana Mažuranića 22).

  Djelatnici Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ pokusno su posadili 10 sorata krumpira u cilju utvrđivanja najboljih i najotpornijih sorata za sadnju u Gorskom kotaru, čime bi se pokušala obnoviti tradicija uzgoja krumpira u ovom kraju. Sađenju, vađenju i sortiranju krumpira prisustvovali su i učenici Osnovne škole dr. Branimira Markovića iz Ravne Gore, a izvađeno je oko 2.200 kilograma krumpira.

  opširnije >>
 • Radionica Investicijske platforme: pametni gradovi i pametni otoci u Republici Hrvatskoj

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Europska investicijska banka organiziraju regionalnu radionicu s ciljem upoznavanja zainteresiranih dionika s financijskim instrumentima i investicijskim platformama u svrhu razvoja pametnih gradova i pametnih otoka.

  Investicijska platforma je inovativni financijski instrument koji omogućava korištenje kako javnih tako i privatnih sredstava po prihvatljivim uvjetima financiranja. Investicijske platforme su koristan način grupiranja projekata koji bi u suprotnom bili premali za samostalno financiranje te također način financiranja projekata koji bi po uobičajenim tržišnim uvjetima bili previše rizični za financiranje po povoljnim uvjetima. Razvoj pametnih gradova i pametnih otoka prepoznati su strateški ciljevi teritorijalnog razvoja u okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

  Tijekom radionice, osim samog koncepta pametnih gradova i pametnih otoka te investicijskih platformi, predstavit će se strateški prioriteti teritorijalnog razvoja u okviru Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine koji se odnose na razvoj pametnih gradova i razvoj pametnih otoka te praktični primjeri projekata iz drugih zemalja usmjerenih na razvoj pametnih gradova i pametnih otoka.

  Radionica će se održati 21. studenoga 2018. u Rijeci u Gradskoj vijećnici, Korzo 16, od 10:00 – 14:30h.

  Prijava sudjelovanja može se izvršiti putem poveznice pametni gradovi i pametni otoci u Republici Hrvatskoj

  Pozivnica i dnevni red

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 19. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će biti riječi o nacrtu prijedloga proračuna PGŽ za 2019. godinu, nacrtu konačnog prijedloga Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran, prijedlogu davanja koncesije za gospodarsko korištenje luke posebne namjene, sportske luke Bakar, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • „Žene bez PARdona“

  U petak, 16. studenoga u 17 sati u Visokoj poslovnoj školi PAR, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar prisustvovat će otvorenju događaja Žene bez PARdona.

  Visoka poslovna škola PAR od 2014. godine organizira „Žene bez PARdona“, a radi se o obilježavanju globalnog Dana poduzetništva žena čiji se utjecaj iz SAD-a tijekom godina proširio na sve kontinente.  

  opširnije >>
 • Nove međunarodne linije iz Zračne Luke Rijeka

  U petak, 16. studenog 2018. godine s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat), zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne Luke Rijeka Tomislav Palalić najavit će uvođenje novih međunarodnih linija iz Zračne Luke Rijeka.

  Također, na konferenciji će biti riječi i o projekciji prometa za 2019. godinu.

  opširnije >>
 • Posjet OŠ „Klana“ povodom dovršenja radova na krovu zgrade

   U petak, 16. studenog 2018. godine s početkom u 11 sati, župan Zlatko Komadina sa suradnicima i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetit će OŠ „Klana“ (Zatrep 5) povodom dovršenja radova na krovu zgrade.

  Za radove na sanaciji krova, Primorsko-goranska županija izdvojila je oko pola milijuna kuna, a u proračunu PGŽ za sljedeću godinu osigurat će sredstva za kupovinu školskog kombija kojim će se osigurati prijevoz za učenike putnike iz okolnih mjesta. Nakon škole, posjetit će i Dječji vrtić „Maza“ koji se nalazi u neposrednoj blizini škole.

  opširnije >>
 • 15. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 15. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadria“ (Riva Boduli 1), održat će se 15. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu je ukupno 15 točaka. Članovi Županijske skupštine odlučivat će o prijedlogu II. izmjena i dopuna Proračuna PGŽ za 2018.g. s projekcijama za 2019. i 2020.g., osnivanju Fonda solidarnosti za djecu i mlade Primorsko-goranske županije, prijedlozima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru i drugim temama. Među točkama dnevnog reda je i prijedlog odluke o razrješenju predsjednika Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Kulturna ruta – Put maslina

  Zamjenica župana Marina Medarić sudjelovat će na skupu „Kulturna ruta – Put maslina“ u organizaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske koji se od 14. do 16. studenog održava u  Malom Lošinju. 

   

  opširnije >>
 • Sjednica Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije

  U utorak, 13. studenog 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) održat će se sjednica Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je informacija o migrantskim rutama u Primorsko – goranskoj županiji, informacija o tijeku realizacije projekta „Centra za obuku interventnih službi PGŽ - Šapjane“ te analiza vježbe CZ PGŽ „Blaževci-Poplava 2018.“.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovati pročelnik Ureda županije i zamjenik načelnika CZ PGŽ Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Predstavljanje projekta HERCULTOUR

  U organizaciji Primorsko-goranske županije u Rijeci se održava sastanak Upravnog odbora projekta HERCULTOUR, na kojem je Županija jedan od partnera.

  Tim povodom, u utorak, 13. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održat će se konferencija za novinare na kojoj će se prezentirati dosadašnja postignuća vezana za implementaciju i aktivnosti projekta te planovi koji će se u realizirati u predstojećem razdoblju.

  Hercultour okuplja 7 partnera, a provodi se s ciljem jačanja postojeće prekogranične suradnje u području turizma i očuvanja kulturno-povijesne baštine između Italije i Hrvatske.
  O projektu će govoriti zamjenica župana Marina Medarić, u ime vodećeg partnera – Zadarske županije pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić i direktorica turističke zajednice regije Romagna Chiara Astolfi.

  opširnije >>
 • ŽLU Crikvenica započinje investicijski ciklus od približno 60 milijuna kuna

  U utorak, 13. studenog 2018. godine s početkom u 10.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I), župan Zlatko Komadina, ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić i direktor „Izgradnja“ d.o.o. Arsen Bistričić najavit će investicijski ciklus Županijske lučke uprave Crikvenica od približno 60 milijuna kuna.

  ŽLU Crikvenica je započela realizaciju tri projekta, od kojih je najvažniji dogradnja luke Crikvenica, potom projekt dogradnje luke Selce i projekt nadogradnje luke Perčin u Jadranovu.

  opširnije >>
 • Predstavljanje projekata iz područja vodoopskrbe i odvodnje

  U utorak, 13. studenoga u 11 sati u Hotelu Bitoraj u Fužinama, zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan prisustvovat će svečanosti predstavljanja projekata „Vodoopskrba i odvodnja grada Delnice“, „Vodoopskrba i odvodnja općine Fužine“, „Vodoopskrba i odvodnja općine Brod Moravice“ te svečanom otvorenju radova, financiranih u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

   

  opširnije >>
 • Potpisivanje Okvirnog sporazuma i Ugovora za radove na sustavu za zasnježenje RSRTC Platak

  U ponedjeljak, 12. studenoga 2018. s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), u prisustvu župana Zlatka Komadine održat će se potpisivanje Okvirnog sporazuma za nabavu radova na izgradnji sustava za zasnježenje RSRTC Platak kao i Ugovora o javnoj nabavi radova 1. cjeline, između predstavnika Goranskog sportskog centra d.o.o. te francuske tvrtke SUFAG SAS.

  Potpisivanjem sporazuma osigurat će se sredstva u ukupnom iznosu od 22,5 milijuna kuna za 5 građevinskih cjelina izvođenja radova, od čega će se ugovorom o javnoj nabavi za prvu cjelinu osigurati sredstva u iznosu od 13,8 kuna.

  Potpisivanju će prisustvovati i predstavnici podizvođača radova - tvrtki GP Krk d.d. i Hidro-expert d.o.o.

  opširnije >>
 • Promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

  U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije od 12.-16. studenog 2018. godine od 9-17 sati, na riječkom Korzu održat će se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

  Na 9 prodajnih štandova proizvođači će predstaviti šaroliku ponudu: med i pčelinje proizvode, sirupe od ljekovitog bilja, pekmeze, voće i povrće, sireve i maslinovo ulje te suhomesnate proizvode.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 12. studenog 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnice Melita Raukar i Koraljka Vahtar Jurković, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 15. sjednice Županijske skupštine, prijedlogu odluke o izboru osoba i raspodjeli sredstava za sufinanciranje inovacija, osiguranju bespovratnih sredstava za realizaciju projekta Centra za posjetitelje o velikim zvijerima, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • „Dani otvorenih vrata“ na temu razvrstavanja i gospodarenja otpadom

   U petak, 9. studenog 2018. u Konferencijskoj dvorani „Transadria“ (Riva Boduli 1), započet će „Dani otvorenih vrata“ na temu razvrstavanja i gospodarenja otpadom, zdravstvenim rizicima nepravilnog postupanja  s otpadom i energetskoj učinkovitosti kao faktoru zaštite okoliša.

  Na INFO punktovima, građani će moći dobit savjete i informacije od djelatnika iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Čistoće d.o.o Rijeka, Ponikve eko otok Krk d.o.o. Dezinsekcije Rijeka, Metis d.o.o. i stručnih savjetnika za energetsku obnovu stambenih zgrada i opskrbu toplinskom energijom. Također, posjetiteljima će se dijeliti besplatni priručnik „Održivo gospodarenje otpadom — kružna ekonomija i energetska učinkovitost— faktor zaštite„.

  Program će se odvijati u petak, 9. studenog od 10 do 18 sati i u subotu, 10. studenog od 10 do 14 sati.

  opširnije >>
 • Konferencija „Crikvenica International Health Tourism“

  U četvrtak, 8. studenoga u 9 sati u Hotelu Omorika u Crikvenici, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić prisustvovat će otvorenju konferencije „Crikvenica International Health Tourism“ povodom obilježavanja 130 godina turizma u Crikvenici. 

   

  opširnije >>
 • 240. rođendan Gorskog kotara

  U srijedu, 7. studenoga u 18 sati u Radničkom domu u Delnicama, zamjenik župana Marko Boras Mandić prisustvovat će svečanoj akademiji povodom 240. obljetnice proglašenja Gorskog kotara.

   

  opširnije >>
 • Susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja PGŽ

  U četvrtak i petak, 8. i 9. studenog 2018. godine u Hotelu „Lišanj“ u Novom Vinodolskom (Lišanjska ulica) održat će se treći susret župana Primorsko-goranske županije s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja županije.

  Na Susretu će biti riječi o Zakonu o komunalnom gospodarstvu, projektima STAR – starost bez granica, „Županija - prijatelj djece“, Rijeka EPK 2020 – aktivnosti i suradnja u okviru programskih  pravaca 27 susjedstava i Lungomare, Melodije Istre i Kvarnera, programu Aktivna platforma mladih te informacija o Helikopterskoj bazi Rujevica.

  opširnije >>
 • Edukacija i predstavljanje priručnika na temu održivog gospodarenja otpadom

  U srijedu, 7. studenog 2018. godine s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada, održat će edukaciju na temu održivog gospodarenja otpadom.

  Tom prigodom predstavit će i priručnik “Održivo gospodarenje otpadom - kružna ekonomija i energetska učinkovitost - faktor zaštite okoliša” te najaviti Dane otvorenih  vrata na temu zaštite okoliša u praksi.

  U ime PGŽ edukaciji će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Prijem predstavnika Kluba 138. brigade HV "Goranski risovi"

  U srijedu, 7. studenog 2018. godine s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić primit će predstavnike Kluba 138. brigade HV „Goranski risovi“ u sklopu obilježavanja 27. obljetnice 138. brigade HV.

  Brigada je osnovana 28. listopada 1991. godine, a kroz nju je svoj doprinos u Domovinskom ratu dao velik broj stanovnika Gorskog kotara, Hrvatskog primorja te sjeverno jadranskih otoka.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju izgradnje objekta Doma zdravlja PGŽ u Novom Vinodolskom

  U utorak, 6. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), održat će se potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju izgradnje objekta Doma zdravlja PGŽ u Novom Vinodolskom.

  Dom zdravlja Primorsko-goranske županije investitor je izgradnje objekta, Grad Novi Vinodolski ustupa gradsko zemljište, a financiranje projekta planirano je prodajom zgrade postojećeg Doma zdravlja u Novom Vinodolskom.

  Potpisivanju će prisustvovati župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 5. studenog 2018. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina i pročelnici Dragica Marač i Krešimir Parat, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu rebalansa Proračuna PGŽ, nacrtu prijedloga proračuna za 2019. godinu, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu