Najave

 • Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Cresa

  Povodom Dana Grada Cresa u srijedu, 2. siječnja 2019. godine, održati će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Cresa  u prostoru OŠ Frane Petrića (Šetalište 20. travnja 56), s početkom u 16,30 sati.

  Sjednici će ispred PGŽ prisustvovati župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Prednovogodišnji susret na Schengenskoj granici na Kupi

  U organizaciji Udruge "Kupa" iz Broda na Kupi i T.Š.D. Kostel, općina Kostel, organizira se tradicionalni 13. prednovogodišnji susret djelatnika državnih graničnih službi Republike Slovenije i Republike Hrvatske na schengenskoj granici uz nazočnost čelnika lokalnih samouprav objih Republika te predsjednika Udruga organizatora. Susret će se održati u Petak, 28.prosinca 2018. u 12.00 sati na sredini mosta u Brodu na Kupi, a ispred PGŽ sudjelovati će zamjenik župana Petar Mamula. 

  opširnije >>
 • Ekološki i energetski aspekti CGO Marišćina i LNG terminala na Krku

  U petak, 28. prosinca 2018. godine s početkom u 12.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović održat će konferenciju za novinare s osvrtom na ekološke i energetske aspekte LNG terminala na Krku i CGO Marišćina.

  opširnije >>
 • Božićno-novogodišnji prijem Primorsko-goranske županije

   U petak, 21. prosinca 2018. godine s početkom u 12 sati u Kulturno-turističkom centru Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5) održat će se svečani božićno-novogodišnji prijem Primorsko-goranske županije.

  Uz gradonačelnike i načelnike jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije, predstavnike Sveučilišta u Rijeci, kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, prijemu će prisustvovati i predstavnici PU primorsko-goranske, Ureda državne uprave, Hrvatske vojske, trgovačkih društava, konzularnih predstavništava, saborski zastupnici s područja naše županije, djelatnici Primorsko-goranske županije, novinari te drugi uvaženi gosti.

  Župan Zlatko Komadina obratit će se prisutnima s osvrtom na proteklu 2018. godinu.

  opširnije >>
 • Nastavak 17. sjednice Županijske skupštine

  U četvrtak, 20. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se nastavak 17. sjednice Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.      
   
  Na dnevnom redu sjednice je 8 točaka, a članovi Županijske skupštine odlučivat će o prijedlogu odluke o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka, produljenju ugovora o zakupu zajedničkog otvorenog lovišta „Veli Lošinj“, a provest će se i izbori za novi saziv Savjeta mladih PGŽ.

  opširnije >>
 • Posjet ustanovama koje brinu o ugroženim građanima

  U srijedu, 19. prosinca zamjenica župana Marina Medarić obići će ustanove na području Primorsko-goranske županije koje brinu o ugroženim građanima.
  U 11 sati posjetit će Prihvatilište za beskućnike "Ruže sv. Franje" (Baštijanova 25a, Rijeka) te uz blagdanske čestitke, uručiti i prigodne darove.
  Prihvatilište je 2007. godine pokrenuo Franjevački svjetovni red Mjesnog društva Trsat u prostorima koje je osigurala Riječka nadbiskupija, a financijski ga pomaže i Primorsko-goranska županija.

   

  opširnije >>
 • 11. sjednica Županijskog operativnog centra


  U srijedu, 19. prosinca s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2, VI. kat) održat će se 11. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ. U ime Županije, sjednici će prisustvovati pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.
  Na dnevnom redu sjednice je prezentacija projekta "Kontrola opasnih podvodnih olupina u županiji s opisom stanja", prijedlog godišnjeg Programa rada Županijskog operativnog centra PGŽ za 2019. godinu, izvješće o avio izviđanju za 2018. godinu te druge teme.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje ceste DC403

  U utorak, 18. prosinca u 11 sati u Hotelu Jadran u Rijeci, župan Zlatko Komadina prisustvovat će potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt izgradnje državne ceste DC403. 
  Ugovor će potpisati ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislav Petric te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

  opširnije >>
 • Drugi ciklus osposobljavanja za Junior developere Bootcamp IT

  Sve zainteresirane nezaposlene osobe mogu se prijaviti na besplatno intenzivno osposobljavanje za Junior Developere u sklopu europskog projekta Bootcamp IT. Prijave traju do 13. siječnja 2019. godine.
  Edukacija drugog ciklusa počinje 4. ožujka, a trajat će do 7. lipnja 2019. godine. Projekt zajedno provode Centar tehničke kulture Rijeka, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Rijeka i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

   

  opširnije >>
 • Posjet djelatnicima Lučke kapetanije i granične policije na državnom graničnom prijelazu Rupa

  Povodom nadolazećih blagdana, u utorak, 18. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni zamjenicom župana Marinom Medarić posjetit će djelatnike Lučke kapetanije Rijeka (Lučka kapetanija Rijeka, Senjsko pristanište 3).

  Potom će predvođeni zamjenikom župana Markom Borasom Mandićem u 12.00 sati posjetiti djelatnike granične policije na državnom graničnom prijelazu Rupa.

  Uz blagdanske čestitke, zamjenici župana uručit će i prigodne darove djelatnicima Lučke kapetanije Rijeka i Graničnog prijelaza Rupa.


  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će posljednju ovogodišnju tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o najvažnijim aktivnostima upravnih tijela PGŽ tijekom 2018. godine, programsko-investicijskim aktivnostima u nadolazećoj godini, dnevnom redu 18. sjednice Županijske skupštine, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Betlehemsko svjetlo mira u Primorsko-goranskoj županiji

  U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine s početkom u 12.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) predstavnici Saveza izviđača Rijeke uručit će županu Zlatku Komadini Betlehemsko svjetlo mira.

  Članovi Saveza izviđača Hrvatske od 1992. godine sudjeluju u širenju Betlehemskog svjetla mira. Riječ je o inicijativi koja je započela 1986. godine u Austriji, u sklopu dobrotvorne misije za djecu s poteškoćama, kao i za ljude u potrebi.

  Betlehemsko svjetlo simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima.

  opširnije >>
 • Potpisivanje ugovora iz Zaklade FIPRO

  U petak, 14. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u dvorani STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci (Radmile Matejčić 10/I. kat lijevo), upravitelj Zaklade FIPRO Boris Golob potpisat će ugovore o korištenju sredstava iz projekta „Komercijalizacija inovacija“ s predstavnicima poduzeća Ventex d.o.o. i E-glas d.o.o. 

  Riječ je o Projektu putem kojeg Primorsko-goranska županija u suradnji sa Zakladom FIPRO pomaže poduzetnike kako bi uspješno komercijalizirali svoje inovacije i time doprinijeli gospodarskom razvoju zajednice.

  Dodijeljeno je 27 zajmova u iznosu od gotovo 2.400.000,00 kuna, a PGŽ je sufinancirala više od pola iznosa.  

  opširnije >>
 • Predstavljanje Kataloga Kašetice primorsko-goranske

  U četvrtak, 13. prosinca 2018. godine s početkom u 11 sati, u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) održat će se predstavljanje  Kataloga Kašetice primorsko-goranske.

  Osim osnovnih informacija o Kašetici i Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, tiskano izdanje Kataloga na 76 stranica sadrži fotografije proizvoda i informacije o 60-ak proizvođača autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

  Predstavljanju će u ime PGŽ prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 17. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 13. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 17. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.
           
  Na dnevnom redu sjednice je 13 točaka, a članovi Županijske skupštine odlučivat će o prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana PGŽ, programu rada Savjeta mladih, prijedlogu odluke o izvršenju proračuna Primorsko-goranske županije te drugim temama.

  opširnije >>
 • Kvarnerski dan turizma 2018.

  U srijedu, 12. prosinca 2018. godine s početkom u 12.30 sati, u hotelu Royal u Opatiji održat će se Kvarnerski dan turizma.
   
  Tom će prigodom župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov sa gostima iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice dodijeliti priznanja za najuspješnije turističke djelatnike i institucije s područja Primorsko-goranske županije.
   
  U hotelu Royal tradicionalno će se predstaviti i kvarnerski restorani nositelji oznake kvalitete, ali i istaknuti proizvođači autohtonih kvarnerskih delicija.

  opširnije >>
 • „EnerMob - Međuregionalna mreža za međugradsku nisko ugljičnu mobilnost“

  Primorsko-goranska županija organizator je sastanka partnera na projektu EU projekt „EnerMob - Međuregionalna mreža za međugradsku nisko ugljičnu mobilnost“ koji se održava 11. i 12. prosinca u Rijeci.
  Projekt obuhvaća razvoj i izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila sa svrhom poboljšanja međugradske nisko ugljične mobilnosti te promicanje korištenja električnih vozila unutar postojećeg prometnog sustava.

  opširnije >>
 • Predsjednik i članovi Vlade u Rijeci sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina

  Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 5. sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru, u utorak, 11. prosinca 2018. godine, u 12 sati, u Rijeci (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzejski trg 1).

  Uoči sastanka, u 11 sati, predsjednik Vlade sastat će se s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom(Gradska uprava Grada Rijeke, Korzo 16). Nakon sastanka, u 11.30 sati, ministrica kulture  Nina Obuljen–Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potpisat će ugovor u vezi projekta Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020.

  opširnije >>
 • Početak radova na izgradnji sustava za zasnježenje na Platku

  U srijedu, 12. prosinca 2018. godine na Platku započinju radovi na izgradnji sustava za zasnježenje.

  Izgradnja sustava za zasnježenje, čime će se omogućiti produljenje skijaške sezone, najveća je pojedinačna investicija dosada, ukupne vrijednosti 22,5 milijuna kuna. Vrijednost radova u prvoj fazi, koja upravo započinje, iznosi 13,8 milijuna kuna.

  Ispred Primorsko-goranske županije događaju će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, predstavnici investitora, izvođača radova i Hrvatskih šuma.

  Okupljanje uzvanika predviđeno je u 11.50 sati ispred Malog doma.

  opširnije >>
 • Primopredaja ključeva novog kombi vozila za prijevoz učenika Osnovnoj školi Skrad

  U srijedu, 12. prosinca  2018. godine, u 10 sati u Osnovnoj školi Skrad (Školska 2) zamjenica župana Marina Medarić predat će ravnatelju Vjekoslavu Pintaru ključeve novog kombi vozila za prijevoz učenika.

  Primorsko-goranska županije od 2002. godine školama Gorskog kotara nabavlja kombi vozila kojima se rješava problem velike udaljenosti pojedinih naselja i njihove loše prometne povezanosti.

  Školskim kombi vozilom, čiji trošak nabave iznosi oko 182 tisuće kuna, vozit će se devetero učenika škole u Skradu na relacijama Skrad-Gornji Kupjak-Donji Kupjak – Zalesina - Skrad, Skrad – Divjake - Skrad, Skrad-Gornja Dobra - Skrad.
  Do sada je Županija nabavila 19 kombi vozila za 10 škola s područja Gorskog kotara.         

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 10. prosinca s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ. 
  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 17. sjednice Županijske skupštine, prijedlogu odluke o rasporedu dijela proračunskih sredstava za programe iznad zakonskog standarda u osnovnim i srednjim školama, prijedlogu sufinanciranja aktivnosti u sklopu projekta „Ured za mlade PGŽ“ na području općina Jelenje i Klana, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Potpisivanje ugovora za projekte luka Selce i Kraljevica i sjednica Gradskog vijeća Grada Kraljevice

  U petak, 7. prosinca u 16:30 i 17:30 sati župan Zlatko Komadina prisustvovat će potpisivanju ugovora za realizaciju projekata u lukama Selce i Kraljevica u Turističko informativnom centru Selce te Hotelu Kraljevica, a potom će sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kraljevice. Ugovor će potpisati ministar Oleg Butković sa ravnateljima ŽLU Crikvenica te Bakar-Kraljevica-Kostrena Marijom Kružićem i Dijanom Mihaljević. 

  opširnije >>
 • Polaganje kamena temeljca za Kampus Ika

  U petak, 7. prosinca u 12 sati župan Zlatko Komadina prisustvovat će svečanom polaganju kamena temeljca za aneks zgrade Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. 
  Sudjelovat će i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. 

  opširnije >>
 • Prezentacija rezultata projekta Mala barka 2

  U petak, 7. prosinca 2018. godine u 13 sati u Hotelu Villa Kapetanović (Nova cesta 12, Opatija) održat će se prezentacija rezultata projekta Mala barka 2.
  Cilj projekta je očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine sjevernog Jadrana kroz turističku valorizaciju na načelima održivog turizma.

  Uz partnere na projektu, Primorsko-goransku županiju, TZ Kvarnera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udrugu i Ekomuzej “Kuća o batani” Rovinj, Občinu Izola, Turistično združenje Izola, Občinu Piran i Pomorski muzej Piran, prezentaciji će prisustvovati i pridstavnici Mreže centara izvrsnosti i centara promocije te vlasnici i obnovitelji tradicijskih barki.

  U ime vodećeg partnera, Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • Prijem najboljih inovatora Primorsko-goranske županije u 2018. godini

  U petak, 7. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Marko Boras Mandić primit će najbolje inovatore Primorsko-goranske županije u 2018. godini.

  Primorsko-goranska županija od 1995. godine putem javnog natječaja odabire najbolje inovacije s područja Primorsko-goranske županije te dodjeljuje inovatorima bespovratna poticajna sredstva za razvoj inovacija. Ove je godine za tu namjenu u Proračunu osiguran iznos od 150.000,00 kuna.

  Na primanju će biti predstavljene inovacije prvih devet najbolje ocijenjenih inovatora u 2018. godini.

  opširnije >>
 • Prijem sudionika projekta "Ljubav djeci prije svega"

  U četvrtak, 6. prosinca s početkom u 13 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Petar Mamula primit će učenike i mentore OŠ Centar i OŠ Dolac, sudionike projekta "Ljubav djeci prije svega".
  Tijekom Dječjeg tjedna, Društvo „Naša djeca“ Rijeka organiziralo je spomenuti projekt s ciljem skretanja pažnje odraslih na prava i potrebe djece u skladu s Konvencijom UN o dječjim pravima.
  Učenici su kroz likovne i literarne radove pisali poruke odraslima na temu "Ljubav djeci prije svega", a knjigu poruka uručit će i zamjeniku župana.

   

  opširnije >>
 • Dodjela police životnog osiguranja Zaklade "Vaša pošta"

  U četvrtak, 6. prosinca 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/ II. kat) zamjenik župana Petar Mamula uručit će policu životnog osiguranja Zaklade "Vaša pošta" Adelisi Beganović.

  Primorsko-goranska županija kroz projekt "Dobri ljudi djeci Hrvatske" Zaklade „Vaša pošta“ osigurava iznos od 50.000,00 kuna za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće egzistencije do pronalaska prvog zaposlenja.

  Uz zamjenika župana, primanju će prisustvovati i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici „Izvor“ Nikica Sečen i upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“ Senka Klarić.

  opširnije >>
 • Posjet Ekonomskoj školi u Rijeci

  U srijedu, 5. prosinca 2018. godine u 11 sati zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, posjetit će Ekonomsku školu u Rijeci (Ivana Filipovića 2/ prizemlje).

  S ciljem unaprjeđenja uvjeta boravka i obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju, Primorsko-goranska županija je donirala preko 530.000,00 kuna za sanaciju dizala te nabavku Neurofeedback seta opreme za terapiju učenika s teškoćama u razvoju.

  opširnije >>
 • Dodjela jubilarnih priznanja Crvenog križa PGŽ

  U srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić i ravnateljica Vesna Čavar dodijelit će jubilarna priznanja i plakete povodom 140 godina rada Hrvatskog crvenog križa.

  Priznanja će se dodijeliti fizičkim i pravnim osobama za njihov doprinos i suradnju u realizaciji ciljeva Crvenog križa.

  U ime Županije, događaju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Primanje studenata Klinike za europsko pravo i Klinike za javno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci

  U utorak, 4. prosinca 2018. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Rijeka, Adamićeva 10/II.), održat će se primanje za studente Klinike za europsko pravo i Klinike za javno pravo Pravnog fakulteta u Rijeci.

  Studente u pratnji predstojnice Katedre za financijsko pravo Nataše Žunić Kovačević te predstojnice Katedre za međunarodno i europsko privatno pravo Ivane Kunde, primit će pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i opće poslove - Branka Ivandić, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima - Ljudevit Krpan, te pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu - Krešimir Parat.

  Zajedničko primanje bit će prigoda za upoznavanje studenata s radom spomenutih Upravnih tijela Županije na način predviđen nedavno potpisanim Sporazumom o suradnji Primorsko-goranske županije i Pravnog fakulteta u Rijeci.

  opširnije >>
 • Posjet gradilištu tvornice peleta RST – Pellet d.o.o.

  U utorak, 4. prosinca 2018. godine u 11.30 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima posjetit će gradilište tvornice peleta RST – Pellet d.o.o. u Poslovnoj zoni Lučice kod Delnica (Lučićka cesta 3).

  Riječ je o 85 milijuna kuna vrijednoj investiciji u jednu od najmodernijih tvornica peleta u Europi čime će se otvoriti nova radna mjesta.

  Radovi na tvornici u završnoj su fazi te se uskoro očekuje pokretanje pogona.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu