Najave

 • Sjednica Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije

  Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, u četvrtak, 1. ožujka 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se sjednica Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području PGŽ u 2017. godini, informacija o tijeku realizacije projekta "Centra za obuku interventnih službi PGŽ/Šapjane", plana rada Stožera CZ PGŽ u 2018. godini te druge teme.

  Sjednici će u ime PGŽ prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • 9. sjednica Županijskog operativnog centra

  U srijedu, 28. veljače 2018. godine s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se 9. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

  Na dnevnom redu sjednice je izvješće o radu ŽOC-a na provedbi plana intervencija u PGŽ u 2017. godini, odluka o održavanju operativne vježbe  "Eko-more 2018" i akcije "Čisto more i obala 2018" te druge teme.

  opširnije >>
 • Sastanak s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova

  U srijedu, 28. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati u Ugostiteljskoj školi Opatija (Kumičićeva 14) župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održat će sastanak s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova kojima je osnivač Primorsko-goranska županija.

  Na sastanku će biti riječi o odluci o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja minimalnog financijskog standarda za decentralizirane funkcije srednjih škola i učeničkih domova u 2018.g., programima školskog kurikuluma, upisima u I. razred srednjih škola u šk. 2018/2019.g. i drugim temama.

  opširnije >>
 • Sastanak na temu izgradnje LNG terminala na otoku Krku

  U utorak 27. veljače 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će sastanak sa saborskim zastupnicima s područja Primorsko-goranske županije i načelnicom Općine Omišalj Mirelom Ahmetović.

  Tema sastanka je izgradnja LNG terminala na otoku Krku.

  Izjave za medije predviđene su u 11 sati u dvorani na 1. katu (Adamićeva 10).


  opširnije >>
 • Otvorenje 18. međunarodnog ženskog šahovskog turnira "Cvijet Mediterana-Rijeka 2018"

  U ponedjeljak 26. veljače 2018. godine s početkom u 12 sati na riječkom Korzu ispred zgrade Gradske vijećnice (u slučaju lošeg vremena u salonu Gradske vijećnice - I. kat) odigravanjem prvog poteza na velikoj šahovskoj ploči započet će 18. međunarodni ženski šahovski turnir "Cvijet Mediterana - Rijeka 2018."

  Na turniru, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog šahovskog saveza, sudjeluju igračice iz 6 zemalja, među kojima 3 velemajstorice, 4 međunarodne majstorice i 2 Fide majstorice.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanom otvaranju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić i zamjenik župana Petar Mamula održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o financiranju programa i projekata iz područja zdravstva, radu turističkih ambulanti u organizaciji Doma zdravlja Primorsko-goranske županije i pojačanih službi hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu u protekloj godini, rasporedu sredstava za financiranje programa i projekata udruga nacionalnih manjina te o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Župan Komadina sazvao sjednicu Stožera civilne zaštite danas u Gerovu, 15 sati

  Zbog obilnih količina snijega u Gorskom kotaru, nakon jučerašnjeg obilaska terena, župan Zlatko Komadina, zapovjednik Stožera civilne zaštite PGŽ, sazvao je sjednicu Stožera danas (subota, 24.veljače 2018.) u 14 sati u prostoru Šumarije u Gerovu.

  Uz članove Stožera pozvani su i svi gradonačelnici i načelnici s područja Gorskog kotara.

  Pozivamo Vaše izvjestitelje da poprate sjednicu Stožera u 15 sati kada su planirane izjave za medije.

  Unaprijed zahvaljujem na potvrdi dolaska koju možete javiti i na mobitel 0992167999.

  opširnije >>
 • Sjednica nacionalnog Stožera za provedbu mjera reagiranja u slučaju iznenadnog onečišćenja mora

  U petak, 23. veljače 2018. g. u sjedištu Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora – ATRAC (Rijeka, J. P. Kamova 19), održat će se 9. redovna sjednica nacionalnog Stožera za provedbu mjera reagiranja u slučaju iznenadnog onečišćenja mora.

  Kao uvod u provedbu Plana intervencija, za članove Stožera u organizaciji ATRAC-a, održat će se dvodnevna edukacija na temu procesa planiranja, odlučivanja i upravljanja kod iznenadnih onečišćenja mora s ciljem pružanja pregleda raznih dostupnih tehnika za reagiranje na onečišćenja morskog okoliša s naglaskom na procedure i strategije reagiranja.

  Izjave za medije zapovjednika nacionalnog Stožera, pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture, kap. Siniše Orlića, predviđene su u prostoru ATRAC-a u 12.00 sati.

  opširnije >>
 • Učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka na Međunarodnom natjecanju FIRST "Robotics Competition"

  U petak, 23. veljače 2018. godine s početkom u 12.30 sati u školskoj knjižnici Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka (F. Kurelca 1) održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o pripremi učenika Gimnazije za odlazak na Međunarodno natjecanje  FIRST „Robotics Competition“ u SAD-u.

  Tim robotičara iz GAM-a jedini su predstavnici Republike Hrvatske na ovom prestižnom natjecanju.

  Troškove prijave na natjecanje, u iznosu 6.000,00 USD, financirala je Primorsko-goranska županija.

  Uz ravnatelja Henrya Pontea, mentoricu Patriciju Nikolaus i člana tima učenika Bornu Massarija, na konferenciji će govoriti pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu javnozdravstvenih programa Primorsko-goranske županije

  U petak, 23. veljače 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I) župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović održat će konferencija za novinare na kojoj će predstaviti javnozdravstvene programe PGŽ za koje je županija izdvojila preko 7 milijuna kuna.

  opširnije >>
 • Najava 18. međunarodnog ženskog šahovskog turnira "Cvijet Mediterana"

  U četvrtak, 22. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati u prostorijama RI-INFO u Rijeci održat će se konferencija za novinare povodom najave održavanja 18. međunarodnog ženskog šahovskog turnira "Cvijet Mediterana".

  U ime Primorsko-goranske županije na press konferenciji sudjelovat će pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • 9. sjednica Županijske skupštine

  U četvrtak, 22. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani "Transadrija" (Riva Boduli 1), održat će se 9. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.   
   
  Na dnevnom redu sjednice je inicijativa za ukidanje mostarine na Krčkom mostu, tunelarine kroz tunel Učka te cestarine na autocesti Goranka (Rijeka-Zagreb) i Primorka (Rupa–Rijeka), Prijedlozi programa javnih potreba u području kulture i tehničke kulture Primorsko-goranske županije za 2018. godinu, koncesije na pomorskom dobru te druge teme.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji između PGŽ i Fakulteta zdravstvenih studija

  U srijedu, 21. veljače 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) župan Zlatko Komadina i dekan Alan Šustić potpisat će Sporazum o poslovnoj  suradnji između PGŽ i Fakulteta zdravstvenih studija.

  Cilj Sporazuma je uspostava suradnje i međusobna pomoć pri obrazovanju i usavršavanju studenata zdravstvene struke te trajna izobrazba zdravstvenih i ostalih radnika ustanova socijalne skrbi čiji je osnivač Županija.

  Potpisivanju će prisustvovati i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić-Samaržija.

  opširnije >>
 • Potpisivanje ugovora o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu

  U utorak, 20. veljače 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) održat će se potpisivanje ugovora o sufinanciranju programa javnih potreba u sportu.

  Primorsko-goranska županija će za poticaj sportskih aktivnosti i rad sportskih saveza u 2018. godini izdvojiti gotovo 4.3 milijuna kuna.

  Ispred Primorsko-goranske županije ugovore će potpisati župan Zlatko Komadina, ispred Zajednice sportova PGŽ predsjednik Veljko Karabaić, Saveza školskih sportskih društava PGŽ predsjednik Davor Juriša, Saveza sportova osoba s invaliditetom PGŽ predsjednik Zvonimir Brozić te Saveza sportske rekreacije "Sport za sve PGŽ" predsjednik Mladen Pokrajčić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II.kat), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić  i zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 9. sjednice Županijske skupštine, prijedlogu odluke o davanju suglasnosti  županijskim lučkim upravama na godišnji plan i program rada, rasporedu sredstava za redovnu djelatnost Vatrogasne zajednice PGŽ kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Rijeka psihologije 2018.

  U ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine s početkom u 18 sati u Rijeci u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku održat će se otvaranje manifestacije "Rijeke psihologije 2018." Manifestacija će se održavati od 19. do 25. veljače 2018. godine u sklopu obilježavanja 11. tjedna psihologije na državnoj razini s ciljem popularizacije psihologije i promicanje njezina položaja u društvu. 

  Manifestaciju "Rijeka psihologije", koja se održava sedmu godinu, organiziraju Odsjek za psihologiju i Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Grad Rijeka, Ri Psi Alumni klub, Udruga studenata psihologije "Psirius" te Društvo psihologa Primorsko-goranske županije.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanom otvaranju prisustvovat će pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

  Više informacija o programu i samoj manifestaciji nalazi se na internetskoj stranici Rijeke psihologije.

  opširnije >>
 • Zimsko lice Platka 2018

  U subotu, 17. veljače 2018. godine u 19 sati na Radeševu održat će se otvorenje manifestacije "Zimsko lice Platka 2018".

  Noćno skijanje dio je cjelodnevne sportsko-turističke manifestacije, koju organizira Društvo sportske rekreacije Kvarner pod pokroviteljstvom Primorsko-goranska županije i Općine Čavle.

  Tijekom cijelog dana održat će se niz rekreacijskih sadržaja za sve uzraste prema sljedećem rasporedu:
  10:30 MTB SNOW RIDE 
  11:00 SPORTSKO KREATIVNA IGRAONICA ZA DJECU MOTUS  + 4 g   
  13:30 SKI GURU SANJKAŠKI KUP 
  14:30 SKIBIKE ŠKOLA 
  18:00 ZAGRIJAVANJE ZA NOĆNO SKIJANJE - Duo Brutalero X-bar (otvaranje blagajne)
  19:00 SLUŽBENO OTVARANJE ZIMSKOG LICA PLATKA
  19:10 NOĆNO SKIJANJE 
  22:00 AFTER SKI PARTY

  "Najavljen zanimljiv vikend program na Platku", 13. veljače 2018.

  opširnije >>
 • Primopredaja motornih sanjki Skijaškom savezu Primorsko-goranske županije

  U nedjelju, 18. veljače 2018. godine s početkom u 12 sati,  u Mrkoplju (pod Čelibašom, na igralištu kod hostela "Skijaški dom“) župan Zlatko Komadina predat će ključeve novih motornih sanjki predsjedniku Skijaškog saveza PGŽ Denisu Štimcu.

  Za nabavu sanjki Primorsko-goranska županija je osigurala 230.000,00 kuna.

  Podsjetimo, u sklopu Memorijala mira - 26 smrznutih partizana, u Mrkoplju se tijekom vikenda održavaju natjecanja u skijaškom trčanju Hrvatski pokal 6  i 40. Maraton mira – Prvenstvo Republike Hrvatske u maratonu.

  opširnije >>
 • Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia indors

  U subotu, 17. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati, u Sportskom centru Zamet, održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia indors. Svečano otvorenje usljedit će u 11.15 sati.

  U ime Primorsko-goranske županije otvorenju će prisustvovati pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom 56. memorijala mira

  U petak, 16. veljače 2018. godine, s početkom u 18 sati, u Domu kulture u Mrkoplju održat će se svečana akademija i otvaranje 56. memorijala mira – 26 smrznutih partizana.
  Ovo je podsjetnik na veliku tragediju na Matić poljani kada je živote izgubilo 26 mladih partizana, pripadnika 13. Primorsko-goranske divizije.

  Polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulima u 2. svjetskom i Domovinskom ratu predviđeno je u 17.00 sati na mjesnom groblju u Mrkoplju.

  U ime Primorsko-goranske županije vijence će položiti i prisustvovati akademiji zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Primanje predstavnika udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade

  U četvrtak, 15. veljače 2018. godine u 11 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će predstavnike udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade.

  Primanju će prisustvovati članovi Udruge Milan Genda, Mile Zdunić,  Damir Krbavac i Miodrag Hećimović.

  Ove godine obilježit će se 26. godišnjica ustrojavanja 9. gardijske brigade Vukovi.

  opširnije >>
 • Prijem sudionika projekta "Smart Factories in the new EU Member States"

  U srijedu, 14. veljače 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) zamjenik župana Marko Boras Mandić primit će sudionike projekta "Smart Factories in the new EU Member States".

  Na natječaju Europske komisije za formiranje 30 novih digitalnih inovacijskih središta, projektni prijedlog Visoke poslovne škole PAR i Centra za inovacije i poduzetništvo iz Rijeke - "Digital Partnership Center – DIGIPARC" izabran je među 137 drugih prijava iz Europe, kao novo digitalno inovacijsko središte regije.

  Digitalna inovacijska središta služe kao potpora tvrtkama da na jednom mjestu dobiju sve informacije i potporu za digitalizaciju poslovanja.

  Primanju će prisustvovati predstavnice Visoke poslovne škole PAR – dekanica Gordana Nikolić i prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Bisera Karanović te direktor tvrtke Nomen  Jadranko Novak.

  opširnije >>
 • Otvorenje Centra autohtonih proizvoda "Primorsko-goranska kašetica"

  U srijedu, 14. veljače 2018. godine s početkom u 12 sati, Mednim poljupcem, manifestacijom koja promovira ekološku pčelarsku proizvodnju, započet će s radom Centar autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica (Krojačka 1).

  Centar je osmišljen kao prezentacijsko - izložbeni prostor u kojem će se organizirati manifestacije, promocije, izložbe, edukacije i radionice, s ciljem promocije i razvoja autohtonih proizvoda PGŽ kao i povećane prepoznatljivosti materijalne i nematerijalne baštine turističke destinacije Kvarnera.

  U ime Primorsko-goranske županije, prisutne će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Otvorenje pučke kuhinje u Čabru

  U srijedu, 14. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati u prostorijama župe sv. Antuna Padovanskog u Čabru započet će s radom pučka kuhinja "Kruh sv. Ante".

  Pučka kuhinja projekt je Primorsko-goranske županije, Grada Čabra,  župe sv. Antuna Padovanskog, Ministarstva socijalne politike i mladih i Crvenog križa GD Čabar. Pružat će uslugu pripreme i dostave obroka starijim i socijalno ugroženim stanovnicima grada Čabra.

  Kuhinju će blagosloviti riječki nadbiskup i metropolit mons. Ivan Devčić.

  Otvorenju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnik Grada Čabra Kristijan Rajšel.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije "Zimsko lice Platka 2018"

  U utorak, 13. veljače 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) na konferenciji za novinare najavit će se manifestacija "Zimsko lice Platka 2018" koju organizira Društvo sportske rekreacije Kvarner.

  Uz skijanje, posjetitelji će moći sudjelovati u ski guru sanjkaškom kupu, skibike školi i drugim aktivnostima.

  Ovaj sportsko-turistički događaj najavit će zamjenik župana Marko Boras Mandić, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i voditeljica projekta iz Društva sportske rekreacije Kvarner Roberta Dragičević.

   

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 12. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II.kat), zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o provedbi razvojnog projekta Lječilišni centar Veli Lošinj, rasporedu sredstava za decentralizirano financiranje domova za starije osobe kojima je osnivač PGŽ, o financiranju decentraliziranih funkcija zdravstvenih ustanova kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Posjet Županijskom centru 112

  Povodom Europskog dana broja 112, u ponedjeljak, 12. siječnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati zamjenik župana Marko Boras Mandić posjetit će PUZS Rijeka - Županijski centar 112 (Riva 10, 2. kat – stubište A).

  11. veljače obilježava se kao Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 u svim zemljama članicama EU.

  Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matko Škalamera i voditelj Županijskog centra 112 Milan Marković prisutne će upoznati s djelovanjem Sustava 112 i statistikom za 2017. godinu.

  opširnije >>
 • Primanje delegacije iz Grada Čačka

  U subotu, 10. veljače 2018. godine, s početkom u 10 sati, u Salonu Grada Rijeke (Korzo 16/1. kat), održat će se primanje delegacije iz Grada Čačka.

  Zamjenik župana Petar Mamula i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima ugostit će delegaciju predvođenu zamjenicom gradonačelnika Čačka Milicom Dačić i pomoćnikom gradonačelnika Milanom Bojovićem te predstavnicima medija i karnevalske grupe.

  opširnije >>
 • Poziv na edukativni program "Hej, zaljubi se u muzej!" Prirodoslovnog muzeja Rijeka

  Prirodoslovni muzej Rijeka poziva na edukativni program 'Hej, zaljubi se u muzej!' kojim se, povodom Valentinova, od 12. do 16. veljače 2018.godine organiziraju radionice u Rijeci i Brodu na Kupi te predavanje i romantično stručno vodstvo postavom Muzeja u Rijeci 16. veljače 2018. godine, s početkom u 18 sati.

  "Hej, zaljubi se u muzej!" edukativna je akcija Prirodoslovnog muzeja Rijeka koja će otkriti maštovite načine na koje su Rimljani spravljali svoje ljubavne napitke. Namijenjena je za organizirane vrtićke i školske grupe te je besplatna no broj mjesta je ograničen pa je potrebna obvezna najava. Najmlađi će kroz edukativnu i zabavnu radionicu imati priliku zaviriti u ljubavne zgode i nezgode starih Rimljana te osmisliti svoj ljubavni napitak.

  Za mlade i odrasle zaljubljene i ljubitelje prirode pripremljeno je sasvim drugačije, romantično vodstvo po postavu Muzeja i organizirano predavanje za sve uzraste, a program vodstva je besplatan i nije potrebna najava dolaska. 

  Više informacija o akciji možete saznati u najavi aktivnosti Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom otvorenja novih prostora Hrvatske liječničke komore - Regionalnog ureda Rijeka i početka rada Kluba liječnika

  U četvrtak 8. veljače 2018. godine, s početkom u 17 sati održat će se svečano otvorenje novih prostora Hrvatske liječničke komore - Regionalni ured Rijeka (Jadranski trg 1/II) te početak rada Kluba liječnika.

  Tom prigodom održat će se i kulturno umjetnički program "Asklepiju i Orfeju u čast" te će biti uručena donacija novčanih sredstava skupljenih dobrotvornom aukcijom slika na Balu liječnika udruzi UDMOSI iz Pule.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika PGŽ

  U srijedu, 7. veljače 2018. godine s početkom u 18 sati u Domu kulture Matija Mažić u Bakru održat će se svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2017. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ.

  Nagrade će se dijeliti u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, najboljim momčadima i pojedincima te u kategoriji sportaša s invaliditetom. Također, proglasit će se najbolja školska sportska društva PGŽ u 2017. godini, najuspješniji sportski djelatnici i uručiti nagrade za životno djelo.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati župan Zlatko Komadina.

   

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju 35. međunarodnog riječkog karnevala

  U utorak, 6. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) održat će se potpisivanje Ugovora o sufinanciranju 35. međunarodnog riječkog karnevala, za koji je Primorsko-goranska županija osigurala sredstava u iznosu od 95.000,00 kuna.

  Svečanosti potpisivanja prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić, voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Toni i kraljica riječkog karnevala Iva Ciceran.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II.kat), zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o raspodjeli sredstava za subvencioniranje usluga županijskog linijskog cestovnog prijevoza putnika, realizaciji sredstava za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta, rasporedu proračunskih sredstava za redovito poslovanje županijskih domova za starije osobe kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Potpisivanje sporazuma o suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje između Primorsko goranske županije i Grada Rijeke

  U ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine, u 12 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/ 1. kat, održat će se potpisivanje sporazuma o suradnji na provedbi izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje između Grada Rijeke i Primorsko goranske županije.

  opširnije >>
 • Dodjela police životnog osiguranja Zaklade "Vaša pošta"

  U petak, 2. veljače 2018. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) zamjenica župana Marina Medarić uručit će policu životnog osiguranja Zaklade "Vaša pošta" Stjepanu Stanišiću.

  Primorsko-goranska županija kroz projekt "Dobri ljudi djeci Hrvatske" Zaklade "Vaša pošta"osigurava iznos od 50.000,00 kuna za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kako bi lakše premostila teškoće egzistencije do pronalaska prvog zaposlenja.

  Uz zamjenicu župana, primanju će prisustvovati i pročelnica Dragica Marač, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici "Izvor" Nikica Sečen i upraviteljica Zaklade "Vaša pošta" Senka Klarić.

  opširnije >>
 • Dani otvorenih vrata Centra ATRAC

  U petak, 2. veljače 2018. g. s početkom u 11 sati u sjedištu Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora – ATRAC (Rijeka, J. P. Kamova 19), održat će se "Dani otvorenih vrata Centra ATRAC" kojima se obilježava treća godišnjica postojanja ove institucije.

  Događaj je prigoda za razmjenu znanja i iskustva predstavnika nadležnih institucija, organizacija i tvrtki uključenih u sustav pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora u Republici Hrvatskoj.

  U ime Županije sudionicima će se obratiti pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu