Najave

 • Prijem pripadnika SJP "Ajkula"

  U utorak, 3. travnja 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Rijeka, Adamićeva 10/II.), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će pripadnike Specijalne jedinica policije "Ajkula" i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula".

  Pripadnici SJP "Ajkula" najavit će program obilježavanja 27. godišnjice i uručiti fotomonografiju „Specijalna policija u Domovinskom ratu“.
  Na prijemu će prisustvovati Marinko Marijanović, zapovjednik SJP Rijeka, Nenad Krasny, pomoćnik zapovjednika SJP Rijeka, Perica Prpić, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ i Branimir Brnas, dopredsjednik Udruge SPDR „Ajkula“.

  opširnije >>
 • 7. Međunarodna konferencija PILC 2018

  U petak, 30. ožujka 2018. godine s početkom u 10.30 sati u hotelu Milenij u Opatiji započet će 7. Međunarodna konferencija PILC 2018. Glavna tema ovogodišnje PAR International Leadership Conference 2018 je "Od poduzetnika do lidera."

  Konferenciju PILC 2018, jedinu hrvatsku znanstveno-stručnu konferenciju o leadership-u, organiziraju Visoka poslovna škola PAR Rijeka i Iacocca Institut iz SAD-a, a održava se pod pokroviteljstvom ureda predsjednice RH, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, HGK, Konzulata Republike Italije, PGŽ, Grada Rijeke i Grada Opatije.

  Na otvaranju konferencije sudjelovat će župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Tečaj za osposobljavanja spasilaca u 2018. godini

  U četvrtak, 29. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Rijeka, Adamićeva 10/I.), ravnateljica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Vesna Čavar i regionalni koordinator Službe spašavanja života na vodi Nikola Mrđen na konferenciji za novinare najavit će tečaj za osposobljavanje spasilaca u 2018. godini na području PGŽ.

  Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije glavni je organizator tečaja za Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Skupštine Istarske županije - Istarskog sabora u povodu Dana Istarskog statuta

  U četvrtka, 29. ožujka 2018. godine u povijesnoj Istarskoj sabornici u Poreču (Matka Laginje 5) s početkom u 11 sati održat će se svečana sjednica Skupštine Istarske županije - Istarskog sabora u povodu Dana Istarskog statuta.

  U ime Primorsko-goranske županije na svečanoj sjednici prisustvovat će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 10. sjednica Županijske skupštine

  U četvrtak, 29. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati u Konferencijskoj dvorani "Transadrije"(Riva Boduli 1), održat će se 10. sjednica Županijske skupštine.

  Na dnevnom redu sjednice je 13 točaka, a članovi Skupštine raspravljat će o prijedlogu plana razvoja sustava civilne zaštite na području PGŽ, prijedlogu odluke o odabiru projekata za raspodjelu sredstava namijenjenih gradnji i održavanju lučke infrastrukture, dodjeli županijskih godišnjih i nagrada za životno djelo, kao i drugim temama.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

  U srijedu, 28. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu i pridonošenja svjesnosti o autizmu održat će sepuštanje balona na Korzu u Rijeci.

  Obilježavanje Svjetskog dana autizma održava se pod motom Autisme Europe "Rušimo zajedno barijere autizma - izgradimo pristupačno društvo" u organizaciji Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka te u suradnji s Centrom za autizam Rijeka i Dječjim vrtićem Rijeka. U puštanju balona sudjelovat će djeca, roditelji, djelatnici Centra za autizam Rijeka i Dječjeg vrtića Rijeka.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu prisustvovat će pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Svečanost potpisivanja Ugovora o provedbi projekata u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

  Radi se o više ugovora, a između ostalog, i o projektima koji će se provoditi na području Primorsko-goranske županije, a to su ugovori na provedbi projekata Vodoopskrba i odvodnja Općine Brod Moravice, Vodoopskrba i otpadne vode Općine Delnice te Vodoopskrba i odvodnja Općine Fužine.

  Svečanom potpisivanju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

  opširnije >>
 • Zajedničko primanje Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke za delegaciju Drača

  U utorak, 27. ožujka 2018. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije (Rijeka, Adamićeva 10/II.), održat će se zajedničko primanje Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke za delegaciju Drača.

  Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Rijeke Tihomir Čordašev primit će Rolanda Nastoa, župana Županije Drač, Alfreda Mullaraja, predsjednika Gradskog vijeća Grada Drača te Zhuliena Varfaja, zamjenika gradonačelnika Grada Drača.

  Primanju će prisustvovati i Nj.E. g. Ilir Melo, veleposlanik Republike Albanije u RH te Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru.

  Izjave za medije predviđene su po završetku primanja u 11.45 sati.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnici Dragica Marač i Ljudevit Krpan održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 10. sjednice Županijske skupštine, prijedlogu odluke o odobravanju financijskih sredstava za programe/projekte iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u 2018. g., izvješću o provedbi projekta „E-županija“ kao i drugim aktualnostima.

   

  opširnije >>
 • Skijaško druženje na Platku s hrvatskim olimpijkama

  U nedjelju, 25. ožujka 2018. godine posjetitelji RSRTC Platak imat će priliku družiti se sa hrvatskim olimpijkama, Leonom Popović, Lanom Zbašnik i Idom Štimac (sve iz SK Rijeka), sudionicama ZOI u Južnoj Koreji.

  Okupljanje je predviđeno u podnožju Radeševa s početkom u 11 sati.

  U ime Županije druženju će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  Za sve dodatne informacije, kontakt osoba je gospodin Davorin Klobučar iz Goranskog sportskog centra d.o.o. (br. tel – 098 1729 772).

  opširnije >>
 • Humanitarna akcija Dan narcisa

  U organizaciji Udruge žena operiranih dojki "Nada", u subotu, 24. ožujka 2018. godine, na Korzu (ispred Gradske vijećnice), održat će se obilježavanje Dana narcisa. Sredstva koja se prikupe prodajom narcisa, utrošit će se za nabavu klima uređaja Klinici za kirurgiju KBC-a Rijeka, donaciju Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna za intraoperativno zračenje te rad Udruge. U 11 sati su predviđene izjave za medije.

  U akciji će ispred Primorsko-goranske županije sudjelovati predsjednik pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Završnica Državnog prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u gimnastici

  U petak, 23. ožujka 2018. godine s početkom u 09.15 sati u Školskoj sportskoj dvorani Kastav u Kastvu održat će se svečanost otvaranja Završnice Državnog prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u gimnastici.

  Državno prvenstvo u gimnastici započelo je u rujnu 2017. godine organizacijom općinskih, gradskih i županijska natjecanja, a u velikom finalu najuspješnijih ekipa nastupit će 30 ekipa i 180 sudionika iz 16 županija RH.

  U ime Primorsko-goranske županije na otvaranju će sudjelovati pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

  opširnije >>
 • 3. Kongres hitne medicine

  U petak, 23. ožujka 2018. godine s početkom u 15 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci otvorit će se 3. Kongres hitne medicine u organizaciji studentske udruge Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci (FOSS MedRi) uz partnerstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, KBC Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ te sponzorstvo Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

  Kongres je namijenjen studentima medicine i sestrinstva te mladim liječnicima odnosno stažistima s glavnim ciljem poticanja studenata na znanstveno-istraživački rad, omogućavanja studentima i stažistima obnavljanja i dopune svojih znanja i vještina putem radionica, te podizanja svijesti o važnosti hitne medicine.

  U ime Primorsko-goranske županije sudjelovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu ljetne sezone letenja i novih zračnih linija u Zračnoj luci Rijeka

  U petak, 23. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić najavit će ljetnu sezonu letenja sa Zračne luke Rijeka i nove linije.

  U tjednu od 26. ožujka započinje ljetna sezona letenja, a u 2018. godini novi avioprijevoznici obavljat će prijevoz na 3 nove redovne aviolinije. Osim redovnih, uvedene su i nove charter linije.

  opširnije >>
 • 70 godina Strojarsko brodograđevne škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci

  U petak, 23. ožujka 2018. godine, s početkom u 10 sati, u svečanoj dvorani škole (Jože Vlahovića 10/II. kat) održat će se svečanost povodom 70 godina Strojarsko brodograđevne škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

  U prigodnom programu nastupat će učenici i nastavnici Škole te gosti iz GŠ I. M. Ronjgova, a bit će i otvorena izložba "Iz povijesti Strojarsko brodograđevne škole".

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 5. sjednica Upravnog odbora Projekta Mala barka 2

  U četvrtak,  22. ožujka 2018. godine u Pomorskom muzeju – Museo del mare "Sergej Mašera" Piran održat će se 5. sjednica Upravnog odbora projekta "Mala barka 2 - Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana."

  Na sjednici će uz predstavnike vodećeg partnera Primorsko-goransku županiju, prisustvovati i predstavnici ostalih projektnih partnera: TZ Kvarnera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Ekomuzej "Kuća o batani", Općina Izola, TZ Izola, Općina Piran i Pomorski muzej "Sergej Mašera" Piran.

  opširnije >>
 • Prijem sudionika ZOI u Južnoj Koreji i 35. međunarodnog FIS dječjeg natjecanja SkiriTrophy

  U četvrtak, 22. ožujka 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) zamjenik župana Marko Boras Mandić primit će sudionike ZOI u Južnoj Koreji iz Primorsko-goranske županije i osvajače medalja na 35. međunarodnom FIS dječjem natjecanju SkiriTrophy.

  Prijemu će prisustvovati Leona Popović i Lana Zbašnik (SK Rijeka-Rijeka), nordijci Gabrijela Skender (TSK Ravnogorac-Ravna Gora) i Krešimir Crnković (TSK Budućnost-Brod Moravice) te sudionici međunarodnog FIS natjecanju u Italiji Nives Baričevac (SK Bjelolasica-Mrkopalj), Matija Štimac, Paola Živanović i Boris Štefančić (svi SK Goranin-Delnice).

  opširnije >>
 • Stručno predavanje povodom obilježavanja Dana narcisa

  U srijedu, 21. ožujka 2018. godine s početkom u 18 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci (Ul. Braće Branchetta 20/1, dvorana 2) održat će se stručno predavanje povodom obilježavanja Dana narcisa.

  Ivana Penko, predsjednica Udruge Nada govorit će o radu udruge, o epidemiologiji i prevenciji karcinoma dojke govorit će dr. Helena Glibotić Kresina i dr. Svjetlana Gašparović Babić, a docent Franjo Lovasić predstavit će Europske smjernice u kirurškom liječenju raka.

  Psihologinja Inka Miškulin održat će predavanje na temu kako razgovarati s onkološkim pacijentom, a fizioterapeutkinja Maja Maržić o fizioterapiji u liječenju karcinoma dojke.

  opširnije >>
 • Otvaranje 4. Međunarodne izložbe "RI OKTAN SPORT FEST – BK nova 2018."

  U utorak 20. ožujka 2018. godine s početkom u 17 sati u Prodajnom centru BK Vežica (bivša Robna kuća Vežica) održat će se svečano otvaranje 4. Međunarodne izložbe sportskih automobila, kartinga i motocikala s pratećim sadržajima "RI OKTAN SPORT FEST – BK nova 2018.".

  Izložba se održava pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a zatvorit će se dodjelom zahvalnica u subotu, 24. ožujka 2018. godine.

  U ime Primorsko-goranske županije na svečanom otvaranju sudjelovat će pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Otkrivanje zajedničke grobnice (mezara) za posmrtne ostatake osoba muslimanske vjeroispovjesti na CGG Drenova

  U utorak, 20. ožujka 2018. godine, s početkom u 15 sati na Centralnom gradskom groblju Drenova u Rijeci održat će se svečano otkrivanje zajedničke grobnice (mezara) za posmrtne ostatake osoba muslimanske vjeroispovjesti.

  U ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • IV. dani Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci

  U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine s početkom u 14 sati na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci (V. Cara Emina 5) u predavaonica broj 6 održat će se svečana sjednica Fakultetskog vijeća i dodjela Nagrada "Viktor Finderle" najboljim studentima povodom obilježavanja IV. dana Fakulteta zdravstvenih studija.

  Povodom obilježavanja obljetnice, u vremenu od 19. do 23. ožujka 2018. organizirani su Dani otvorenih vrata Fakulteta zdravstvenih studija o čemu više informacija možete dobiti na Fakultetu.

  U ime Primorsko-goranske županije na svečanoj sjednici prisustvovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu 2. međunarodnog eno–gastro festivala WineRi

  U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati u Centru autohtonih proizvoda Primorsko–goranska kašetica (Krojačka ulica 1/ I. kat, Rijeka) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti 2. međunarodni eno–gastro festival WineRi.

  Organizator događaja je marketinška agencija aha marketing d.o.o., a suorganizator Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko–goranske županije. Na festivalu će se predstaviti vinari, proizvođači delicija poput pršuta i suhomesnatih proizvoda, sira i proizvoda od mlijeka, ulja i čokolade.

  Na konferenciji će sudjelovati u ime PGŽ pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, gradonačelnik Vojko Obersnel, direktor marketinške agencije aha marketing Žarko Stilin, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Dalibor Šoštarić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o odabiru projekata razvoja selektivnih oblika turizma za sufinanciranje iz proračuna PGŽ, o raspodjeli sredstava za gradnju i održavanje lučke infrastrukture, prijedlogu uvođenja programa građanskog odgoja  i obrazovanja u osnovne škole PGŽ-a, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma i Ugovora o sufinanciranju izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo

  U petak, 16. ožujka 2018. godine s početkom u 15 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kraljevice (Frankopanska 1a) ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnateljica ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena Dijana Mihaljević potpisat će Sporazum, a zamjenica župana Marina Medarić i ravnateljica ŽLU Ugovor o sufinanciranju izgradnje komunalnih vezova u luci Carovo, Kraljevica.

  Ukupna vrijednost projekta je 7.300.000,00 kuna. MMPI sufinancira projekt u 2018. godini s iznosom od 3.000.000,00 kuna, a Županija je za ovu godinu osigurala sredstva u iznosu od 560.000,00 za izgradnju komunalnih vezova (500.000,00 kn) i izradu izvedbenog projekta luke Carovo (60.000,00kn).

  Planira se izgradnja arimirano-betonskih pasarela kojima bi se zamijenila izvedena gradnja improviziranih mulića koji će se ukloniti. Ukupno se gradi 5 pasarela ukupne dužine 282 m i površine 1.102,10 m2.

   

  opširnije >>
 • Sastanak s predstavnicima Hrvatskih šuma d.o.o i drvoprerađivača s područja PGŽ

  U petak, 16. ožujka 2018. godine u prostorijama Uprave šuma Podružnica Delnice (Supilova 32) župan Zlatko Komadina održat će sastanak s predstavnicima Hrvatskih šuma d.o.o i drvoprerađivača s područja PGŽ.

  Na sastanku će biti riječi o problematici izostale opskrbe drvnom sirovinom koja je rezultirala prekidom rada gotovo svih pilanarskih pogona na području Županije.
  Izjave za medije predviđene su u 11.30 sati ispred dvorane na 1. katu.

  opširnije >>
 • 2. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije

  U petak, 16. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati u Prometnoj školi (Ulica Jože Vlahovića 10, prostor školske zbornice na I. katu) održat će se 2. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je Izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području PGŽ u 2017. godini, županijski plan (strategija) prometne sigurnosti, pedeseta obljetnica Prometne škole Rijeka i obrazovanja u cestovnom prometu s osvrtom na provedene aktivnosti u strukovnom području i druge teme.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja

  U petak, 16. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati na Medicinskom fakultetu u Rijeci (Ul. Braće Branchetta 20/1, dvorana 2) održat će se svečanost povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja i desetogodišnjice provedbe županijskog programa Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ.

  Učenicima nižih razreda osnovne škole na edukativan i interaktivan način ukazat će se  na važnost brige o oralnom zdravlju. U zabavnom dijelu programa nastupit će Antonela Doko, zbor studenta Medicinskog fakulteta Axis i plesni studio Sirius.

  U ime Primorsko-goranske županije, svečanosti će prisustvovati pročelnica UO zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • 70 godina Učeničkog doma Kvarner

  U četvrtak, 15. ožujka 2018. godine, s početkom u 14 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održat će se svečanost povodom 70 godina Učeničkog doma Kvarner. 
  U prigodnom programu nastupat će učenici iz Učeničkog doma Kvarner, a bit će i otvorena izložba njihovih radova.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati zamjenica  župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

   

  opširnije >>
 • Radionica i predstavljanje aktivnosti IEC-a Processus montanus

  U četvrtak, 15. ožujka 2018. godine u Domu kulture u Lokvama (Šetalište Golubinjak 6) s početkom u 16 sati održat će se radionica o metodologiji prikupljanja podataka pomoću istraživačkog intervjua te s početkom u 18 sati  skupština i predstavljanje aktivnosti, programa i projekata udruge Istraživački i edukacijski centar Processus montanus.

  U ime Primorsko-goranske županije na održavanju događanja prisustvovat će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Wine VIP Event Konferencija vrhunskih vinskih znalaca

  U srijedu, 14. ožujka 2018. godine s početkom u 14 sati u dvorani Gervais u Opatiji održat će se Wine VIP Event Konferencija vrhunskih vinskih znalaca.

  U ime Primorsko-goranske županije konferenciji će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Obilježavanje 10. obljetnice i predstavljanje monografije Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci

  U srijedu, 14. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati u dvorani O-027 u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (Ulica Radmile Matejčić 2) održat će se svečanost povodom obilježavanja 10. obljetnice Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci i predstavljanje monografije "Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci od 2007. do 2017."

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o suradnji LAG ova, LAGUR-a i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ

  U srijedu, 14. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati,  u Centru autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica (Krojačka 1, Rijeka) održat će se potpisivanje Sporazuma o suradnji Lokalnih akcijskih grupa, Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ.

  Sporazumom se predstavnici LAG-ova i LAGUR-a obavezuju međusobno surađivati u informiranju i organiziranju zajedničkih aktivnosti i edukacija, dok će se s druge strane Centar za brdsko-planinsku poljoprivredu PGŽ obvezati podržavati LAG-ove i LAGUR-e kroz svoje programe rada.

  U ime Primorsko-goranske županije, potpisivanju će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

   

  opširnije >>
 • Međunarodna konferencija „Primjena integracijskog programa 2020 u zemljama članicama EU s osvrtom na PGŽ i RH“

  U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. g. s početkom u 12.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Rijeka, Adamićeva 10/II.) održat će se međunarodna konferencija „Primjena integracijskog programa 2020 u zemljama članicama EU s osvrtom na Primorsko-goransku županiju i Republiku Hrvatsku“ koju organizira Svjetska organizacija Roma, uz potporu Primorsko-goranske županije.

  Na konferenciji će biti riječi o statutarnim pitanjima te legalizaciji romskih naselja u RH i Primorsko-goranskoj županiji kao i o temama vezanim uz socijalnu skrb, obrazovanje i kulturu.

  U ime PGŽ sudionike će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelji županijskih javnih ustanova - Sonja Šišić, JU „Priroda“, Adam Butigan, Zavoda za prostorno uređenje i Darko Jardas, REA Kvarner održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti najavljene najvažnije programske aktivnosti javnih ustanova u 2018. godini, zatim prijedlog plana upisa učenika u 1. razrede srednjih škola kojima je osnivač PGŽ za sljedeću školsku godinu, izvješće o stanju sustava civilne zaštite na području PGŽ i druge aktualnosti.

  opširnije >>
 • Tematska sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ o aktualnom stanju u brodogradnji

  U petak, 9. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati u Konferencijskoj dvorani Transadrije (Riva Boduli 1) održat će se sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ na temu aktualnog stanja u Grupi Uljanik i vezanim trgovačkim društvima. 

  Izvjestitelji su zamjenik predsjednika GSV-a Damir Bačinović i predsjednik Uprave Uljanika d.d. Gianni Rossanda. Dolazak su potvrdili predstavnici Ministarstva gospodarstva, sindikalni predstavnici, članovi uprava kooperanata i dobavljača Uljanik grupe, predstavnici Gospodarske komore, Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje. U radu sjednice GSV sudjelovat će i župan Zlatko Komadina sa suradnicima te zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović. 

  Na sjednicu GSV-a pozvani su i svi saborski zastupnici s područja Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Najava obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja

  U petak, 9. ožujka 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) održat će se konferencija za novinare povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja.

  Moto Svjetskog dana oralnog zdravlja "Zdravlje za sve" naglasak stavlja na važnost brige o oralnom zdravlju kao preduvjetu cjelokupnog zdravlja organizma.

  Na konferenciji će sudjelovati pročelnica UO za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić, a ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ ravnatelj Vladimir Mićović i voditeljica Odjela socijalne medicine Helena Glibotić Kresina.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Međunarodnog dana žena

  U četvrtak, 8. ožujka 2018. godine, s početkom u 12 sati, u pansionu "Bijela ruža" u Ravnoj Gori zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač i ravnateljica Društva Crvenog križa PGŽ Vesna Vidović Čavar prigodno će darivati gerontodomaćice i volonterke Crvenog križa koje provode izvaninstitucijsku skrb o starijim osobama s područja Gorskog kotara.

  opširnije >>
 • Sastanak ravnatelja osnovnih škola

  U srijedu, 7. ožujka 2018. godine s početkom u 11 sati u OŠ Viktora Cara Emina u Lovranu pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održat će sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je osnivač Primorsko-goranska županija.

  Na sastanku će biti riječi o odluci o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja minimalnog financijskog standarda za decentralizirane funkcije osnovnih škola u 2018.g., energetskoj obnovi škola, programima školskog kurikuluma, novostima u pravnoj regulativi  i drugim temama.

  opširnije >>
 • Izložba FOTOGRAFKINJE 2018.

  utorak, 6. ožujka 2018. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Principij u Rijeci (Pod Voltun 4) povodom Međunarodnog dana žena održat će se svečano otvorenje izložbe "Fotografkinje 2018."

  Tradicionalna izložba "Fotografkinje", koju Fotoklub Rijeka organizira već devetu godinu, bavi se (ženskom) kreativnošću. A na natječaj su se ove godine prijavile 132 autorice sa 720 radova, od kojih je za izložbu odabrano njih 57 sa 69 radova.

  Više informacija o izložbi možete vidjeti na mrežnim stranicama Fotokluba Rijeka.

  opširnije >>
 • Putovima Frankopana - Kulturno-turistička ruta - snaga, slabosti, prilike i prijetnje

  Uutorak, 6. ožujka 2018. godine s početkom u 12 sati u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu (Trg Nikole Šubića Zrinskog 19) održat će se prezentacija projekta "Putovima Frankopana - Kulturno-turistička ruta - snaga, slabosti, prilike i prijetnje".

  U ime Primorsko-goranske županije na prezentaciji projekta sudjelovat će pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić sa suradnicima.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 5. ožujka 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti najavljena sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ o stanju u kvarnerskoj brodogradnji i planovima restrukturiranja Uljanik grupe, bit će riječi i o aktivnostima PGŽ i Stožera Civilne zaštite oko pomoći Gorskom kotaru, zaključcima Županijske skupštine za ukidanje naplate mostarine, tunelarine i cestarine na pojedinim dionicama autocesta u PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Primanje predstavnika URV 2. gbr. "Gromovi"

  U petak 2. ožujka 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u 12 sati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić primit će predstavnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi", koji će najaviti donacije svoje Monografije "Gromovi" u knjižnice osnovnih škola diljem Republike Hrvatske.

  Uz predstavnike PGŽ, koja je osnivač 32 osnovne škole na području županije, primanju će prisustvovati i predstavnici ostalih osnivača škola – u ime Grada Rijeke pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj, Grada Crikvenice pročelnica UO za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti Jasminka Citković te Grada Opatije voditeljica odsjeka za društvenu djelatnost Zlata Torbarina.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu