Najave

 • Otvorenje Interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Krka

  U ponedjeljak, 4. lipnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić, uz partnere na projektu i brojne goste, otvorit će Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Krka (Frankopanska ulica b.b., Krk) u sklopu projekta  Mala barka 2.

  Svečanost će započeti na Trgu Pjanka, a nakon otvorenja i obilaska Interpretacijskog centra (u neposrednoj blizini Trga), završiti razgledom tradicijske barke bragoc „Paolina“ na Ribarskom mulu u Krku.

  Župan Zlatko Komadina  sudjelovat će potom na svečanoj sjednici Grada Krka u povodu Dana Grada.  

  opširnije >>
 • 200. obljetnica školstva i Dan OŠ Brod Moravice

  U srijedu, 30. svibnja 2018. godine s početkom u 17 sati u Domu kulture Brod Moravice održat će se svečanost povodom 200. obljetnice školstva i Dana OŠ Brod Moravice.

  Učenici škole pripremili su prigodan program, a u ime Županije prisutne će pozdraviti zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja

  U srijedu, 30. svibnja 2018. godine održat će se obilježavanje Svjetskog dana nepušenja čiji je ovogodišnji moto "Duhan-slama srca".

  Oko 300 učenika riječkih i županijskih osnovnih škola od 3. do 7. razreda okupit će se na Korzu. Manifestaciju organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a dio je programa "Trening Životnih Vještina". Program pruža informacije o štetnosti rizičnih ponašanja i konzumiranja cigareta, alkohola i droge te promiče zdravlje i osobni razvoj učenika.

  Izjave za medije predviđene su u 11.30 sati na Korzu (ispred Robne kuće Korzo).
  U ime Županije obilježavanju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Energetski dani

  U sklopu ovogodišnjih Energetskih dana, u utorak, 29. svibnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati u ŽCGO Marišćina započet će Dani otvorenih vrata Ekoplusa d.o.o., a u srijedu, 30. svibnja 2018. g. s početkom u 10.30 sati u Thalassotherapiji Crikvenica održat će se Dani otvorenih vrata Thalassotherapije Crikvenica.

  Na programu su predavanja na temu Zakona o održivom gospodarenju otpadom, izgradnji FNE elektrane za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe na kovovima zgrada, pilot-projektu instalacije toplinskih pumpi u Thahalassotherapiji, EU MED projektu "Locations" i druge teme.

  U ime Županije događaju će prisustvovati pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu sajma „Kvarner Expo“

  U utorak, 29. svibnja 2018. godine s početkom u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) održat će se konferencija za novinare na temu sajma suvenira, vina i autohtonih proizvoda „Kvarner Expo“.

  Izložbeno–prodajni sajam organizira Obrtnička komora PGŽ i Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, a pod pokroviteljstvom Primorsko–goranske županije, Grada Crikvenice, HGK i Obrtničke komore PGŽ.

  Na konferenciji će sudjelovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Silvia Crnić i tajnik županijske obrtničke komore Primorsko – goranske županije Željko Dimitrić.

  opširnije >>
 • Biciklijada "Rent-a-bikeRI"

  U subotu, 26. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Fužinama (okupljanje pored brane kod jezera Bajer) održat će se biciklijada "Rent-a-bikeRI" koju organizira Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija u suradnji s Fakultetom zdravstvenih studija, Hrvatskom liječničkom komorom, Primorsko-goranskom županijom i Općinom Fužine.

  Cilj biciklijade je potaknuti studente, ali i ostale građane na bavljenje tjelesnim aktivnostima. Predviđene su dvije biciklističke rute: ruta "Jezera i špilja" od 8km i sportska ruta "Putevima Winnetoua" od 30km, a obje su revijalne vožnje.

  Za sva dodatna pitanja kontakt osoba je predsjednik Skupštine Hrvatske liječničke komore Goran Hauser (098 1820 726).

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti predstavljen program organizacije i rada Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj s najvažnijim aktivnostima u ovoj godini, nacrt prijedloga novog Sporazuma o osnivanju Centra, kao i druge aktualnosti.

  opširnije >>
 • 23. susret dobrovoljnih darivatelja krvi Primorsko-goranske županije

  U subotu, 26. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati na RSRTC Platak održat će se 23. susret dobrovoljnih darivatelja krvi Primorsko-goranske županije.

  Susret  organizira Društvo Crvenog križa PGŽ, a cilj je promovirati darivanje krvi kao jednu od najznačajnijih djelatnosti Crvenog križa. Očekuje se sudjelovanje oko 400 darivatelja krvi iz gradskih društava Crvenog križa s područja županije.

  U ime PGŽ sudionike će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Početak radova na energetskoj obnovi OŠ Viktora Cara Emina Lovran

  U petak, 25. svibnja 2018. g. u 11.30 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Lovran Bojana Simoniča, ravnateljice osnovne škole Ive Erceg te izvođača radova obići će Osnovnu školu Viktora Cara Emina (9. rujna 4, Lovran).

  Obilazak škole ujedno označava i početak radova predviđenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 33.437.377,69 kn.
  Vrijednost radova na OŠ Viktora Cara Emina iznosi 4.971.484,75 kuna.

  opširnije >>
 • 8. državni susret MATP-a

  U petak, 25. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u Sportskoj dvorani u Kostreni, održat će se 8. državni susret specijalne  olimpijade djece s poteškoćama u razvoju (MATP).
  Motor activity training program namijenjen je djeci s teškim stupnjem motoričkih i senzornih oštećenja. Ove godine sudjelovat će 15 ekipa iz cijele Hrvatske i Slovenije te preko pedeset volontera s riječkog Sveučilišta.

  U ime Primorsko-goranske županije, susretu će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Prva tržnica domaćih proizvođača u Kašetici primorsko-goranskoj

  U četvrtak, 24. svibnja 2018. godine od 11 do 17 sati u prostoru Kašetice primorsko-goranske (Krojačka 1) održat će se prva Tržnica autohtonih proizvoda iz Primorsko-goranske županije.

  U navedenom vremenu, izravno od proizvođača, moći će se kupiti svježi, domaći proizvodi. U ponudi će biti sireva, suhomesnatih proizvoda, domaćih jaja, pekmeza i drugih namaza, sokova, rukotvorina i slastica.

  Tržnica Kašetica održavat će se svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju kapitalnih projekata razvoja turizma

  U četvrtak, 24. svibnja 2018. godine s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II kat) održat će se potpisivanje Ugovora o sufinanciranju kapitalnih projekata razvoja turizma.

  Za sufinanciranje 12 projekata jedinica lokalnih samouprava u županijskom je proračunu osigurano preko 800 tisuća kuna.

  Planirana novčana sredstva predstavljaju nastavak aktivne uloge PGŽ u oplemenjivanju segmenata turističkog proizvoda koji imaju važnu ulogu u produljenju turističke sezone i dugoročnom repozicioniranju Županije kao turističke destinacije.

  U ime Primorsko-goranske županije ugovore će potpisati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Frankopani u glazbi i gozbi

  Primorsko-goranska županija će u četvrtak, 24. svibnja 2018. g. s početkom u 19.00 sati u galeriji Arheološkog muzeja Zagreb (Pavla Hatza 6) predstaviti projekt „Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana“.

  Tema promocije je „Frankopani u glazbi i gozbi“.
  U okviru prezentacije bit će prikazan animirani film „Upoznajmo Frankopane“, a u glazbenom dijelu nastupit će Zoran Majstorović, Robert Mikuljan i Bojan Skočilić, dok će gastronomski dio prezentacije predstaviti kuhar Zdravko Tomšić.

  Promociji će prisustvovati župan Zlatko Komadina sa suradnicima.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare povodom obilježavanja Dana plavih irisa

  U srijedu, 23. svibnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I. kat) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti javnozdravstvene aktivnosti povodom obilježavanja Dana plavih irisa.
  Dan plavih irisa posvećen je borbi protiv raka debelog crijeva.

  Na konferenciji će u ime Primorsko-goranske županije govoriti pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Svjetlana Gašparović Babić, a u ime Udruge ILCO Ognjan Peleš i Viktorija Božić.


  opširnije >>
 • Predstavljanje donacije umjetnice Gine Sinozich Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka

  U srijedu, 23. svibnja 2018. godine s početkom u 17 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1), održat će se predstavljanje donacije slika umjetnice Gine Sinozich.

  Gina Sinozich samouka je australska umjetnica hrvatskog podrijetla koja je počela slikati 2000. godine te je nakon svega nekoliko godina postigla svjetsku slavu. Njezine su slike u stalnom postavu Nacionalne Galerije u Canberri, Liverpool Muzeju u Sydneyu, Casula Powerhouse Muzeju u Sydneyu, Nacionalnom Pomorskom Muzeju u Sydneyu te u brojnim privatnim kolekcijama u Australiji, Novom Zelandu, USA i Europi.

  Uz župana Zlatka Komadinu i predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića, predstavljanju će prisustvovati i veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. gđa Elizabeth Petrovic.

  opširnije >>
 • Otvorena vrata JU Zavoda za prostorno uređenje PGŽ

  U srijedu, 23. svibnja 2018. godine, s početkom u 13 sati, u prostorijama  JU Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije (Splitska 2/II. kat), održat će se "Otvorena vrata Zavoda" za učenike Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci.

  Svrha Otvorenih vrata Zavoda je edukacija i usmjeravanje učenika na daljnje školovanje na području prostornog planiranja i ostalih srodnih područja. Održat će se ciklus predavanja u sklopu kojih će se učenicima prezentirati različite struke koje sudjeluju u izradi prostornih planova.

  Uz ravnatelja Zavoda Adama Butigana, učenike će primiti i pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković.

  opširnije >>
 • Najava biciklijade "Rent-a-bikeRI"

  U srijedu, 23. svibnja 2018. godine, s početkom u 12 sati u prostorijama Hrvatske liječničke komore (Jadranski trg 1, 2. kat) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti biciklijada "Rent-a-bikeRI".

  Biciklijadu organizira Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija u suradnji s Fakultetom zdravstvenih studija, Hrvatskom liječničkom komorom, Primorsko-goranskom županijom i Općinom Fužine. Cilj biciklijade je potaknuti studente, ali i ostale građane na bavljenje tjelesnim aktivnostima.

  Na konferenciji će sudjelovati pomoćnica ravnatelja za kontrolu kvalitete iz Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Štrb, predsjednik Skupštine Hrvatske liječničke komore doc. dr. Goran Hauser i predsjednik županijskog povjerenstva HLK prof. dr. Alen Protić dr. med.

  opširnije >>
 • Zamjenik župana Mamula u obilasku OŠ „Petar Zrinski“ Čabar i OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom

  U utorak, 22. svibnja 2018. g. u 12.30 sati zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Čabra Kristijana Rajšela te ravnatelja Ivana Kvesića obići će OŠ „Petar Zrinski“ u Čabru (Narodnog oslobođenja 5, Čabar) nakon čega će u 15.00 sati uslijediti obilazak OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom (Kralja Tomislava 18, Vrbovsko) u pratnji gradonačelnika Dražena Mufića i ravnatelja Antona Burića.

  Riječ je o obilasku dviju goranskih osnovnih škola od ukupno osam objekata obuhvaćenih projektom „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 33.437.377,69 kn.

  Vrijednost radova za OŠ "Petar Zrinski" iznosi 3.626.555,75 kuna, dok će za realizaciju radova na OŠ Ivana Gorana Kovačića biti izdvojeno 3.889.784,75 kuna.

  opširnije >>
 • Posjet ministra državne imovine Gorana Marića Primorsko-goranskoj županiji

  U utorak, 22. svibnja 2018. godine ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima boravit će u Primorsko-goranskoj županiji.

  Tom prigodom, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1) održat će sastanak sa županom Zlatkom Komadinom i svim gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Županije na temu raspolaganja državnom imovinom u korist jedinica lokalne samouprave.

  Izjave za medije planirane su prije početka sastanka, u 12.30 sati.

  opširnije >>
 • Prijem bivših dužnosnika Primorsko-goranske županije

  Povodom obilježavanja 25 godina Primorsko-goranske županije u utorak, 22. svibnja 2018. godine u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić održat će prijem za  bivše dužnosnike  Primorsko-goranske županije,  Josipa Roju, Zlatka Pavelića, Milivoja Brozinu, Vidoja Vujića, Inga Kamenara, Marinka Dumanića i Miljenka Dorića.

  Bivšim županima i predsjednicima Županijske skupštine bit će uručena Monografija "25. godina Primorsko-goranske županije 1993.-2018."

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenici župana Marina Medarić i Petar Mamula sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o rasporedu sredstava za pokroviteljstva i sufinanciranje manifestacija od općeg značaja za PGŽ, sporazumu o partnerstvu na EU projektu „MOSES“ za bolju pomorsku povezanost Hrvatske i Italije kao i drugima aktualnostima.

  opširnije >>
 • Vertikalno lice Platka

  U subotu, 19. svibnja 2018. godine u 10 sati na dnu staze Radeševo startom trail utrke započet će sportsko-turistička manifestacija „Vertikalno lice Platka“.

  Manifestacija je dio Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije, a sastoji se od trail utrke od 5km, MTB Light trke od 23km, MTB Maraton “Mrtvačka glava” od 43 km te kombinacije Run „n‟ bike koja se po prvi put na ovaj način organizira na Platku.
  Organizator događaja je Društvo sportske rekreacije Kvarner, a pokrovitelji Primorsko-goranska županija i Općine Čavle.

  U ime Županije, manifestaciji će prisustvovati pročelnik UO za sport, kulturu i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

  opširnije >>
 • 17. olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske - županijsko natjecanje

  U subotu, 19. svibnja 2018. godine s početkom u 11.30 sati na igralištu NK Mune u Munama održat će se 17. olimpijski festival Dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, koji organiziraju Dječji vrtić Matulji i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

  Na Festivalu će sudjelovati djeca iz 15 dječjih vrtića s područja županije.
  Pokrovitelji Festivala su Primorsko-goranska županija, Općina Matulji i Hrvatski olimpijski odbor.

  U ime PGŽ sudionike će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • 10. sjednica Županijskog operativnog centra

   U petak, 18. svibnja 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2, VI. kat) održat će se 10. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

  Na dnevnom redu sjednice je prijedlog plana provedbe akcije čišćenja mora, obale i podmorja povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, stanje operativnih priprema i pripravnost subjekata iz Plana intervencija za provođenje mjera u slučaju iznenadnog onečišćenja mora tijekom turističke sezone 2018. godine te druge teme.

  opširnije >>
 • Predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova PGŽ Kamo dalje?

   U petak, 18. svibnja 2018. godine s početkom u 11 sati u prostoru zgrade Sveučilišnih odjela (Kampus na Trsatu) održat će se predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova Primorsko-goranske županije pod nazivom „Kamo dalje?“.

  Predstavljanje je namijenjeno učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im se približili različiti programi, dodatne aktivnosti i mogućnosti koje pružaju škole i učenički domovi te im se na taj način olakšalo donošenje odluke o nastavku obrazovanja.

  U ime Županije, manifestaciji će prisustvovati pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije "Vertikalno lice Platka"

  U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine, s početkom u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) na konferenciji za novinare najavit će se manifestacija "Vertikalno lice Platka" koju organizira Društvo sportske rekreacije Kvarner.
  Posjetitelji će moći sudjelovati u trail utrci od 5km, MTB Light trci, MTB Maratonu i drugim aktivnostima. Najmlađi posjetioci moći će se priključiti sportsko-kreativnoj radionici te izraditi unikatne medalje od drva za pobjednike utrka.

  Ovaj sportsko-turistički događaj najavit će zamjenik župana Marko Boras Mandić, pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič i voditeljica projekta iz Društva sportske rekreacije Kvarner Roberta Dragičević.

  opširnije >>
 • 11. sjednica Županijske skupštine

  U četvrtak, 17. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani "Transadrije" (Riva Boduli 1), održat će se 11. sjednica Županijske skupštine.

  Na dnevnom redu je 19 točaka, a članovi Skupštine raspravljat će o prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna PGŽ, izvješću o radu Županijske uprave za ceste, prijedlozima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru i drugim temama.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare povodom akcije "Motociklom u život"

  Preventivnu-edukativnu akciju "Motociklom u život" provodi Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije, a namijenjena je vozačima A1 i A kategorije. Kroz posebno pripremljen program i teoretska i praktična predavanja stručnjaka vozačima motocikla se žele pružiti korisne informacije o sigurnoj vožnji.

  Na konferenciji će sudjelovati zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, predsjednik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ Boris Skeledžić, tajnik Županijskog savjeta  Zdravko Lisac, voditelj Ispitnog centra HAK-a Livio Hubička i prof. dr. Darko Ledić.

  Za sva dodatna pitanja, kontakt osoba je g. Zdravko Lisac (091 300 3009).

  opširnije >>
 • Župan u obilasku Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka

  U srijedu, 16. svibnja 2018. g. u 13 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji ravnatelja Radenka Bradića obići će Prirodoslovnu i grafičku školu Rijeka (Vukovarska 58).
  Razgledat će specijalizirane kabinete škole, a po završetku obilaska učenici će intervjuirati predstavnike Primorsko-goranske županije za potrebe izrade promotivnog video uratka za projekt „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“.

  Primorsko-goranska županija angažirala je učenike Prirodoslovne i grafičke škole za izradu roll-upa i video uratka za navedeni projekt, a kako bi im se omogućilo iskustvo rada na projektu sufinanciranom europskim sredstvima.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o medijskom pokroviteljstvu manifestacije "Frankopani 900"

  U srijedu, 16. svibnja 2018. godine s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina, predsjednica uprave Novog lista Ankica Kruljac i direktor KanalaRi Ivan Jerčinović potpisat će Sporazum o medijskom pokroviteljstvu manifestacije „Frankopani 900“.

  Primorsko-goranska županija 2017. godine pokrenula je projekt  Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana s ciljem obnove, očuvanja i zaštite  frankopanske materijalne i nematerijalne baštine. Cilj Sporazuma je što bolja promocija  Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

  opširnije >>
 • Dodjela priznanja PGŽ gradonačelniku Grada Krka Dariju Vasiliću

  U utorak, 15. svibnja 2018. godine s početkom u 12.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I) župan Zlatko Komadina uručit će priznanje Primorsko-goranske županije gradonačelniku Grada Krka Dariju Vasiliću.

  Priznanje se dodjeljuje povodom 25 godina obnašanja dužnosti gradonačelnika Grada Krka.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će  biti riječi o provedbi programa javno-zdravstvenih mjera zaštite zdravlja od štetnih čimbenika, prijedlogu plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara od interesa za PGŽ, dnevnom redu 11. sjednice Županijske skupštine kao i drugima aktualnostima.

  opširnije >>
 • Primanje nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod

  U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, primit će predsjednika Udruge Poslovni Klaster "Hrvatski otočni proizvod" (HOP) Ivana Nimca te nositelje oznake HOP s otoka Krka, Cresa, Raba i Lošinja.

  Projekt HOP pokrenulo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU 2007. godine s ciljem poticanja razvoja otočne proizvodnje, očuvanja otočne tradicije, poticanja samozapošljavanja na otocima te brendiranja izvornih, otočnih proizvoda oznakom HOP.S područja Primorsko-goranske Županije oznaku HOP dobilo je ukupno 54 nositelja.
  Izjave za medije predviđene su u 12.40 sati.

  opširnije >>
 • Taktičko pokazna vježba „Gašenje požara otvorenog prostora Lopar 2018.“

  U subotu, 12. svibnja 2018. godine u 11.00 sati u Općini Lopar uz plažu Livačina kod hotelskog kompleksa San Marino održat će se taktičko pokazna vježba „Gašenje požara otvorenog prostora Lopar 2018.“

  Cilj vježbe je uvježbavanje dolaska vatrogasnih snaga iz kopnenog dijela  priobalja na otok Rab korištenjem različitih prometnih pravaca, trajektom i helikopterom te korištenja različitih sredstva veze, TETRA sustava kao i usklađivanja komunikacije s zračnim snagama.  
  U vježbi će sudjelovati vatrogasci s otoka Raba (DVD Rab, DVD Lopar), otoka Krka (DVD Baška, DVD Krk, JVP Krk), područja grada Crikvenice i Novog Vinodolskog (DVD Crikvenica, DVD San Marino), pripadnici Vatrogasne zajednice PGŽ koji su prošli obuku za desantiranje helikopterom (JVP Rijeka, JVP Opatija) kao i pripadnici Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije iz priobalnog dijela.

  U ime Primorsko-gorske županije vježbi će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“"

  U petak, 11. svibnja 2018. g. s početkom u 10.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice  (Vinodolska ulica 1) održat će se svečanost potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica.

  Potpisivanju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će župan Zlatko Komadina.  opširnije >>
 • EU Info dan u Primorsko-goranskoj županiji

  U petak, 11. svibnja 2018. g. s početkom u 10.30 sati u Akvariju restorana Sveučilišnog kampusa na Trsatu (Radmile Matejčić 5) zamjenik župana Petar Mamula i prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci Alen Ružić otvorit će EU Info dan.

  Primorsko-goranska županija u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci drugu godinu za redom u okviru obilježavanja Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata, organizira EU Info dan s ciljem informiranja o mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova i predstavljanja uspješnih projekata.

  U sklopu programa govorit će se o županijskim projektima od Energetske obnove zgrada osnovnih škola, nastavka projekta Mala barka do projekta Focus in CD koji se bavi sve prisutnijom problematikom bolesti celijakije. Također će se predstaviti i projekti Pravnoga fakulteta u Rijeci, Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci te STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka na čelu s projektom CERIecon playpark koji će sudionici imati prilike i posjetiti.

  opširnije >>
 • Župan u obilasku OŠ Ivana Rabljanina i PŠ Barbat

  U četvrtak, 10. svibnja 2018. g. u 11 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića, ravnateljice osnovne škole Anamari Šarin te izvođača radova obići će Područnu školu Barbat (Barbat 104) nakon čega će u 11.30 sati uslijediti obilazak matične Osnovne škole Ivana Rabljanina u Rabu (Banjol 10).

  Riječ je o prve dvije od ukupno osam zgrada osnovnih škola obuhvaćenih projektom "Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije" koji predstavlja jednu od najvećih kapitalnih županijskih investicija u školstvu u vrijednosti od 33.437.377,69 kn.

  Vrijednost radova za OŠ Ivana Rabljanina iznosi 4.371.324,98 kuna, dok će za realizaciju radova na PŠ Barbat biti izdvojeno 1.111.259,48 kuna.

  opširnije >>
 • Prezentacija projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana

  U okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, u srijedu, 9. svibnja 2018. godine s početkom u 13 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održat će se prezentacija projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana.

  O sadržaju projekta, investicijskim ulaganjima u objekte kulturne baštine, konzervatorskoj zaštiti i drugim temama govorit će pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić sa suradnicima i pročelnica Konzervatorskog odjela u Rijeci Biserka Dumbović Bilušić.

  opširnije >>
 • Primanje županijskih dobitnika Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih na temu "Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite"

  U utorak, 8. svibnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matko Škalamera, primit će dobitnike Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih za školsku 2017./2018. godinu, na temu "Katastrofa i snaga zaštite i spašavanja".

  Povjerenstvo je u osam kategorija odabralo najuspješnije radove na razini Primorsko–goranske županije. Radovi su tematski vezani uz prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage civilne zaštite i pružanje pomoći drugima.

  opširnije >>
 • Stručni skup u sklopu projekta "Ljubav u pokretu"

  U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. godine s početkom u 12.45 sati u hotelu Neboder (Strossmayerova 1) održat će se stručni skup u sklopu projekta "Ljubav u pokretu" Centara za osobni i profesionalni razvoj "Sreća".

  Riječ je o 4. ciklusu edukacije stručnjaka iz novih pristupa i tehnika rada s djecom pomoću metode "Ljubav u pokretu".

  Cilj metode je jačanje samopouzdanja i samopoštovanja kao i drugih životnih i socijalnih vještina djece te prevencije nasilja među djecom i mladima.

  Partneri Projekta su Primorsko-goranska županija, Učiteljski fakultet u Rijeci te Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će  biti riječi o izvršenju Proračuna PGŽ za 2017. godinu, nacrtu prijedloga izmjena i dopuna Proračuna PGŽ za 2018. godinu i projekcija za 2019. i 2020. godinu na savjetovanju s javnošću kao i drugima aktualnostima.

  opširnije >>
 • Manifestacija "Gremo na Učku"

  Povodom Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom, u nedjelju, 6. svibnja 2018. godine  održat će se manifestacija „Gremo na Učku“ koju organiziraju Savjeti mladih Primorsko-goranske i Istarske županije.

  Ova edukativna i sportsko-rekreativna manifestacija na spoju dviju županija održava se po prvi put s intencijom da postane tradicionalna.

  U 9.00 sati predviđen je uspon na Vojak planinarskim putom s istarske i primorsko-goranske strane, a u 14.00 sati na platou bivšeg odmarališta INE-e na Učki prisutnima će se obratiti istarski župan Valter Flego i zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  Za dodatna pitanja, kontakt osobe su predsjednik Savjeta mladih PGŽ Kristijana Čarapića (091 5773 844) i Aleksandra Milinović iz Savjeta mladih Istarske županije, tel: 052/ 22 55 88.

  Program manifestacije.

  Obrazac za prijavu.


  opširnije >>
 • Otvorenje izložbe „Navik on živi ki zgine pošteno" Frankopani 1118 ─ 1671.

  U okviru manifestacije Frankopani 900, kojom se obilježava 900. godišnjica prvog spomena knezova Krčkih – Frankopana, u petak, 4. svibnja 2018. godine s početkom u 19.00 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održat će se otvorenje izložbe  "Navik on živi ki zgine pošteno" Frankopani 1118 ─ 1671.

  Izložba je realizirana u organizaciji Primorsko-goranske županije i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, a autorica stručne koncepcije i likovnog postava izložbe je Margita Cvijetinović.

  U ime Županije otvorenju će prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, a akademik Petar Strčić dati će svoj povijesni osvrt.

  opširnije >>
 • Primanje predstavnika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije

  Povodom Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u petak, 4. svibnja 2018. godine u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.) zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će predstavnike Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije predvođene predsjednikom Slavkom Gaušom i zapovjednikom Mladenom Šćulcem.  

  Dan sv. Florijana, ujedno je i Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj.
  Iz proračuna Primorsko-goranske županije godišnje se izdvaja oko 1.800.000,00 kuna za pripremu pred požarne sezonu te redovnu djelatnost VZ PGŽ.

  opširnije >>
 • Odgoda posjeta pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja Vlade Prskala Željezničkoj tehničkoj školi Moravice

  Nastavno na upućenu informaciju o posjeti pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja g. Vlade Prskala Željezničkoj tehničkoj školi Moravice, inicijalno predviđenom za petak, 4. svibnja 2018. g. u 12.10 sati, obavještavamo vas da se zbog naknadnih obveza pomoćnika ministrice obilazak spomenute srednje škole odgađa.

  opširnije >>
 • Otvorenje preuređene Ljekarne Jadran u Novom Vinodolskom

  U četvrtak, 3. svibnja 2018. godine s početkom u 11 sati,  župan Zlatko Komadina otvorit će preuređene prostore Ljekarne Jadran u Novom Vinodolskom (Korzo hrvatskih branitelja 17). Ljekarna Jadran, najveća je i najstarija ustanova u ljekarničkoj djelatnosti u Primorsko-goranskoj županiji osnovana od strane Županije.

  U rekonstrukciju i modernizaciju prostora ljekarne uloženo je 400.000 kuna.

  Uz Župana, uzvanicima će se obratiti i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić i ravnateljica Ljekarne Jadran Ines Krajačević.

  opširnije >>
 • Manifestacija "Gremo na Učku"

  U nedjelju 6. svibnja 2018. godine , povodom Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom održat će se manifestacija "Gremo na Učku".

  Cilj je manifestacije na moderan i zanimljiv način prigodno obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, kroz promociju vrijednosti antifašizma i njegove ostavštine, ali i revitalizaciju tradicionalnih manifestacija kao što je "Marš na Učku".

  Za sve zainteresirane organizirat će se prijevoz autobusima a o  detaljnom planu prijevoza objavit će se naknadno  nakon što se skupe sve prijave zainteresiranih organizacija i pojedinaca.

  Svi zainteresirani mogu ispuniti Obrazac za prijavu te ga poslati na email

   


  opširnije >>
 • Obilazak srednjih strukovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji

  U okviru posjeta Primorsko-goranskoj županiji pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo u pratnji pročelnice UO za odgoj i obrazovanje Edite Stilin u četvrtak, 3. svibnja 2018. g. u 15.10 sati obići će Srednju školu Markantuna de Dominisa Rab (Banjol 11, Rab).

  Pored navedene otočne škole pomoćnik Prskalo i pročelnica Stilin u petak, 4. svibnja 2018. g. u 12.10 sati obići će Željezničku tehničku školu Moravice (Školska 2a, Moravice). Cilj obilazaka srednjih škola jest utvrditi stanje na terenu te u izravnom razgovoru s lokalnim i regionalnim dionicima razmotriti konkretne prijedloge unaprjeđenja sustava strukovnog obrazovanja na području Primorsko-goranske županije.


  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu