Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II),  zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o uspostavi regionalnih centara kompetentnosti, nacrtu prijedloga Akcijskog plana za uključivanje Roma u Primorsko-goranskoj županiji, projektu Stara Sušica i ulaganju u objekt za preradu voća, kao i o drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Predstavljanje Panove staze

  U subotu, 30. lipnja 2018. godine u 10 u Značajnom krajobrazu Kamačnik kraj Vrbovskog održat će se predstavljanje Panove staze.

  Riječ je o jedinstvenoj glazbenoj stazi u Hrvatskoj, osmišljenoj s ciljem obogaćivanja turističkih sadržaja u zaštićenom području Kamačnika. Novu akustiku prostoru dat će gong, potočna orgulja, medina marimba, jelenov rog i puhova zvona.

  O stazi će govoriti zamjenik župana Petar Mamula, gradonačelnik Grada Vrbovskog Dražen Mufić, direktorica TZ Grada Vrbovskog Tatjana Kušić i ravnateljica JU Priroda Sonja Šišić.

  opširnije >>
 • Prijem rumunjskog veleposlanika Nj. E. Constantina Mihaila Grigorie

  U petak, 29. lipnja 2018. godine u 11.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II kat), župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima primit će rumunjskog veleposlanika Nj. E. Constantina Mihaila Grigoriea.

  Na prijemu će biti riječi o mogućnosti suradnje na regionalnoj i lokalnoj razini.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu projekta ArTVision+

  U petak, 29. lipnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati u Prirodoslovnom muzeju Rijeka (Lorenzov prolaz 1) bit će održana konferencija za novinare na temu projekta ArTVision+, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

  ArTVision+ provodi se s ciljem promocije suvremene umjetnosti i korištenja potencijala kulture kao glavnog kotača održivog turističkog razvoja te inovacija u međuinstitucionalnoj kulturnoj komunikaciji među jadranskim i europskim zemljama.

  O projektu će govoriti, u ime vodećeg partnera Primorsko-goranske županije, zamjenica župana Marina Medarić te predstavnik jednog od partnera na projektu, Sveučilišta u Veneciji CA Foscari, Fabrizio Fanozzo.

  opširnije >>
 • Potpisivanje ugovora o donaciji između LIONS Cluba Opatija i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

  U petak, 29. lipnja 2018. godine s početkom u 9.30 sati, u sjedištu Županije (Slogin kula 2/VI) bit će potpisan ugovor o donaciji 21 tisuće kuna između LIONS Cluba Opatija i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

  Sredstva su namijenjena prevenciji bolesti ovisnosti među mladima.

  Potpisivanju će prisustvovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović, predsjednik Regije LIONS Cluba Milorad Stanić, predsjednik LIONS Opatija Frano Mika te voditeljica Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Karmen Jureško.  

  opširnije >>
 • Završni rad maturantice Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka Magdalene Štimac

  U četvrtak, 28. lipnja 2018. godine u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka Magdalena Štimac, učenica prilagođenog programa za zanimanje „pomoćni administrator – TEŠ, polagat će završni rad.

  Magdalena je prva srednjoškolka koja je na području Primorsko-goranske županije koristila mogućnost školovanja na daljinu, odnosno tzv. video konferencijskom vezom. Nabavka opreme financirana je sredstvima Primorsko-goranske županija kroz projekt E-županije.

  Uoči polaganja završnog rada, u 8 sati  Magdalenu će pozdraviti i zaželjeti joj sreću pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

  opširnije >>
 • Tržnica četvrtkom u Kašetici primorsko-goranskoj

  U četvrtak 28. lipnja 2018. godine u vremenu od 11 do 17 sati u prostoru Kašetice primorsko-goranske (Krojačka 1, Rijeka) održati će se Tržnica Kašetica – promocija i prodaja autohtonih proizvoda.

   Druga po redu Tržnica u organizaciji Udruge LAG Terra Liburna predstaviti će osam vrhunskih proizvođača, a u ponudi će se naći med i pčelinji proizvodi, učkarski sir i skuta, proizvodi od lavande, gotova jela spremljena po tradicionalnim recepturama Primorja i Istre, proizvodi od gastronomskih kopnenih puževa, rukotvorine od vune te vina i pjenušci autohtone hrvatske sorte jarbola.

  opširnije >>
 • Zajednička sjednica Županijske skupštine PGŽ i Gradskog vijeća Grada Rijeke o stanju u Brodogradilištu "3. maj"

  U četvrtak, 28. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Građevinskog fakulteta (Radmile Matejčić 3) održat će se zajednička sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije i Gradskog vijeća Grada Rijeke.

  Na dnevnom redu sjednice je informacija o aktualnoj problematici u Brodogradilištu „3. maj“ te aktivnostima za očuvanje brodograđevne aktivnosti na lokalitetu Kantrida.

  Na sjednicu su pozvani i predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, saborski zastupnici, predstavnici GSV-a, uprave Uljanika i „3. maja“, Hrvatske gospodarske komore, kao i predstavnici sindikata koji djeluju u „3. maju“.  


  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu projekta "Sunčana elektrana Orlec Trinket"

  U srijedu, 27. lipnja 2018. godine s početkom u 9.30 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/I), župan Zlatko Komadina, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan i ravnatelj Regionalne energetske agencije Kvarner Darko Jardas održat će konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti predstavljen projekt Sunčane elektrane Orlec Trinket na otoku Cresu čijom bi se izgradnjom osigurala dodatna potreba za električnom energijom u ljetnim mjesecima na Cresu i Lošinju. 

  Također će biti najavljeno i potpisivanje sporazuma s HEP-om koji je iskazao interes za gradnju SE Orlec Trinket.

  opširnije >>
 • Akcija "Umjetnost dobrobiti" – berba lavande u terapijske svrhe

  U srijedu, 27. lipnja 2018. godine u 7.30 sati u bolničkom polju Psihijatrijske bolnice Rab održat će se tradicionalna akcija „Umjetnost dobrobiti“- berba lavande u terapijske svrhe.

  Akciju organizira Odsjek za integrativnu rehabilitaciju Bolnice. Volonteri, djelatnici i osobe na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab zajedno će brati lavandu i zatim ju pripremati za sušenje.

  opširnije >>
 • Prijem predstavnika Kluba Zapovjedništva i Udruge 111. brigade "Zmajevi"

  U srijedu, 27. lipnja 2018. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima te zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš primit će predstavnike Kluba Zapovjedništva i Udruge 111. brigade predvođene novim predsjednikom Vladom Milkovićem.

  Nizom prigodnih aktivnosti, članovi Kluba Zapovjedništva i Udruge ove će godine obilježiti 27. godišnjicu osnutka 111. brigade ZNG/HV, "Zmajeva".

  opširnije >>
 • Polaganje vijenaca u povodu Dana državnosti

  U povodu Dana državnosti, u ponedjeljak, 25. lipnja 2018. godine, održat će se polaganje vijenaca prema sljedećem rasporedu:

  u 9 sati, u Aleji poginulih branitelja na centralnom gradskom groblju Drenova,
  u 9.20 sati, na Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova,
  u 10.15 sati, na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata,
  u 10.45 sati, na Spomeniku poginulim braniteljima na groblju Trsatu

  U ime Primorsko-goranske županije vijence će položiti predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima.

  opširnije >>
 • Ovaj vikend uživo "Neki novi klinci"

  U subotu, 23. lipnja 2018. godine s početkom u 21 sat u Novom Vinodolskom na Frankopanskom trgu održat će se prva večer Dječjeg glazbenog festivala "Neki novi klinci".
  Festival je jedinstven u Hrvatskoj i Europi jer sve rade djeca koja su voditelji, pjevači u zboru, sviraju u orkestru i ostalo vezano za festival, a sve pjesme izvode se uživo.
  Finalna večer održat će se u nedjelju, 24. lipnja 2018. godine s početkom u 21.sat na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

  U 18 godina kroz Festival “Neki novi klinci” prošlo je 500 malih pjevača i svirača iz cijele Hrvatske. Punoljetni festival nastavlja svoju priču uz podršku Primorsko-goranske županije, prve županije u Hrvatskoj koja je ponijela titulu županija-prijatelj djece.

  Glavni organizator Festivala je Centar za kulturu grada Novog Vinodolskog uz pokroviteljstvo PGŽ, Grada Novog Vinodolskog i Crikvenice.

  opširnije >>
 • OBAVIJEST O PROMJENI LOKACIJE SVEČANOSTI povodom Obilježavanja Dana antifašističke borbe

  Radi najavljenih vremenskih neprilika, planirana proslava za  petak, 22. lipnja 2018. godine na Tuhobiću premješta se u Dom kulture u Hreljinu s početkom u 11 sati.
  Ostali događaji ostaju prema planiranom rasporedu:

  u 9 sati polaganje vijenaca na Spomeniku oslobođenja na Delti gdje će delegaciju Primorsko-goranske županije predvoditi predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.
  Zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će proslavi u Lukovu koja započinje u 10.00 sati polaganjem vijenaca na središnje spomen obilježje palima u NOB-u.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana antifašističke borbe

  U petak, 22. lipnja 2018. godine u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine s više događanja svečano će se obilježiti Dan antifašističke borbe.

  Obilježavanje započinje u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomeniku oslobođenja na Delti gdje će delegaciju Primorsko-goranske županije predvoditi predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  Zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će proslavi u Lukovu koja započinje u 10 sati polaganjem vijenaca na središnje spomen obilježje palima u NOB-u.

  Na Tuhobiću proslava započinje u 11 sati, a ispred Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom Dana državnosti i Dana antifašističke borbe

  U četvrtak 21. lipnja 2018. godine, s početkom u 12 sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Rijeka, Muzejski trg 1), u organizaciji Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, održat će se svečana akademija povodom Dana državnosti i Dana antifašističke borbe.

  opširnije >>
 • Na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva dostupna edukacija za pozive certifikacije i inovacijskih vaučera

  Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 11. lipnja 2018. godine informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive „Certifikacijom proizvoda do tržišta“ i „Inovacijski vaučeri za MPS-ove“, a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

  Na radionici su obrađene sve važne teme vezane uz Pozive od osnovnih informacija, uvjeta za prijavitelje, uvjeta za projekte, prihvatljivih aktivnosti i troškova, podnošenja projektnih prijedloga, postupka dodjele, ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i provedbe projekata.

  opširnije >>
 • Posjet izaslanstva Europske komisije – Opće uprave za energetiku otocima Krku, Cresu i Malom Lošinju

  U utorak, 19. lipnja 2018. godine,  s početkom u 12.30 sati,  u Velikoj vijećnici Grada Krka (Trg Josipa bana Jelačića 2),  zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i zastupnik u Europskom parlamentu  Tonino Picula,  sudjelovat će na sastanku s izaslanstvom  Europske komisije – Opće uprave za energetiku (EK-DG Energy) na temu energetske tranzicije otoka Krka.

  Sastanak je dio studijskog posjeta hrvatskim otocima kojemu je cilj upoznavanje s kompletnom energetskom situacijom na otocima i mogućnostima sufinanciranja energetskih projekata sredstvima iz fondova Europske unije.

  Nakon Krka, izaslanstvo  će posjetiti  otok Cres. U 17.45 sati u Gradskoj vijećnici Grada Cresa (Creskog statuta 15), na sastanku s gradonačelnikom Cresa Kristijanom Jurjakom održat će se predstavljanje projekta elektrane na solarnu energiju Trinket Orlec.

  U srijedu, 20. lipnja 2018. godine u 8.30 sati u sjedištu Grada Malog Lošinja (Riva lošinjskih kapetana 7), održat će se sastanak izaslanstva  Europske komisije-Opće uprave za energetiku  s gradonačelnicima Cresa i Lošinja. Izaslanstvo će posjetiti i Unije gdje će prisustvovati prezentaciji „Unije-održivi otok“.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu Dječjeg glazbenog festivala "Neki novi klinci"

  U utorak, 19. lipnja 2018. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti Dječji glazbeni festival "Neki novi klinci".

  Glavni organizator Festivala je Centar za kulturu grada Novog Vinodolskog uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije, Grada Novog Vinodolskog i Crikvenice u kojima se ove godine i održava festival. Festival je jedinstven po tome što se sve izvodi uživo i što su svi izvođači djeca.

  Na konferenciji će sudjelovati pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, organizator Festivala Mario Butorac, umjetnički ravnatelj i autor projekta Božidar Darko Majstorović, suradnica na projektu Slađana Čolović te neki od izvođača festivala.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe

  U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe.

  Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, HGU PGŽ organizira obilježavanje Svjetskog dana glazbe „Umrežimo se glazbom od 7–77 godina“ s ovogodišnjim motom „U pohode Frankopanskim kaštelima".

  Cilj akcije je obići gradove i općine županije, domove, ustanove socijalne skrbi u kojima se tijekom godine rjeđe zbivaju susreti s glazbenicima.

  Na konferenciji će sudjelovati zamjenica župana Marina Medarić, predsjednik Hrvatske glazbene unije PGŽ Ivan Pešut, počasna Predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić, Davor Tolja, Dražen Turina – Šajeta, Tatjana Bon i Duško Jeličić.

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare članova GSV-a PGŽ i sindikata 3. maja

  U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine u sjedištu Županije (Slogin kula 2/VI), održat će se sastanak Radne grupe Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ i predstavnika sindikata „3. maja“ radi pripreme zajedničke tematske sjednice Županijske skupštine i Gradskog vijeća Grada Rijeke na temu stanja u brodogradilištu „3. maj“. Sjednica je sazvana za 28. lipnja.
  Sudionici sastanka u 11.00 sati održat će zajedničku konferenciju za novinare.       

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 18. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o Glavnom planu razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran, Javnom pozivu za dodjelu potpora male vrijednosti iz „Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017. – 2020.“ za razvoj malog gospodarstva u 2018. godini, projektu uređenja društvenog doma za djecu i mlade u Mrkoplju, zaštiti izvorišta Zdiška, Zagorska Mrežnica, Vrelo i Krakarte kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Chikaz team snima milenijsku zumbu u Golubinjaku

  Više od 200 rekreativaca i plesača, u nedjelju, 17. lipnja 2018. godine u Park šumi Golubinjak snimit će milenijsku zumbu.
  Chikaz team okuplja zaljubljenike u spot i rekreaciju, a na ovaj način održat će završnu produkciju i obilježiti rekreacijsku godinu prema sljedećem programu:

  11.00 - okupljanje i smještanje
  11.15 - najava potpisivanje suglasnosti za snimanje i slikanje za djecu mlađu od 18god; prijava za nogomet i graničar
  11.30 - okupljanje za kids masterclass
  11.45-13.00 - kids masterclass + podjela medalja
  13.15 - generalna proba za snimanje
  13.30 - snimanje Azukita - svi sudionici
  14.30-15.30 - masterclass
  15.30-16.30 - RUČAK i odmor
  16.30 - natjecanje u nogometu i graničaru

  Karakteristika programa skupine Chikaz su vesele koreografije jednostavnih koraka namijenjene svima koji se žele dobro zabaviti.
  Chikaz team sudionik je svih programa rekreacije u organizaciji Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • 1. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem

  U subotu, 16. lipnja 2018. godine s početkom u 9 sati u Hotelu Milenij u Opatiji održat će se otvorenje 1. Hrvatskog kongresa estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Od estetike do funkcije – od regeneracije do rekonstrukcije“.

  Ovo je prvi takav Kongres u Republici Hrvatskoj, a trajat će dva dana. Okupit će velik broj domaćih i svjetskih znanstvenika i stručnjaka iz područja estetske medicine.
  Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s „Union Internationale de Médecine Esthétique“ i „Società Italiana di Medicina Estetica, a pokrovitelji Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska liječnička komora, TZ Kvarnera i Opatije i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera.

  Uz predsjednicu Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elmu Bunar, uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija.

  opširnije >>
 • Simpozij o celijakiji

  U petak, 15. lipnja 2018. godine u hotelu "Jadran" (Šetalište XIII divizije 46, Rijeka) održat će se Simpozij o celijakiji koji je dio projekta "Focus IN CD".

  Simpozij će okupiti goste i predavače iz zemlje i inozemstva, a organizatori  su hrvatski partneri na projektu: Primorsko-goranska županija, KBC Rijeka i Udruga oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije.

  Uoči početka Simpozija, u 10 sati predviđena je konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati pročelnica  Upravnog odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić, voditelj projekta za KBC Rijeka, Odjel za pedijatriju Goran Palčevski, voditeljica projekta za Udrugu oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije Marina Milinović i predstavnica vodećeg partnera u projektu  Općine Maribor Jasmina Dolinšek.

  opširnije >>
 • Svečana dodjela nagrada sudionicima akcije "Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije 2017./2018."

  U petak, 15. lipnja 2018. godine, s početkom u 10.30 sati, u Prirodoslovnom muzeju (Lorenzov prolaz 1) održat će se svečana dodjela nagrada sudionicima akcije "Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije 2017./2018."

  U akciji izbora najljepšeg vrta, okućnice i balkona, koju provode Novi list i Primorsko-goranska županija, sudjelovalo je 23 ljubitelja prirode iz cijele Županije.

  Nagrade najuspješnijima uručit će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 12. sjednica Županijske skupštine

  U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „ Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 12. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Sjednica započinje Aktualnim satom, a u 11 sati županijski vijećnici organizirano idu u obilazak Viševca, Crne jame u Sovjaku te Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina.  

  Povratak u "Transadriju" i nastavak sjednice Županijske skupštine na kojoj je prva točka dnevnog reda provedba Plana gospodarenja otpadom na području PGŽ predviđen je za 14  sati.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o suradnji na uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti između škola Primorsko-goranske i Karlovačke županije

  U srijedu, 13. lipnja 2018. godine u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2, 6. kat) održat će se svečano potpisivanje Ugovora o suradnji na uspostavi Regionalnih centara kompetentnosti između škola Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

  Temeljena obilježja Regionalnih centara su inovativne metode učenja, prihvaćanje potreba polaznika s teškoćama u razvoju, učenje temeljeno na radu za učinkovitije uključivanje polaznika na tržište rada, kreativna i konstruktivna suradnja sa socijalnim partnerima, javnim sektorom, gospodarskim subjektima, visokim učilištima te drugim institucijama.
           
  U ime PGŽ potpisivanju će prisustvovati pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, a u ime Karlovačke županije pročelnica UO za školstvo Marija Medić.

  opširnije >>
 • Obilazak Medicinske škole u Rijeci

  U srijedu, 13. lipnja 2018. godine u 14 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima posjetit će Medicinsku školu u Rijeci (Braće Branchetta 11a).

  Medicinska škola u Rijeci najveća je strukovna škola u Primorsko-goranskoj županiji. U uređenje nove školske zgrade te laboratorija za izvođenje praktične nastave koji se nalazi u sklopu KBC-a Rijeka, Primorsko-goranska županija je uložila preko 15 milijuna kuna.
  Obilasku će prisustvovati i ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Prijem najuspješnijih učenika i mentora Primorsko- goranske županije

  U utorak, 12. lipnja 2018. godine s početkom u 11 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Rijeka, Muzejski trg 1) održat će se svečani prijem učenika i mentora osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji su u školskoj 2017/2018. godini na natjecanjima i smotrama u znanju, vještinama  i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini.
  Župan Zlatko Komadina pozdravit će više od 200 učenika i njihovih mentora s područja cijele županije i zajedno s pročelnicom UO za odgoj i obrazovanje Editom Stilin podijeliti im prigodne darove.

  opširnije >>
 • Kup europskih prvakinja 2018.

  U petak 08. lipnja 2018. godine u sportskom kompleksu „Hrastenica“ (Buzdohanj 25), Čavle, s početkom u 19:30 sati održat će se Kup europskih prvakinja 2018.

  U ime jednog od pokrovitelja natjecanja Primorsko-goranske županije natjecanju će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.


  opširnije >>
 • Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

  U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2/VI), održat će se sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ.

   Na dnevnom redu GSV-a je priprema za zajedničku tematsku sjednicu Županijske skupštine PGŽ i Gradskog vijeća Grada Rijeke o problematici i očuvanju najvećeg kvarnerskog brodogradilišta „3 maj“. Na sjednicu je tim povodom pozvan i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat.

  U ime PGŽ sjednici će prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.
  Izjave za medije predviđene su u 12 sati.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 12. sjednice Županijske skupštine, aktivnostima upravnih tijela PGŽ na pripremi i provedbi europskih projekata kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Otvorenje "Festivala sportske rekreacije Primorsko–goranske županije"

  U subotu, 9. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati na Platku započet će "Festival sportske rekreacije Primorsko–goranske županije" koji organizira Savez sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

  Cilj Festivala je potaknuti što veći broj stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom. Sudionici će se moći uključiti u pješačenje, planinarenje, nordijsko hodanje, trčanje, tubing, biciklijadu, mali nogomet, odbojku, stolni tenis, boćanje, badminton, crossminton, a predviđena je i olimpijada umirovljenika, utrka vlasnika i pasa te aerobic day i yoga.
  Bit će organiziran i zdravstveni kutak gdje će svi zainteresirani moći dobiti zdravstvene savjete i obaviti preventivni pregled od strane stručnjaka iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Medicinskog fakulteta u Rijeci i Društva crvenog križa PGŽ.

  opširnije >>
 • 175. godišnjice školstva u Klani

  U petak, 8. lipnja 2018. godine s početkom u 18.00 sati u Kino Sali u Klani održat će se svečanost povodom obilježavanja 175. godišnjice školstva u Klani i 50. godina OŠ „Klana“.

  U sklopu predviđenog prigodni programa nastupiti će učenici škole, a otvoriti će se i izložba o povijesti školstva u Klani. U ime Županije prisutne će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Konferencija Nautički turizam

  Konferenciji pod nazivom Nautički turizam - prepreke, vizija i mogućnosti koju organizira Novi List, a planira se prezentirati daljnji razvoj nautičkog turizma u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na područje sjevernog Jadrana.

  Ispred PGŽ na konferenciji će sudjelovati pročelnica  UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević i direktorica TZ PGŽ dr.sc. Irena Peršić Živadinov

  opširnije >>
 • Kupujmo Hrvatsko

  opširnije >>
 • Otvorenje Centra otočkog folklora u Orlecu

  U četvrtak, 7. lipnja 2018. godine u 16 sati župan Zlatko Komadina otvorit će Centar otočkog folklora u Orlecu na otoku Cresu (Orlec 3).

  Centar otočkog folklora u Orlecu smješten je u zgradi bivše područne škole Orlec, a nastao je suradnjom Primorsko-goranske županije, Grada Cresa, OŠ Frane Petrića i Folklornog društva "Orlec".

  Uz Centar u zgradi su uređena i dva stana za učitelje putnike.
  Primorsko-goranska županija je u projekt uložila preko 500 tisuća kuna.

  opširnije >>
 • Početak radova na energetskoj obnovi OŠ Frane Petrića Cres

  U četvrtak, 7. lipnja 2018. g. u 11 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Cresa Kristijana Jurjaka, ravnatelja osnovne škole Josipa Pope te izvođača radova obići će Osnovnu školu Frane Petrića (Šetalište 20. travnja 56, Cres).

  Obilazak škole ujedno označava i početak radova predviđenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 33.437.377,69 kn.
  Vrijednost radova na OŠ Frane Petrića iznosi 6.716.736,48 kuna.

  opširnije >>
 • Osvrt na ostvarene turističke rezultate u predsezoni 2018. godine na Kvarneru

  U srijedu, 6. lipnja 2018. godine s početkom u 11 u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će konferenciju za novinare s osvrtom na ostvarene turističke rezultate u predsezoni 2018. godine na Kvarneru.

  Od siječnja do svibnja 2018. godine na Kvarneru je ostvareno 370.000 noćenja više u odnosu na isto razdoblje 2017. godine što predstavlja porast od 26%.  

  opširnije >>
 • Najava Festivala sportske rekreacije Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 6. lipnja 2018. godine s početkom u 10.30 sati na Korzu (preko puta Radio Rijeke) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti Festival sportske rekreacije Primorsko-goranske županije.

  Festival se održava četvrtu godinu za redom, a organizira ga Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.
  Na konferenciji će sudjelovati zamjenik župana Marko Boras Mandić, predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Mladen Pokrajčić i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

  opširnije >>
 • Novi veleposlanik Republike Turske u prvom službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

  U srijedu, 6. lipnja 2018. g. s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović primit će Nj.E. g. Mustafu Babüra Hizlana, veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj.

  Posjet turskog veleposlanika ujedno je i njegov prvi posjet Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci nakon što je 11. listopada 2017. godine predao vjerodajnice predsjednici Republike Hrvatske.

  opširnije >>
 • Susret hrvatskih s bivšim njemačkim vrhunskim sportašima

  U utorak, 5. lipnja 2018. godine u Rijeku dolaze bivši njemački vrhunski sportaši – olimpijci koji borave na Kvarneru u sklopu humanitarne golf ture za pomoć sportašima s invaliditetom.

  Dio prikupljenih sredstva donirat će se Antoniu Franku, jedinom paratriatlonacu u Hrvatskoj.
  Susret Michaela Gerka, Lars Riedel, Sven Ottke, Suzi Erdmann, Olaf Ludwiga s hrvatskim sportašima Sarom Kolak, Sanjom Jovanović, Samirom Baraćem, Mirzom Džombom i Aramisom Naglićem predviđen je 11 sati na Molo longu ispred broda Adonis.

  U ime Županije susretu će prisustvovati direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

  opširnije >>
 • Akcija čišćenje mora i podmorja „Čisto more i obala 2018“

  Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, u utorak, 5. lipnja 2018. godine na području otoka sv. Marko, održat će se akcija čišćenja mora, obale i podmorja „Čisto more i obala 2018“.
  U akciji, koju organizira Županijski operativni centar za provedbu plana intervencije kod iznenadnog onečišćenja mora PGŽ, sudjeluju učenici Pomorske škole Bakar, ronioci KPA Adria, KPD INA Kostrena i Sport Toursa te djelatnici Dezinsekcije d.o.o.

  Za predstavnike medija organiziran je polazak brodom Lučke kapetanije „Vid“ iz uvale Črišnjevo  u 13 te povratak u 14 sati.

  Za sva dodatna pitanja molimo da se obratite tajniku ŽOC-a g. Zdravku Liscu na broj mobitela 091 300 3009.

  opširnije >>
 • Dodjela nagrada za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije

  U utorak, 5. lipnja 2018. godine, s početkom u 11 sati u dvorani Sokolana Kaštela Grobnik, župan Zlatko Komadina dodijelit će nagrade za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije za 2017. godinu.

  Nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja na području kulture dodjeljuju se s ciljem afirmiranja umjetničkog stvaralaštva i unapređivanja kvalitete kulturnih djelatnosti.
  Ukupna vrijednost nagrada iznosi 185 tisuća kuna.

  opširnije >>
 • Najava 1. Hrvatskog kongresa estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem

  U utorak, 5. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti najavljen 1. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Republici Hrvatskoj.

  Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine, a pokrovitelji Ministarstvo turizma RH, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, TZ Kvarnera, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera i Sveučilište u Rijeci.

  Na konferenciji će sudjelovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elma Bunar i potpredsjednica dr. Asja Perović, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera dr. Vladimir Mozetič, prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Ružić i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.


  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 4. lipnja 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o financijskom poslovanju i programu rada županijskih lučkih uprava, izvješću o koncesijskim ugovorima na pomorskom dobru i radu koncesionara, početku i završetku nastavne 2018./2019. godine, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu