Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će  biti riječi o nacrtu prijedloga procjene rizika od velikih nesreća na području Primorsko-goranske županije, o suglasnosti ravnatelju Županijske uprave za ceste za sklapanje ugovora o sanaciji raskrižja na Saršonima, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Predstava povodom Međunarodnog dana starijih osoba

  U ponedjeljak, 1. listopada 2018. godine u 11 sati u Centru Gervais u Opatiji umirovljenici s područja županije moći će pogledati kazališnu komediju Zlatana Zuhrića i Tina Sedlara "Ocat i sin".

  Predstava donosi priču o generacijskom jazu između oca i sina, a Primorsko-goranska županija tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih

  Svjetski dan srca i Međunarodni dan starijih osoba obilježit će se raznim javnozdravstvenim aktivnostima, u subotu, 29. rujna 2018. godine, s početkom u 10 sati na Korzu.  
  Organizirano je mjerenje krvnog tlaka i šećera za građane, podjela edukativnog materijala, vježbanje i fitness s trenerom, sportske igre za djecu i crtanje kredom po Korzu i demonstracija pružanja prve pomoći.

  Istog dana u 20 sati predviđeno je osvjetljavanje Trsatske gradine i dizalica na Molo longu crvenom svjetlošću po uzoru na iste događaje diljem svijeta (inicijativa Svjetske kardiološke federacije s ciljem povećanja svjesnosti ljudi o važnosti prevencije bolesti srca).

  Događaje organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom, KBC-om Rijeka, Thalassotherapijom Opatija, Medicinskim fakultetom, Fakultetom zdravstvenih studija, Domom zdravlja PGŽ, Hrvatskom liječničkom komorom te Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka.

  opširnije >>
 • Otvorenje novog krila zgrade OŠ Čavle

   U petak, 28. rujna 2018. godine u 11 sati župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić otvorit će novo krilo zgrade OŠ Čavle.

  Novo krilo s jugoistočne strane škole obuhvaća 8 novih učionica, novi ulaz u školu, sigurnosno stubište i evakuacijsko dizalo za osobe smanjene pokretljivosti. U sklopu investicije uređena je i građevna čestica, kolno-pješačka površina te okoliš.

  Investiciju su sufinancirali Primorsko-goranska županija i Općina Čavle.

  opširnije >>
 • Odjel za biotehnologiju slavi 10. obljetnicu

  Svečano obilježavanje 10. obljetnice Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci održat će se u četvrtak, 27. rujna u 11 sati u zgradi sveučilišnih odjela na riječkom Kampusu. U ime Županije prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Predstavljanje rada JU Zavod učenicima Građevinsko-tehničke škole

  U četvrtak, 27. rujna 2018. godine, u 13.15 sati, u Građevinsko tehničkoj školi (učionici broj 18, Podhumskih žrtava 4), ravnatelj JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan sa suradnicima održat će edukaciju o prostornom planiranju.

  Učenicima će objasniti što je prostorno planiranje, zašto je bitan prostorni plan, zašto se na nekim prostorima ne bi trebalo graditi te što se može dogoditi ako se ne planira i ne gradi po planu.

  Edukacija će biti prilika i za najavu izložbe „Kako čitati prostorni plan“ koju Zavod organizira povodom 25. obljetnice Primorsko-goranske županije s ciljem senzibiliziranja javnost za djelatnost prostornog planiranja.

  opširnije >>
 • Predstavljanje autohtone vinske sorte

  U četvrtak, 27. rujna 2018., s početkom u 11.30 u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) održat će se promocija novog vina TROJIŠĆINA ROSE Vinarije Šipun iz Vrbnika.
  Vinar Ivica Dobrinčić već dugi niz godina radi s autohtonim sortama. Trojišćina je sorta koja se od pamtivijeka uzgajala na otoku Susku i koju je vinar Dobrinčić vratio u život te napravio apsolutni svjetski raritet.

  opširnije >>
 • 14. sjednica Županijske skupštine

  U četvrtak, 27. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadria“ (Riva Boduli 1), održat će se 14. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Sjednica započinje Aktualnim satom, a na dnevnom redu je ukupno 14 točaka. Županijski vijećnici će, između ostalog, odlučivati o prijedlogu za financiranje gradnje sustava za zasnježenje i uređenju cjelogodišnjih sadržaja na Platku, polugodišnjem izvještaju o izvršenju proračuna PGŽ, o projektu izgradnje novog Doma zdravlja u Novom Vinodolskom i drugim temama.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom 63. obljetnice rada Psihijatrijske bolnice Rab

  U četvrtak, 27. rujna 2018. godine s početkom u 10.30 sati, u Psihijatrijskoj bolnici Rab održat će se svečanost povodom 63. obljetnice rada bolnice.

  Tom prigodom okupit će se svi bivši i sadašnji djelatnici Bolnice.

  Tijekom cijelog mjeseca rujna raznim aktivnostima obilježava se 63 godine rada u zaštiti mentalnog zdravlja stanovništva Primorsko-goranske županije i šireg gravitirajućeg područja.


  opširnije >>
 • Otvorenje igrališta u Velim Dražicama

  U srijedu, 26. rujna u 10 sati, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin prisustvovat će otvorenju novog dječjeg igrališta u Velim Dražicama čija je izgradnja financirana sredstvima Primorsko-goranske županije te Općine Jelenje.

  opširnije >>
 • Rijeka Nautic Show

  U petak, 28. rujna u 11 sati, zamjenik župana Marko Boras Mandić prisustvovat će otvorenju sajma Rijeka Nautic Show na Gatu Karoline Riječke.

  opširnije >>
 • Prijem brodomaketara Rolanda Vlahovića

  U utorak, 25. rujna 2018. godine u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić primit će brodomaketara Rolanda Vlahovića.

  Na Svjetskom prvenstvu za maketare brodova održanom u Rumunjskoj, lovranski brodomaketar Roland Vlahović osvojio je četiri medalje: tri zlatne i jednu srebrnu. Najboljom maketom tog prvenstva proglašena je upravo njegova maketa broda "Pegasus“.

  opširnije >>
 • Otvorenje RiHuba

  U utorak, 25. rujna 2018. godine, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje RiHuba, na adresi Ivana Grohovca 1a.  
   
  Otvaranju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, direktorica Trgovačkog društva Rijeka 2020 Emina Višnić te voditelj RiHuba Bernard Koludrović.

  RiHub je novi i inovativni kulturni centar u Rijeci, koji će objediniti informativni centar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, centar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture u kojima će građani moći prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte, multifunkcionalnu dvoranu spremnu ugostiti brojna događanja te prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci (prostor u kojem samostalni profesionalci mogu udruživati svoje resurse radi izgradnje zajedničke infrastrukture).

  opširnije >>
 • 37. Mantinjada pul Ronjgi

  U nedjelju, 23. rujna u 10 sati u Spomen domu „Ivan Matetić Ronjgov“, pročelnik Ureda županije Goran Petrc prisustvovat će otvaranju 37. Mantinjade pul Ronjgi.

  opširnije >>
 • Svečani blagoslov i otkrivanje kipa svete Majke Tereze

  U subotu, 22. rujna u 13 sati zamjenica župana Marina Medarić prisustvovat će svečanom blagoslovu i otkrivanju kipa svete Majke Tereze u Svetištu Majke Božje Trsatske. 

  opširnije >>
 • Dani Frane Petrića

  U ponedjeljak, 24. rujna u  9 sati u Hotelu Kimen na Cresu zamjenica župana Marina Medarić prisustvovat će svečanom otvorenju znanstveno-kulturne manifestacije „Dani Frane Petrića“ koja će se održati 27. put.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić te pročelnice UO za zdravstvo i UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Đulija Malatestinić i Melita Raukar održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 14. sjednice Županijske skupštine, prijedlogu odluke o dodjeli potpora za razvoj malog gospodarstva, o projektu unapređenja primarne zdravstvene zaštite na otocima PGŽ, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite „Blaževci – poplava 2018.“

  U subotu, 22. rujna 2018. godine u 11 sati u mjestu Blaževci (područje Grada Vrbovskog) održat će se zajednička vježba pripadnika operativnih snaga iz sustava civilne zaštite s područja Primorsko – goranske županije, predstavnika javno vatrogasne postrojbe Ogulin i GS Črnomlja  iz Republike Slovenije.

  Cilj vježbe je provjera efikasnosti reagiranja i koordiniranja zajedničkog djelovanja Hrvatskih voda i operativnih snaga u slučaju izvanrednog događaja uzrokovanog poplavom.
          
  Za potrebe realizacije vježbe formirat će se ukupno 6 radnih točaka na kojima će se uvježbavati izrada zečjih nasipa, podizati šatorsko naselje za potrebe trijaže, ispumpavati voda,  tragati za nestalim osobama, ispitivati kakvoća vode te provesti deratizacija terena.
  U ime Primorsko-goranske županije vježbi će prisustvovati zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Marko Boras Mandić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Pješačenje na Kostrenskoj šetnici

  Povodom Europskog tjedna mobilnosti, u petak, 21. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati održat će se javnozdravstvena akcija pješačenja na Kostrenskoj šetnici, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Općine Kostrena.

  Cilj Europskog tjedna mobilnosti je potaknuti svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.
  U akciji će sudjelovati učenici, umirovljenici, članovi raznih udruga i zdravstveni djelatnici.

  Okupljanje sudionika je predviđeno je kod ugostiteljskog objekta Galeb.

  opširnije >>
 • 31. sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

  U petak, 21. rujna 2018. godine s početkom u 11.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II), održat će se 31. tematska sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova.

  Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske Helena Štimac Rodin na sjednici će predstaviti „Strategiju za ravnopravnost spolova Vijeća Europe od 2018. do 2023.“.  

  opširnije >>
 • Obilazak pokusnih nasada krumpira u Staroj Sušici

  U petak, 21. rujna 2018. godine, u 10 sati u kompleksu Centra  za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ (Karolinska cesta 87, Stara Sušica) zamjenik župana Petar Mamula, ravnatelj Centra  Dalibor Šoštarić i učenici Osnovne škole Dr. Branimira Markovića Ravna Gora obići ce pokusne nasade krumpira.

  Djelatnici Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ pokusno su posadili 10 sorata krumpira u cilju utvrđivanja najboljih i najotpornijih sorata za sadnju u Gorskom kotaru, čime bi se pokušala obnoviti tradicija uzgoja krumpira u ovom kraju

  opširnije >>
 • Primanje delegacije Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine

  U četvrtak, 20. rujna 2018. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II kat), zamjenik župana Petar Mamula i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš sa suradnicima primit će delegaciju Autonomne pokrajine Vojvodine predvođenu Draganom Milošević, pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.
  Na primanju će biti i generalni konzul Republike Srbije u Rijeci Goran Petrović te konzul Vladimir Marjanović.
  Izjave za medije predviđene su u 10.45 sati.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba

  U srijedu, 19. rujna 2018. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) pročelnica UO za zdravstvo PGŽ Đulija Malatestinić, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković te Helena Glibotić Kresina i Svjetlana Gašparović Babić iz NZZJZ PGŽ najavit će aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti, Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba.

  Cilj obilježavanja je podizanje svijesti ljudi o važnosti prevencije i pravodobnog liječenja bolesti srca i krvnih žila; položaju i potrebama starijih osoba te aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

  opširnije >>
 • Prijem Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije

  U utorak, 18. rujna 2018. g. s početkom u 11.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2/VI), pročelnici Ureda županije Goran Petrc i UO za zdravstvo Đulija Malatestinić primit će predstavnike Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije i njihove goste – članove Udruženja oboljelih od multiple skleroze Novi Kneževac iz Vojvodine te Udruženja Mobilnost Skopje iz Makedonije.

  Prijem se organizira u okviru uzvratne posjete članova Udruženja koje je Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije posjetilo u Vojvodini 2016. te u Ohridu 2017. godine.
  Suradnja s Udruženjima inicirana je u cilju razvoja interkulturalnog dijaloga te razmjene iskustva u radu, liječenju multiple skleroze i aktivnostima kojima se povećava kvaliteta života osoba s invaliditetom.

  opširnije >>
 • Snimanje Kalendara za 2019. godinu na Krku

  U utorak, 18. rujna 2018. g. u 16 sati na Vozu otoka Krka održat će se fotografiranje Udruge sopaca otoka Krka (iz Malinske, Vrbnika, Dobrinja i Kornića) za kalendar Primorsko-goranske županije za 2019. godinu na temu glazbe.

  opširnije >>
 • „Summer Sport Games“ na Platku

  U nedjelju, 16. rujna 2018. godine, u 10 sati na Platku će se održati posljednja ovogodišnja manifestacija Ljeta na Platku „Summer Sport Games“.

  Za sve posjetitelje pripremljen je niz sportsko-rekreacijskih sadržaja za sve uzraste: nordijsko hodanje i pješačenje, off road Duathlon „Platak“, Crossminton, Eko utrka romobila, jahanje konja, streličarstvo i drugo.

  Festival organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ u suradnji s Goranskim Sportskim Centrom, a pod pokroviteljstvom PGŽ.
  Uzvanike će pozdraviti zamjenik župana Marko Boras Mandić i načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 17. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Marko Boras Mandić i  pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare PGŽ.

  Na konferenciji će  biti riječi o rezultatima upisa učenika u prve razrede srednjih škola na području Primorsko-goranske županije, izmjeni Odluke o financiranju gradnje sustava za zasnježenje i uređenju cjelogodišnjih sadržaja na Platku,  kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Bogat program Frankopanskog vikenda

  U petak, 14. rujna 2018. godine i subotu 15. rujna 2018. godine u  frankopanskom kaštelu „Nova Kraljevica“ bit će održan niz događanja u sklopu  projekta kulturno-turistička ruta „Putovima Frankopana“.

  Zamjenik župana PGŽ Petar Mamula i međimurski župan Matija Posavec prisustvovat će izvedbi mjuzikla „Putujmo u prošlost“ u petak, 14. rujna 2018. godine u 20.30 sati.

  Tijekom subote, 15. rujna predviđene su radionice za djecu i premijerna izvedba predstave prema sljedećem rasporedu:

  Radionica izrade Frankopanovog prstena   od 17.30- 20.00  
  Radionica izrade Zastavica  s grbom Frankopana od 17.30- 20.00  
  Radionica pisanja pisma perom i tintom  od 17.30-18.30
  Slamkofon“ radionica izrada svirala od slamki 18.30-20.00
  Interaktivni cirkuski sajam: od 17.30 -20.30 Triko Cirkus Teatar
  TEATAR OZ: KLJUČARICA frankopanske priče/ epizoda :FRANKOPANOV PRSTEN - 20.30 kazališna predstava  premijera

  opširnije >>
 • Najava promotivne prodaje autohtonih proizvoda PGŽ na Korzu

  U petak, 14. rujna 2018. godine u 10.30 sati u prostoru Kašetice primorsko-goranske (Krojačka 1, Rijeka) održat će se konferencija za novinare na temu promotivne prodaje autohtonih proizvoda PGŽ na Korzu od 17. do 21.rujna.

  Organizator događaja je Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, a na konferenciji će sudjelovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Dalibor Šoštarić i Teodora Cimaš, suradnica za promociju i razvoj autohtonih proizvoda CPRR PGŽ.

  opširnije >>
 • Konsenzus konferencija predstavnika građana Grada Malog Lošinja

  U petak, 14. rujna 2018. godine s početkom u 11.30 sati u Lječilištu Veli Lošinj (Podjavori 27) održat će se Konsenzus konferencija predstavnika građana Grada Malog Lošinja.

  Na Konferenciji će se odabrati prioriteti za ugradnju u Plan za zdravlje i socijalnu dobrobit stanovnika Grada Malog Lošinja čijim se usvajanjem stječe uvjet za učlanjenje u Hrvatsku mrežu zdravih gradova i županija.
  Okupljene će pozdraviti zamjenica župana Marina Medarić i gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić.

  opširnije >>
 • Fotografiranje Klape Luka i Vinčace za Kalendar za 2019. godinu

  U četvrtak, 13. rujna 2018. g. u 12 sati na Žalu ribara u Bakru održat će se fotografiranje Klape Luka i Vinčace te Duška Jeličića Dule za kalendar Primorsko-goranske županije za 2019. godinu. Ovogodišnja tema kalendara je glazba, ali i mjesta gdje se glazba događa i gdje se o glazbi uči.

  opširnije >>
 • Mađarski dani u Rijeci

  U četvrtak, 13. rujna 2018. godine s početkom u 11 sati u Hotelu Continental u Rijeci održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti Mađarski dani u Rijeci.

  Sadržaj festivalskog programa koji će se odvijati na raznim lokacijama po gradu Rijeci najavit će veleposlanik Mađarske u RH József Magyar, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Nikolina Radić Štivić, direktor prodaje i marketinga Damir Balenović i predsjednica Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Eva Viola.

  opširnije >>
 • Završna konferencija projekta STAR „Starost bez granica“

  U četvrtak, 13. rujna 2018. godine s početkom u 11 sati u hotelu „Jadran“ (Šetalište XIII divizije 46, Rijeka) održat će se završna konferencija projekta STAR „Starost bez granica“.

  Na Konferenciji će se predstaviti rezultati projekta STAR, čiji je cilj uspostavljanje inovativnog integriranog sustava za deinstitucionalizaciju dugotrajne skrbi o starijim osobama. Na taj način želi ih se osnažiti na što duži samostalni život u kućnom okruženju, osigurati njihovu socijalnu uključenost u društvene događaje i time poboljšati kvalitetu života.

  Partneri na projektu su Primorsko-goranska županija, Dom za starije osobe „Kantrida“ Rijeka, Obalni dom za umirovljenike Kopar, Institut Antona Trstenjaka za gerontologiju i međugeneracijski suživot, dok je vodeći partner Občina Hrpelje Kozina.

  U ime PGŽ Konferenciji će prisustvovati pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Novi sadržaji na RSRTC Platak

  U četvrtak, 13. rujna 2018. godine s početkom u 10.30 sati na Platku (ispred Malog doma) zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar predstavit će nove sadržaje koji će obogatiti sportsko-rekreacijsku ponudu RSRTC Platak te pružiti veću sigurnost svih posjetitelja.

  Također, predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Mladen Pokrajčić i tajnik Dalibor Korenić najavit će posljednju ovogodišnju manifestaciju ljeta na Platku „Summer Sport Games“ koja se održava pod pokroviteljstvom PGŽ.

  opširnije >>
 • Otvorenje privatne Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića na Dolcu

  Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin će u srijedu, 12. rujna u 10.30 sati, prisustvovati svečanom otvorenju privatne Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića na Dolcu.

  opširnije >>
 • Frankopanski vikend u Kraljevici

  U srijedu, 12. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov iz Opatije Fredi Glavan, osnivač profesionalnog neovisnog kazališta TEATRA OZ Toni Železnik i viša savjetnica za odnose s javnošću i EU programe Rajna Miloš najavit će Frankopanski vikend.

  Povodom obilježavanja 25. godina Županije te 900. godišnjice Frankopana u sklopu projekta Kulturno-turistička ruta “Putovima Frankopana” u dvorcu Nova Kraljevica održat će se Frankopanski vikend.

  opširnije >>
 • 7. sjednica Upravnog odbora projekta „Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana – Mala Barka 2“

  Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar će u srijedu, 12. rujna u 10 sati, prisustvovati 7. sjednici Upravnog odbora projekta „Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana – Mala Barka 2“ u Izoli.

  opširnije >>
 • Dan tehničke kulture na Korzu

  Zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić će u srijedu, 12. rujna u 13 sati, prisustvovati otvorenju Dana tehničke kulture – Festivala tehničke kulture kraj gradske ure na Korzu.

  opširnije >>
 • Hrvatski olimpijski dan

  Zamjenik župana Marko Boras Mandić prisustvovat će otvorenju programa Hrvatskog olimpijskog dana u ponedjeljak 10. rujna na Korzu u ime pokrovitelja manifestacije Primorsko-goranske županije. Ceremonija otvorenja počinje u 10 sati.

  opširnije >>
 • Festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta"

  Festival „Lošinjskim jedrima oko svijeta“ održat će se od 8. do 23. rujna na otoku Lošinju. Program uključuje izložbe, razna natjecanja, gastronomsku ponudu te koncerte.

  Festival je dio projekta „Mala barka 2“ sufinanciranog programom suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska, a koji ima za cilj očuvanje, zaštitu, razvoj i promicanje pomorske baštine pograničnog područja kroz valorizaciju na načelima održivog turizma. Također, Projektom se kreira turistička ponuda sjevernog Jadrana kao destinacije pomorske baštine te razvija prekogranični kulturno-turistički proizvod.

  Porgram festivala

  opširnije >>
 • 25. godišnjica Udruge udovica HBDR-a

  Pročelnik Ureda županije Goran Petrc će u subotu, 8. rujna prisustvovati obilježavanju 25. godišnjice Udruge udovica HBDR-a Primorsko-goranske županije. Svečana akademija održat će se u Domu Crvenog križa na Pećinama u 18 sati.  opširnije >>
 • Primorsko-goranska županija priprema Kalendar za 2019. godinu

  Primorsko-goranska županija priprema kalendar za 2019. godinu na temu glazbe u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, Podružnicom PGŽ.

  Snimanje započinje u ponedjeljak, 10. rujna 2018. g. u 10.00 sati na Lokvarskom jezeru fotografiranjem Limene glazbe Fužine, a u 15.00 sati u Guvernerovoj palači organizirano je snimanje milenijske fotografije učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. 

  opširnije >>
 • Otvorenje školske sportske dvorane OŠ Hreljin

  U ponedjeljak, 10. rujna 2018. g. u 11 sati održat će se svečanost otvorenja školske sportske dvorane Osnovne škole „Hreljin“.

  Ukupna vrijednost investicije iznosi 18.200.000,00 kn, a projekt  su financirali Primorsko-goranska županija i Grad Bakar.

  Otvorenju će prisustvovati župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 10. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), zamjenik župana Petar Mamula i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o nacrtu prijedloga Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran, aktivnostima upravnih tijela PGŽ na pripremi i provedbi EU projekata kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Porto Etno festival

  U petak, 7. rujna 2018. godine u 20:15 u Exportdrvu, zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će otvorenju Porto Etno festivala, čiju okosnicu predstavljaju etno glazba i gastronomija zemalja čije manjine djeluju i na području Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Prezentacija dokumentarnog filma redatelja Velimira Stojanovića

  U četvrtak,  6. rujna 2018. godine u 20 sati,  zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, prisustvovat će projekciji dokumentarnog filma redatelja Velimira Stojanovića u Generalnom  konzulatu Republike Srbije u Rijeci.

  opširnije >>
 • Sastanak Kriznog stožera za 3. maj s predsjednikom Uprave Grupe Uljanik

  U četvrtak, 6. rujna 2018. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin Kula 2, 6. kat) održat će se sastanak Kriznog stožera za 3. maj s predsjednikom Uprave Grupe Uljanik Giannijem Rossandom i predsjednikom Nadzornog odbora 3. maj Veljkom Grbcem.

  Izjave za medije predviđene su u 15.30 sati.

  opširnije >>
 • Zajednički sastanak s Kriznim stožerom za 3. maj

  Na inicijativu župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Vojka Obersnela, u četvrtak, 6. rujna 2018. g. održat će se zajednički sastanak predstavnika političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Primorsko-goranske županije i Gradskom vijeću Grada Rijeke te saborskih zastupnika s područja Primorsko-goranske županije s  Kriznim stožerom za 3. maj vezano za aktualnu situaciju u Brodogradilištu 3. maj.

  Izjave za medije predviđene su u 19 sati u Salonu Grada Rijeke.

  opširnije >>
 • Veleposlanik Mađarske u službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji

  U četvrtak, 6. rujna 2018. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će Nj.E. g. Jozsefa Magyara, veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj.

  U pratnji veleposlanika Magyara na sastanku će sudjelovati i g. János Dezső, ravnatelj Kulturnog odjela Veleposlanstva Mađarske, Mađarskog instituta u Zagrebu.
  Posjet mađarskog veleposlanika bit će prigoda za razgovor o razvojnim planovima Primorsko-goranske županije kao i za najavu Dana mađarske kulture koji će se u Rijeci održati 21. - 23. rujna ove godine.

  Izjave za medije predviđene su po završetku primanja u 10.45 sati.

  opširnije >>
 • Najava Rimskog dana

  U srijedu, 5. rujna 2018. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) zamjenica župana Marina Medarić, arheloginja u PPMHP Ana Golja i viša savjetnica za odnose s javnošću i EU programe  Irena Grdinić najavit će manifestaciju Rimski dan.

  Primorsko-goranska županija u okviru EU projekta „Claustra +“ organizira Rimski dan u Rijeci prigodom kojeg će posjetitelji moći doživjeti detalje iz života starih Rimljana.

  opširnije >>
 • Počeli upisi u Malu školu prirodoslovlja

  Prirodoslovni muzej Rijeka danas je započeo s upisima petnaeste generacije učenika/ca 4. razreda osnovnih u edukativni projekt "Malu školu prirodoslovlja". Radionice su besplatne i odvijaju se jednom tjedno (ponedjeljkom), od 18 do 20 sati, u prostorima Muzeja i na terenu.

  Škola obuhvaća niz radionica i terensku nastavu u kojima djeca upoznaju svijet oko sebe na nov i drugačiji način, uče istraživati i raditi u timu. Kroz projekt se prožimaju teorija, praktičan rad, prirode, igra i kreativnost. Radionice dotiču teme iz područja prirodne baštine, biologije, geologije, paleontologije, kemije, fizike i astronomije te su u potpunosti prilagođene učenicima četvrtih razreda.

  Opširnije...

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu